Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelmes lettem egy hit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Julia Caesear kérdése:

Szerelmes lettem egy hit gyülekezetes fiúba. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gimis vagyok, a fiú az osztálytársam. Úgy érzem, hogy ő is érez valamit irántam, csak nyilvánvalóan nem mutathatja ki, mert számára a házasság előtti kapcsolat bűnnek számít. Már többször próbált "áttéríteni", de a családom elítéli ezt a formáját a vallásnak, s engem is így neveltek, így én is viszolygok tulajdonképpen ettől az egésztől.. De nagyon szeretem ezt a fiút, és most tanácstalan vagyok. Ő ebbe született bele, tehát nem sok esélyt látok arra, hogy ki tudnám szakítani onnan. Eleinte barátságnak indult, de most már hiába tagadnám, több lett. Fogalmam sincs mit tegyek, kérlek segítsetek!
2011. ápr. 17. 18:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én párom is vallásos (hetente jár misére, naponta imádkozik), de ő katolikus

én nem vagyok annyira vallásos, de református vagyok, és ha kérné, hogy legyek katolikus nem tenném meg, mert szerintem a saját vallásáról mindenkinek saját magának kell döntenie, nem lehet másra erőltetni

de a barátomnak eszébe se jut ilyet kérni, pont úgy ahogy én, ő is magánügyként kezeli a vallást, esze ágában sincs rámerőltetni

így aztán én csak örülök, hogy ő boldog az ő vallásával, és hisz valamiben, és én elfogadom olyannak amilyen, és ő is elfogad engem olyannak amilyen én vagyok

amúgy ő közölte velem, hogy ő nem szeretne házasság előtt lefeküdni senkivel, én meg mondtam neki, hogy dettó, mire jól meglepődött, mivel előző barátnője nem viselte túl jól ezt az elhatározását XD

de amúgy ő sem, én sem kizárólag vallási okokból nem akarunk lefeküdni, hanem személyes meggyőződésből, mert így találjuk jónak, és helyesnek, erről már beszélgettünk

szerintem ha a srác elfogad úgy ahogy vagy, és nem akar kényszeríteni semmire, akkor tedd te is ugyanazt, és amíg mindketten boldogok vagytok, addig úgyis csak az a lényeg, és ha a szüleitek is látják, hogy boldogok vagytok, akkor úgyis hagyni fogják

de amúgy tényleg ne hagyd magad belekényszeríteni vmibe, mert úgy úgyse leszel boldog, hiába szeretnéd a srácot

2011. ápr. 20. 18:09
 12/15 anonim ***** válasza:

későn írok egy kicsit...

szerintem ez egy kalandos,izgalmas,különleges és nagyon erős szerelem.:)

ismerek néhány hitgyülekezetes tagot és némelyiknél azt vettem észre,hogy nem csillog a szemük.Ha a fiúnak még ragyog a szeme,azt jelenti,hogy a lelke is ragyog.

Persze lesznek nehézségek,de ezek annyira érdekes,nem mindennapi problémák lennének,ami csak jó hatással lesznek rátok,nevelnek,lelkileg emelnek.Ha más nem írhatsz egy könyvet...:)

2011. ápr. 20. 18:18
 13/15 anonim ***** válasza:
gondolj bele, pasi száz meg száz van a világon, fiatal vagy, még megtalálhatod életed nagy szerelmét, aki úgy fogad el ahogy vagy, viszont család csak egy van
2011. ápr. 20. 22:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Sokan hülyeséget beszélnek, én magam is Hit Gyülekezetébe járok, mégis volt több barátnőm is, akik nem voltak gyülisek.

Szex nem volt, mert az házasság előtt paráznaságnak számít, és nem azért mert a gyülekezet tiltotta, hanem mert én nem szerettem volna házasság előtt.

Sok hülyeségbe belementem, párat meg is bántam de már mindegy.

Én azt mondanám próbáljátok meg, de mivel csak gimis vagy inkább a tanulással foglalkozzatok. :)

28 vagyok, Hit Gyülekezetébe járok, 5 éve vagyok házas, gyönyörű feleségemmel, van egy csodás kislányunk, dolgozok mint mindenki, fizetem az átlagos házam az átlagos benzint a kocsiba, nincs semmi extra, nem vagyunk mások, csak más értékrend alapján szemléljük a világot. :)

Az hogy a vallásotok különböző nem tiltó ok, de tény hogy mivel más elvek és értékek alapján éltek, hamar vita lenne belőle. "minek jársz gyülibe ahelyett hogy velem lennél?" és máris kész a válás...de azért megtérni nem kötelező, aki azt mondja hogy kötelező, az elég buta. :)

2012. jan. 6. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:

A hit gyülekezete, egy agymosó szekta, akik a bibliára, sőt sokszor istenre hivatkozva irányítják a "híveket".

Legyél nagyon óvatos és kerüld el! Rengeteg borzalmas leleplező videó árulkodik arról, hogyan is működnek. A beszámolókat ne is említsem! A keresztény értékrend nem a hit gyülis szeánszjárásoknál kezdődik!

2015. márc. 31. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!