Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől alakul ki a szerelem?
Megtetszik valaki megismered jobban és egyszerűen bele
szeretsz.
Ez tök jó szöveg szerintem, nem olyan nagyon tudományos, nekem tetszett: (ja és az oldal ahol találtam: [link] )
Lauren Slater kutató társaival szerelmes párok agyműködését vizsgálta szkennerekkel amikor azok együtt vannak. Amire rájöttek, az az, hogy a szerelem agyképlete, nagyon hasonlít egyes elmebetegségek agyműködéséhez. Vagyis annyira instabil az agyunk ilyenkor, hogy az már egyenese veszélyes is lehet. A szerelmi érzés pillanatában az agynak bizonyos érzelmi központjai nagyon intenzívek lesznek, eufóriát okozó vegyületek lepik el ezeket, de ugyanakkor ugyanezek a vegyületek elnyomják a gondolkodás olyan fontos elemeit mint a racionális ítélet vagy a félelem központjai. A „szerelem bolond, a szerelem veszélyes” mondták régen. És így igaz.
Azóta nagyon sok más tudományos cikket olvastam a szerelemről és sok érdekes dolog derült még ki. Itt egy pár:
- a szerelem állítólag csak 2-3 évig tart. Egyre több felmérés és kutatás is ezt bizonyítja. Többet nem is tarthatna, mert nem bírná az agyunk, annyira instabil ez az állapot. Vicces talán, de védekezésképpen egy idő után „immunitást” fejleszt ki az ezt okozó vegyületek iránt. Ezután a szerelem vegyületei lassan lebomlanak és helyüket a stabil érzelmi kötődés, a szeretet kémiái veszik át.
Ez is érdekes oldal szerintem, kicsit tudományosabb szöveggel: [link]
Hüü! Ez komoly! Köszi.
De ahhoz hogy kialakuljon ahhoz kell valami a másik félben ami ezt kiváltja.Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!