Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a tinik, akik most 15 évesen már képesek este kiszökni, hogy igyanak, szexeljenek, drogozzak, mit fognak mondani a gyereküknek, ha 15 évesen kiszökik inni, szexelni, meg drogozni?
Lesz joga az ilyen szülőnek szólni a "kislányának", ha a középiskola előtt már elku.rvul?
Vagy úgy lesznek vele, milyen jó volt, nem bánnak semmit, biztatják rá, hogy "kiélje" magát?
Itt egy jó link, nekem tetszett. :) A szóközt ki kell venni, sajna anélkül nem lehet elküldeni.
[link] vak
Szerintem a gyereke nevelése nem ettől függ. Lehet hogy pont emiatt neveli úgy a gyerekét,hogy ne kövesse el azt (az utólag belátott) hibát,amit ő. Mint ahogy szokás mondani,rablóból lesz a legjobb pandúr. Tehát lehet hogy felnőtt korukra ők lesznek a legjobb szülők...
...viszont az is lehet hogy végigzüllik az életet,és arról se lesz fogalmuk,hogy a gyerek tudja-e,hogy kell védekezni...
Egy kis botlás nem tekinthető végleges állapotnak-kipróbálja,megtapasztalja,megbánja.-operatív tanulás... lehet hogy még meg is javul... akkor lehet beszélni bajról,ha kipróbálja és tetszik is neki,és rendszert csinál belőle... szerintem. Mondjuk én még nem voltam ilyen helyzetben,mivel én sosem agyaltam ilyen szökés meg szülőkijátszás dolgon a bizalom elvesztése miatt,de ismerek mindkét fajtából lányokat...
15/l
23:18!
köszönöm szépen! Nem csak rajtam múlik, igazad van...de nagyban szerintem ez a szülőn múlik...
Már az antropológusok is bebizonyították, hogy bizonyos kor után a gyerek fejlődésére a szülők vannak a legkevesebb hatással. Sokkal fontosabb a tágabb környezet és a társak.
Aki meg azt mondja, hogy neki az anyja-apja a példaképe, az nagyon szerencsés... vagy hazudik.
Tapasztalatból tudom, hogy az élet semmilyen területén nem lettem olyan, amilyennek a szüleim neveltek, vagy amilyenek ők maguk voltak.
Ezt átugorhatjuk.
Engem az érdekel, hogy az a szülő, aki maga se volt különb, jogosult-e arra, hogy majd a saját gyerekének azt mondja, hogy (pl.) ne feküdj le 13 évesen senkivel, ne igyál, vagy ha megtiltja, hogy elmenjen bulizni, a gyerek meg csak azért is megszökik diszkózni, akkor joga van-e ezért mérgesnek lenni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!