Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelmes lettem egy hit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Julia Caesear kérdése:

Szerelmes lettem egy hit gyülekezetes fiúba. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gimis vagyok, a fiú az osztálytársam. Úgy érzem, hogy ő is érez valamit irántam, csak nyilvánvalóan nem mutathatja ki, mert számára a házasság előtti kapcsolat bűnnek számít. Már többször próbált "áttéríteni", de a családom elítéli ezt a formáját a vallásnak, s engem is így neveltek, így én is viszolygok tulajdonképpen ettől az egésztől.. De nagyon szeretem ezt a fiút, és most tanácstalan vagyok. Ő ebbe született bele, tehát nem sok esélyt látok arra, hogy ki tudnám szakítani onnan. Eleinte barátságnak indult, de most már hiába tagadnám, több lett. Fogalmam sincs mit tegyek, kérlek segítsetek!
2011. ápr. 17. 18:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én belemennék ebbe a kapcsolatba. Az élet nem csak a szexről szól.
2011. ápr. 17. 18:11
 2/15 anonim ***** válasza:

Két eshetőség áll fenn:

1, Ha a vallása nem írja elő azt, hogy csak saját vallású lányt választhat, akkor jó, mert legfeljebb elmondod neki, hogy te egy egész életre leköteleznéd magad mellette. (Persze ezt csak akkor tedd, ha tényleg!)

2, Ha a fentebb említett feltétel igaz lenne, akkor csak a felejtést tudom ajánlani, mert egy fiú sem ér meg annyit, hogy szembekerülj a családoddal, és a hiteddel, erkölcsöddel, világnézeteddel.

Remélem sikerült segítenem neked.

2011. ápr. 17. 18:13
 3/15 anonim ***** válasza:
79%
Felejtsd el, mert akkor már nála sem oké vmi!
2011. ápr. 17. 18:15
 4/15 A kérdező kommentje:
Csak saját vallású lányt akar elvenni, tehát, ha belemennék, az azt jelentené, hogy áttérek, és majd feleségül vesz. Vagyis szembe kellene fordulnom a családommal.
2011. ápr. 17. 18:22
 5/15 anonim ***** válasza:

A helyedben tízszer is meggondolnám a dolgot. Ha csak az érzelmekről és egy szimpla másik vallásról lenne szó akkor azt mondanám hogy hajrá. De a hitgyüli? Egy szekta, át fogják mosni az agyad, és hidd el, nem a levegőbe beszélek egyik rokonom jár a gyűléseikre, teljesen megváltozott és nem a jó értelemben.

Ne fordulj szembe a szüleiddel, a gyerekük vagy és csak a legjobbat akarják neked! Mindenképpen rájuk hallgass!

2011. ápr. 17. 18:58
 6/15 anonim ***** válasza:
56%

Nálunk volt egy uganyilyen szerelem. Csak itt a lány volt gyülekezetes. Persze elvileg ő sem járhatott volna "világi" fiúval, de egymásba szerettek. Figyelj ezek a gyüleketek tíz karommal védik a tagjaikat közben pedig nem normális szabályokat és hitéletet állítanak fel.

Na mind1 nem ez a lényleg hanem nálunk a srác addig ostromolta a lányt míg már nem tudtak ellenállni és végül összejöttek kellett kb 1 év mire a srácnak sikeült kirántania a lányt ebből az egész ködből elvakultságból, amit a gyülekezet adott. Most nagyon boldogok, persze a lánynál otthon vannak gondok mivel a szülők is gyülisek, de a szerelmük erősebb.

Kívánom, hogy veletek is így legyen. De ne te legyél szektás!

2011. ápr. 17. 20:25
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ne hallgass azokra, akik a dolog ellen szólnak. Mindenki csak azt írja, hogy egy "ismerősöm is odajár". De ők voltak már ott? Ha nem akkor nem tudhatják milyen.Én is a Hit gyülekezetébe járok és ez egyáltalán nem egy szekta. Ha tényleg szereted ezt a fiút és látod hogy rendes meg minden, akkor ebből látszik, hogy a gyülekezet nincs rá rossz hatással. Szerintem tegyél egy próbát és menj el oda, ha még nem voltál ott, aztán dönts a dologról, hogy mi a véleményed a gyülekezetről stb. Ha igazán szereted ezt a fiút elmész vele oda ha még nem voltál ott. Utána pedig ha jónak találod elmondhatod a szüleidnek is hogy nézzék meg ők is a gyülekezetet, hogy nem egy rossz hely. Hanem tényleg jó.

2011. ápr. 20. 17:32
 8/15 anonim ***** válasza:

Az előbb is én írtam csak még hozzáteszek valamit. Attól még ismerkedhettek és ha igazán szereted vársz a házasság utáni kapcsolatig majd.

Egy 15 éves lány.

2011. ápr. 20. 17:37
 9/15 anonim ***** válasza:

Helló, ne parázz a hitgyüllertől. Ez egy neokeresztény szekta, hülyeséget nem mondanak, de vicces a sok táncoló bohóc a színpadon. Nézd a jó oldalát: a srác komoly, és egy közösség tagja, ami Magyarországon ritka. Ráadásul elvei is vannak, az is ritka. Fogadd el, hogy ő olyan, és kérd meg hogy fogadjon el- egyelőre- téged is olyannak, amilyen vagy. Aztán úgyis eldől, hogy érdekel-e téged a kereszténységnek ez a formája (én is ultraprotestáns vagyok, tudom, miről szól az adventi kereszténység, nekem vicces, de semmiképpen sem leszólandó) és együtt mész vele a sráccal azon az úton, amit a szülei jelöltek ki neki, vagy a lazább életet választja...

Szerintem jöjjetek össze, sok érdekes beszélgetésetek lesz. És persze, van házasság előtti szex ;)

2011. ápr. 20. 17:44
 10/15 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszi az eddigi segítségeiteket!:)

Amúgy a szex nekem nem igazán fontos(még), szóval az tényleg nem lényeges szempont.:D én a családom reakciójától tartok leginkább.

2011. ápr. 20. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!