Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért értik félre a kedvességem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért értik félre a kedvességem?

Figyelt kérdés

Igyekszem kedves lenni az emberekkel (férfiakkal/nőkkel egyaránt). (próbálom betartani azt a mondást, hogy úgy viselkedjem másokkal, ahogy szeretném, hogy ők is viselkedjenek velem)

Szóval próbálok kedvesen, mosolygósan, udvariasan, barátságosan viselkedni(mert amúgy távolságtartó és rideg vagyok), de egy idő után azt veszem észre, hogy félre értenek és azt hiszik, hogy akarok tőlük valamit. (a férfiakra gondolok) Holott ez nem igaz.

Mostanra már eljutottam oda, hogy nem tudom, hogy mit tegyek, hogy ne ez legyen a vége. (mármint, hogy azt higgyék, hogy akarok tőlük valamit.)

Mert ez nagyon kínos.

Mi lehet a megoldás?

2011. jún. 16. 22:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
amikor el kezded érezni hogy többet hisznek a dolgokba mond meg hogy nem akarsz semmit...
2011. jún. 16. 22:47
 2/15 anonim ***** válasza:

Ha egy Nő nyomul és túlzottan barátságos nyitott az a fiuknak szokatlan :)

ha kedves vagy akkor a srácok azt hiszik hogy bejönnek neked ez a baj.

Lány és fui közt nincs barátság EZ TÉNY ha kedves vagy addig fognak nyomulni ameddig meg nem mondod hogy esélytelen....

2011. jún. 16. 22:48
 3/15 WhiteLabel ***** válasza:
50%
Ezek a fránya hormonok... szokj hozzá.
2011. jún. 16. 22:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem csak a barátokra gondoltam, hanem 1-2 hónapos felszínes ismeretségekre is. (csoporttárs, munkatárs, olyanokra akikkel csak ritkán találkozom és csak az illedelmességi beszélgetési köröket futjuk)
2011. jún. 16. 22:52
 5/15 andoryy ***** válasza:
75%
Velem is volt már hasonló :) Úgylátszik hasonló kiadás vagyok csak eltérő nemben. Ha megtudod a megoldást súgd meg nekem is. Bár én ezt nem kezelem ennyire tragikusan.
2011. jún. 16. 22:55
 6/15 A kérdező kommentje:

Jó, majd megsúgom.

Csak engem néha már baromira idegesít.

2011. jún. 16. 23:01
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez tök olyan mint ha én írttam volna.
2011. jún. 16. 23:08
 8/15 anonim ***** válasza:
Már mint a kérdést.
2011. jún. 16. 23:08
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

Valószínűleg azért, mert félreérthetően viselkedsz...

Ismerek ilyen lányt.

Épp mostanában történt, alig került be a társaságunkba, máris úgy viselkedik, mintha régi haverok lennénk (első rossz pont). Egy házibuliban lefeküdt egy sráccal, ez eddig oké, de a jövő héten már a barátnőm legjobb barátjára nyomult úgy, hogy azt már nekem fájt nézni. (második rossz pont)

(A barátnőmnek nagyon tetszik a srác, a srácnak is a bnőm, de ez hosszú)

Szegény barátnőm, azt se tudta, mit csináljon, mindenhova követte őket a csaj.

A srác meg teljesen részeg volt. (na de mindegy, ez egy másik történet)

Szóval szerintem mivel ilyen barátkozós vagy, inkább legyél óvatos, mielőtt belecsapsz a lecsóba, mert sosem tudhatod, hol vagy útban.

Ez a csaj ennyivel le is írta magát a társaság nagyja előtt...

Figyelj oda, és legyen egy kis tartásod...

Nem igazán értem egyébként, mit értesz kedvesség alatt, amiből a fiúk ilyesmire következtethetnének, de a túlságosan közvetlen sosem jó...

Bár a szavaidból arra következtetek, hogy erős szeretethiányod van "(próbálom betartani azt a mondást, hogy úgy viselkedjem másokkal, ahogy szeretném, hogy ők is viselkedjenek velem)"

Ezek szerint te nagyon kedves vagy másokkal, és cserébe ezért szintén kedvességet és figyelmet akarsz kivívni magadnak - amit nyilván nem kapsz meg.

Gondolkozz el azon, hogy miért nem kapod meg, és ez-e a helyes út a célod felé?...

2011. jún. 16. 23:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egyrészt a mai világban szokatlan a kedvesség, másrészt meg talán nem kellene mindig annak lenned. Most nem azt mondom, hogy túljátszod, vagy így akarsz törtetni, de nem lehetsz mindig mindenkivel kedves. Vannak olyan helyzetek, amikor ez már sok. Mondok egy példát. Ha pl. eladó vagy egy boltban, akkor kedvesen rámosolyogsz a vevőre, megkérdezed, hogy miben segíthetsz, ha tanácstalan, akkor esetleg odamész segíteni. Viszont ha állandóan körülötte sürögsz-forogsz, az esetleg terhes lehet a másik fél számára, férfiak esetében meg félreérthető is (nyilván "prédának" tekintenek, aki ráadásul még szinte fel is ajánlkozik azzal, hogy ott van körülöttük). A példa talán sántít egy kicsit, de lehet, hogy érthető lesz így. A te esetedben az lehet a helyzet, hogy a kedvességed átlép egy bizonyos határt, aminek következtében félreérthetővé válnak a szituációk. Ráadásul a férfiakban él az a kép, hogy ha egy nő az átlagnál többet mosolyog rájuk, kedvesen bánik velük, akkor bejönnek neki, és lehet próbálkozni (igen, ez egyfajta hiúság is nálunk, jólesik azt hinni, hogy bejövünk a nőnek, aki ránk mosolyog). Szerintem próbáld megfigyelni, hogy mi az a szintje a kedvességnek, ami még átlagos, és mi az, amire már rákattannak a pasik, és próbálkoznak nálad. Aztán ha már kiszűrted, hogy hol lehet a bibi, akkor már tudatosan figyelhetsz arra, hogy ne cselekedj félreérthetően. Lehet, hogy hülyeség, amit írtam, de szerintem egy próbát megér.
2011. jún. 16. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!