Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki 30 éves férfi és nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki 30 éves férfi és nincs családja, komoly kapcsolata és szereti élvezni az életet, az ölje meg magát?

Figyelt kérdés

Mostanában milliónyi ilyen és hasonló jellegű hozzászólást olvastam. Jelesül, aki eléri ezt a kort, annak az általános vélemény szerint kutya kötelessége elvenni már valakit, gyereket csinálni neki, és ennek élni. Plusz nem szórakozni, minden pénzt a családra költeni, amely pénz komoly és állandó legyen, mert így illik.

Egy rakás emberre (rám is pl.) ez a beállítás egyáltalán nem illik. Néha már az életkedvem is elmegy, amikor a GYK oldalait olvasgatom, annyira visszataszítóak egynémely hozzászólások. Mintha egy 30-as férfi már nem is lenne ember ezek nélkül! A véleményt alkotók teljesen figyelmen kívül hagyják az egyes emberek közötti különbségeket, ami megnyilvánul testileg, szellemileg, gondolkodásmódban, a társadalmi környezet és egy-egy aktuálisabb esemény hatásairól már nem is beszélve. Annyi dolog befolyásolhatja egy ember sorsának, élettörténetének alakulását, hogy azt elmondani nem lehet!

Akkor viszont mégis, milyen alapon veszi bárki is a bátorságot, hogy egy számára teljesen ismeretlen ember felett ítélkezzen pusztán egy számadat alapján?

2011. jún. 10. 22:37
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Na és, ha ilyeneket írnak? Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy márpedig azonnal alapíts családot. Akkor meg nem azt csinálsz amit akarsz?

Véleménye meg mindenkinek lehet... Itt meg van is mindenkinek, de jócskán... mindenről! :D

2011. jún. 11. 00:22
 22/27 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van! Csak nem esik jól! Ennyi az egész!

Köszi a hozzászólást tőled is!

2011. jún. 11. 00:32
 23/27 anonim ***** válasza:

Hát igen, a durva sztereotípiák: aki 30 felett még nem nősült meg, az biztos, hogy b.zi, szellemileg visszamaradott, vagy valami más baja van, de 100%, hogy nem normális.

Nem akarom a jó hozzászólásokat ismételni, csak kiegészíteni bár dologgal.

Igaza van annak, aki azt írta, hogy az ide válaszolók nagy része 15-20 között van, tehát nem kell foglalkozni velük. Mégis kit érdekel, hogy mit várnak el tőled? SEnkinek semmi köze hozzá, hogy mikor nősülsz meg. Nehogy már csak azért elvegyél valakit, mert mások megszólnak azért, hogy egyedülálló vagy. Azért egy házassághoz és családhoz az anyagiaknak is meg kell lennie, amit manapság nagyon nehéz előteremteni.

Másfelől akár 40 évesen is ráérsz gyereket csinálni. Manapság már egész jól karban tudják tartani magukat az emberek és az 50-60 évesek is jobban néznek ki, mint 50-100 éve, úgyhogy nem kell aggódni, hogy a gyerek ballagásán a nagyapjának néznek. De még ha annak is néznének, kit érdekel.

2011. jún. 11. 01:50
 24/27 anonim ***** válasza:

a 30-on túli nő is igenis lehet csinos, szép, stb.

a 33 éves parteneremnél kb hetente 1-2-szer bepróbálkozik valaki.

2011. jún. 11. 10:01
 25/27 anonim ***** válasza:

Változóak az elképzelések és eléggé borultak a normák.

Én pont az ellenkezője vagyok ennek az esetnek. 26évesen lesz gyerekem, a feleségem pedig 24 lesz.

És ilyenkor jön a duma, hogy akkor ezek biztosan őrültek, vagy c.ányok. :) Pedig két diplomával és egzisztenciával rendelkező emberről van szó, akinek szerencsére az anyagi háttere is megvan. (gépészmérnök, közgazdász)

Én már a kapcsolatunk elején megmondtam neki, hogy biztos, hogy 30 alatt jön az első gyerkőc.

Én csak a bátyámon látom, hogy ez viszont neki nem tetszik. 30éves és semmi. Sajnos valjuk be őszintén (bocs kedves 30-is hölgy), de 30éves korukra egy csinos és értelmiségi nőt már rég feleségül vettek és van 1-2 gyerkőc is a háznál. Ekkor jöhet a másik, a 20-as női korosztály. Ezek legtöbbször eléggé kettyósak. Már én sem találom meg velük néha a hangot, akkor 30 évesen még kevésbé találom meg. (habár koromnál komolyabb vagyok)

Szóval úgy akarva akaratlanul látom, hogy azért csípi ez a szemét. És tudja ő is, hogy neki már bőven itt kéne tartania. És a társadalmi elvárások meg kit érdekelnek. :) Ha én boldog vagyok, akkor magasról teszek a társadalomra. :)

És agyalhatok azon, hogy ezért én nem veszek majd Audit, vagy BMW-ét. Egy gyerek elfér egy bármilyen sima autóban, mert ő nem vállogat. És hogy én otthon ülök minden egyes nap. Ez így nem igaz. Egy értelmes család törekszik arra, hogy közös programokat szervezenek. És a barátokkal egy sörös beszélgetés is belefér (azért már nem hajnalba nyúlóan bulival, de abból már ki is nőttem szerintem az egyetem alatt) :)

Szóval a társadalmi elvárásokkal én is szembe mentem, csak én a másik oldalról.

Habár az én véleményem szerint sem normális, ha valaki 30éves korára nem alapít családot. (nőnél nagyon szokatlan és nem is egészséges szerintem 30 felett szülni első gyermeket) De persze ez egy vélemény. És az én véleményem nélkül is lehetsz boldog. :) Szóval "nyomassad neki" :D

2014. jan. 26. 23:47
 26/27 anonim ***** válasza:
"30éves korukra egy csinos és értelmiségi nőt már rég feleségül vettek és van 1-2 gyerkőc is a háznál" Bocs "kedves" előző, de ezt milyen reprezentatív mintából szűrted le? Amúgy kíváncsi lennék rá, hogy boldogulsz majd, amikor a gyerek miatt aludni sem tudsz majd (asszony se), és egymásra nem lesz semmi időtök…lehet, akkor majd a bátyád fog lesajnálni téged, akiről itt olyan "kedvesen" írtál, mert gondolom nagyon azt akarod hinni, hogy most irigykedik rád :D
2014. máj. 12. 18:45
 27/27 anonim ***** válasza:
Amúgy ennyiből én meg azt mondhatnám, hogy egy 26 éves pasinak manapság nincs gyermeke! Ugyanis belegondoltam, és én rengeteg pont ennyi idős srácot ismerek, és egyiknek sincs, sőt, legtöbbnek kapcsolata sincs. Akkor most én igazat állítottam??
2014. máj. 12. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!