Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám ellenünk van vagy mi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az anyám ellenünk van vagy mi egyáltalán a gondja és mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Anyám mostanában lehetetlen módon viselkedik. Leégeti saját magát és engem is mindenki előtt. Már lassan 1 éve tart ez a dolog. Olyan mintha skizofrén lenne. Egyik pillanatban normális, másik pillanatban pedig olyan undorral, olyan gyűlölettel néz rám, beszél velem, hogy nem tudom mi tévő legyek. Ha apám vagy a testvéreim tesznek valamit, azt is rajtam veri le.

Tudni kell hogy testvéremet kirúgták az egyetemről, és még diákhitelt is vett fel. Dolgozik most egy fél évet és aztán újra felvételizik. De ez anyámat mélyen érintette. Ráadásul húgom most lesz középiskolás, újabb nagy változás.

Nekem egy éve van barátom, és lassan egyetemet fogok váltani mert semmire nem megyek azzal a szakal (de ezt is tragédiának éli meg).

Nagyjából ezek játszanak szerepet abban hogy mindenért engem tesz felelőssé. Múltkor közölte is velem, hogy "mindenért én leszek és vagyok a felelős"

Sőt volt hogy nem egyszer ki akart dobni otthonról. Olyan okokért mert fáradt voltam és nem akartam elmenni krumplit szedni (van földünk). Még sms-t is írt hogy takarodjak el otthonról. Vagy mondtam neki hogy remélem párom rájön lassan hogy milyen az anyám. Erre közölte ha be merem sározni akkor szedhetem a sátorfámat.Semmi kis dolgokért kapja fel a vizet.

Ha itthon akarok aludni a barátommal, akkor folyton kitalál valamit, hisztizik, megsértődik. annak ellenére, hogy a páromat nagyon szereti.

Tudni kell hogy az én szobám nagyon kicsi, ezért hugommal szoktunk ilyenkor szobát cserélni. 1 év alatt 6-szor aludtunk mindössze nálunk. Senkit nem zavartunk, mindenki örült hogy jövünk. anyám most legutóbb kitalálta hogy ki akarom túrni a hugomat.

Már hugom sem bírta a hülyeségeit, és inkább elment, hogy ne hallgassa. Hiába mondta neki hogy őt nem zavarja ha szobát cserélünk vagy hogy nem akarom kitűrni.Anyám nemfigyelt rá.

Van egy kutyánk. Anyám úgy kezeli mintha a saját gyereke lenne. az a kutya több szeretett kapott az elmúlt 1 évben, mint én vagy testvérem.

Mi lehet ez? anyám 47 éves. változókor? Nem tuja megemészteni a sok változást? És akkor miért csak rajtam csattan az ostor?

Beszélni nem lehet anyával mert csak hisztizik, nem hallgat végig. Mit tehetnék?

Normális család voltunk. 22 éves vagyok

2011. máj. 9. 19:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nagyon jóban voltunk. Mindenben támogatott. Suliban, és az élet minden területén.

Most meg ellenséges és gyűlölködő. hirtelen lett a változás sajnos.

Volt hogy egyik ismerősömet azzal vádolta (mert hallotta kolléganőjétől) hogy állatkínzó és tolvaj. Az a gyerek minden de nem állatkínzó és tolvaj. Annyit mertem neki mondani hogy ismerem eléggé a srácot, és higyje el hogy pletyka az egész. Max az öccse olyan de ő nem.

Mivel megmertem neki mondani hogy a kolléganője megint alaptalanul pletykál, úgy megsértődött hogy pl karácsonykor az ajándékát sem fogadta el tőlem. Kriptahangulatban telt a karácsonyunk.

akkor normális ha dícsérem vagy ha adok neki kisebb ajándékot vagy ha mondok neki kis extra infót ami érdekli (pl ha tesómnak van új barátnője). De ki kell fogni a hangulatát, és csak akkor lehet vele beszélni.

2011. máj. 9. 20:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Ez lehet a megoldás, fogd ki a hangulatát, üljetek le egy kávéra négyszemközt és próbálj vele beszélni.
2011. máj. 9. 20:34
 13/21 A kérdező kommentje:

Próbáltam már. Percek sem kellenek és megsértődik. Újra veszekszünk, újra hisztizik. Egész egyszerűen nem hallgat meg. Mintha valami halálos bűnt követtem volna el ellene.

Pletykálni lehet vele ilyenkor (de azt se sokáig mert ha unja a témát már nem válaszol) de megbeszélni dolgokat azt nem. egyszerűen már szerintem irritálja a hangom is őt.

2011. máj. 9. 20:35
 14/21 anonim ***** válasza:
De hogyan kezdtél vele beszélni? Miről? Közös témátok nincsen? Mutass neki régi fotókat, ahol együtt voltatok, idézz fel régi emlékeket, ahol boldogok voltatok.
2011. máj. 9. 20:38
 15/21 A kérdező kommentje:

Ezek is már megvoltak. A hatás max 1-2 napig tart. De szerintem rosszabíja a helyzetet mert olyankor újra rá kel döbbenie hogy felnőttem. nincs már az a gyerekkorom.

Pl húsvétkor együtt mentünk biciklizni. Teljesen normális volt, mint régen. Lehet azért mert én is "gyerekének" tűntem nem pedig a felnőtt gyerekének.

Pl van hogy szimplán rákérdezek hogy mi pontosan a gondja velem, vagy mit tehetnék hogy megváltozzon? Értelmes választ eddig még nem kaptam. gondolatolvasó meg nem vagyok.

Legutóbb már megkérdeztem az is hogy mit akar ezzel elérni? Mert elüldöz szépen lassan. arra azt válaszolta hogy "na és akkor?"

Én halál nyugodt voltam ő meg már lassan ott tartott hogy a képembe vágja a tányért. Dühös de ő sem tudja hogy miért.

gondoltam már rá hogy pszihológus vagy nyugtató jó lenne neki.

2011. máj. 9. 20:45
 16/21 anonim ***** válasza:
A pszichológust javaslom, vele mindenről el tud beszélgetni, meg oldja a problémáit, esetleg a nyugtató is szóba jöhet. Csak arra kéne rávenni, hogy menjen el. Mindenképpen egy olyan ember kell, aki tud segíteni, mert így a helyzet csak egyre rosszabb lehet. Gondolj bele, most nem vágta hozzád a tányért, de lehet, hogy egy beszélgetés úgy elfajul, ahol hozzád vágja.
2011. máj. 9. 20:57
 17/21 anonim ***** válasza:
Esetleg van még egy jó ötletem. Amikor rád üvölt, hogy menj el otthonról, akkor nézz a szemébe, és mond, hogy ha annyira akarod, akkor el megyek. Szakítsd meg vele a kapcsolatot egy ideig. Nem lesz akire ráfogjon mindent. Majd ő fog téged keresni. Amikor azt mondja, hogy menj el a házból, tudja, hogy úgy sem mész el. Ez csak egy ötlet, nem biztos, hogy bejön. Sok sikert az anyukáddal. :) És csak gondolkodj pozitívan.
2011. máj. 9. 21:30
 18/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Remélem sikerül helyrehozni a kapcsolatot. Gondoltam már én is arra hogy lelépek, de olyan rohadt makacs hogy tuti nem keresne. Már csakazértis nem.

Gondoltam hogy talán veszek neki egy szál virágot. Bocsánatot kérek azért amiért haragszik rám (éán nem tudom miért de ő csak tudja). Aztán meg lelépek pár napra hogy megeméssze a dolgot és elgondolkozzon.

2011. máj. 10. 11:21
 19/21 napietus ***** válasza:
esetleg ha a háziorvosotokkal beszélnél erről? vannak már jó gyógyszerek, amik kifejezetten a menopauza tüneteinek enyhítésére valók. nem nyugtatók. az orvos talán finoman rá tudná vezetni, hogy ez a baja, és van megoldás. enyhítené a fizikai és a lelki tüneteit is. mert biztos, hogy ő sem érzi jól magát így.
2011. máj. 10. 11:36
 20/21 A kérdező kommentje:
Hát, necces lesz. Nem akarom anyát kellemetlen helyzetbe hozni, de megpróbálok utána tudakolni a dolognak. Köszönöm a tippet!
2011. máj. 10. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!