Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én ellenzem annyira a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én ellenzem annyira a fogamzásgátló szedését?

Figyelt kérdés

Csodálkozok hogy ennyi fiatal szedi már 14-15évesen is, sztem nem hiszem hogy ilyen idősen is már szedni kéne, és nem hiszem hogy ha vki évekig szedi nem lesz semmi mellékhatása, de ez az én saját véleményem, nem szedném, mert nem érezném magam teljes biztonságban, meg félek a mellékhatásoktól is stb. Jó tudom kényelmesebb nélküle de akkor is..

Aki ellenzi az miért? Normális válaszokat szeretnék!

2011. ápr. 14. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:
én olyan szinten ellenzem, hogy 17 éves vagyok, most rendszeresen együtt vagyok a barátommal, és anyukám akart felíratni nekem fogamzásgátlót.. de én mondtam, hogy 18 éves korom előtt nem szeretnék :'D nem mintha olyan sok dolog változna 17-18 között, de azért én még korainak tartanám. ez alatt meg pláne
2011. ápr. 14. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért ez egy elég összetett téma. Én attól függően ellenzem, hogy a lány hogyan áll a testi érettség terén, és pontosan mire is kell. 16 évesen kezdtem el fogamzásgátlót szedni, mert ez mentett meg attól, hogy kivegyék a petefészkem egy belső vérzéssel fenyegető ciszta miatt. VISZONT 9 éves korom óta menstruáltam, 10 éves koromra teljesen beállt, szóval masszív 6 éve volt napra pontos ciklusom, így nem tartottam korainak. Azt viszont helytelenítem, hogy minden vizsgálat nélkül felírják 14-15 éveseknek úgy, hogy lehet még 1 éve sem menstruálnak rendesen. A hosszú távú mellékhatásoktól nem félek, mert gyakran járok orvoshoz ellenőriztetni (és jómagam is orvosi egyetemre járok), valamint a családom olyan termékeny, hogy kis túlzással, ha ránk néznek is teherbe esünk. Odafigyelés a kulcsa mindennek.

19/L

2011. ápr. 14. 20:40
 3/4 anonim ***** válasza:
51%
sose használnám,de az hogy már 14-15 évesek szedik az felháborító,az se normális,hogy 17-18 éves kor alatti gyerekeke szexelnek,de hogy még a hormonrendszerüket is tönkre teszik,akárki akármit mond,hormonok vannak benne, ha kevesebb is akkor is a ha vki gyereket akar és leáll vele nem biztos,hogy újra indul a peteérés,esetleg segítség nélkül teherbe esik,vagy segítséggel sem, mindenkinek a saját élete,ha nekik jó,hogy teletömik magukat hormonokkal akkor tegyék,én nem fogom
2011. ápr. 14. 20:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem ellenzem. Viszont fel vagyok háborodva azon, hogy manapság már 14-15 éves korban is felírják (kizárólag fogamzásgátlásra), vagy épp mindenféle vizsgálat nélkül írja a receptet az orvos....

De ezen az oldalon is mindenkinek azt ajánlgatják. Mintha csak cukorka lenne.

Egy 14-15 éves lánynak általában nincs olyan stabil ciklusa, peteérése, mint egy idősebb nőnek. Ha belepiszkálnak, akkor esélyes, hogy sosem lesz normális ciklusa, ami ugye eléggé megnehezíti a teherbeesést. Nem ilyen idős korúaknak találták ki.

Plusz tabletta felírása előtt sokkal szigorúbb kivizsgálás lenne szükséges. A rákszűrésen és a vérvételen kívül kellene még egy alapos kikérdezés a ciklusról, plusz megnézni, hogy a nőnek egyáltalán van-e szabályos peteérése. Hát szerintem ezt nem sok nőnek nézték meg...

Az meg megint csak durva, hogy manapság mindenre felírják. Görcsölsz? Szedjél tabit. Rendszertelen? Szedjél tabit. Pattanásos vagy? Szedjél tabit.

Nem hiszem, hogy nem lenne más megoldás.

Ráadásul rendszertelen ciklusra fel sem szabadna írni!

2011. ápr. 14. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!