Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Műelitkedő, műbölcselkedő tinilányok és lazább, nem görcsösen gondolkodó huszonévesek?
melyik a szimpatikusabb? valahogy nekem a műbölcselkedő, elitkedő tinik bizarrul hatnak, már-már szánalmasnak. ahogy beszélnek, mennyire tudják, mi az élet, ahogy 20-30-40 éveseket lenéznek és kritizálnak, gyerekesnek titulálják őket, és azt gondolják, hogy ha pl. neten nagy betűvel kezdik a mondatot, és minden mondat után írásjelet tesznek, már különbek, értelmesebbek a másiknál.
próbálják az élet nagy igazságait elcsépelt közhelyekkel, felsőbbrendűségüket lenézéssel és kritizálással palástolni, de egy-két keresztkérdésre, amivel valóban értelmüket tesztelhetni lehet, agresszívvá válnak.
kérdem én: mi jó ebben ezeknek a műbölcselkedő tiniknek?
Felsőbbrendűségük tudata jó érzéssel tölti el őket.
Nem kell velük foglalkozni :)
Elég laza 30-as vagyok, de nekem sincs nagy véleményem arról, aki annyit nem képes megtenni, hogy minden mondatot nagybetűvel írjon, használja az írásjeleket a mondat végén - netán helyesen.
Most úgy tűnik, te is pont ilyen műelitkedő, műbölcselkedő tini vagy, aki lenézi azokat, akiknek jobb a helyesírásuk, és igényesek arra, ami a kezük alól kikerül.
Ebből kiindulva némi önvizsgálat tartásával hamar rájöhetnél a titok nyitjára, mi is ebben a jó.
Ui.: Nálunk a nagybetűket és az írásjeleket már általános első osztályban tanítják.
harmincasoknál érthető, hiszen ők úgy ugrottak bele az internet világába, hogy ehhez szoktak hozzá.
én most azokra gondolok, akik egyik nap így, majd pár hét múlva úgy írnak, ahogy ledaráltam a kérdésnél.
hát ilyen alapon haladva te pedig egy műelitkedő tini vagy, akinek zokon esett a mondandóm, és mint 30 éves, bölcsebb ember -20 éves vagyok, halkan megjegyzem-, mond ítéletet az egész felett.
de, még mielőtt nagy belemelegednél: én az INTERNETES megnyilvánulásokról beszélek.
Tudod nem illik semmiben sem általánosítani. Nem minden fiatal éretlen és ostoba.. Ritka, de nem lehetetlen normálisat találni.
'Izék'? Ezzel a viselkedéssel csak lealacsonyítod magad közéjük. Ha nem tetszik, hogy tudnak helyesen írni, hát ne olvasd el. Bár ez inkább a mai világban becsülendő lenne.
látom, nem esett le, miről is beszélek, lehet én hibám, de inkább az, hogy nem a lényeget emelitek ki, csak ezt a fránya "helyesírást", ami voltaképp nem is helyesírás (mert szavak, tagmondatok, "j"/"ly" tekintetében hadilábon állnak), hanem mindössze formai jellemző. szakadjatok most ki abból a helyzetből, amit iskolában, vagy máshol tettetek. szimpla, internetes, fórumra írt, vagy máshova "böfögött" dolgokról van szó.
amit ki kell emelni, az a BÖLCSELKEDÉS szó. a lenézés, és egyebek.
"izék", mert torzak, nem emberiek. de mit beszélek? ők sem tartják magukat átlagosan, hanem felsőbbrendűnek.
szóval, leírom mégegyszer: ezek az egyedek nem azért írnak így, mert így tartják helyesnek, hanem mindössze számukra ez egy eszköz, hogy kifejezzék: mennyivel mások és többek kortársaiknál.
mint mikor valaki gazdag, és ezt különböző jelekkel érzékelteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!