Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a szerelem tulajdonéppen? Valami biológiai és kémiai dolog lehet nem? És hogyhogy a biológusok még nem jöttek rá?
Ugy értem, ez is csak egy érzés, szóval valami köze van a biológiához, nem?
Esetleg olyan angol-magyar oldal van ahol megbizható információt kaphatok?
Előre is kösz a válaszokat :D
Mondd, szoktál-e olvasni? Vagy filmet nézni? Nem sorozatot... ismeretterjesztő filmet.
Olyan régen kiderítették már, hogy már nem csak tudományos művek készültek, hanem filmek is. Sőt: már megvan a magyar szinkron is. Már többször le is vetítették a tv-ben. Nem idén.
Már ezen az oldalon is többször szerepelt a téma: kicsit keresnél, meg is találnád.
Pedig megvan itt is... na mindegy: NAGYON röviden:
A szerelem kémiai háttere egy hormonkoktél, ami a szerelmesekben szabadul fel. Ennek része az, ami a pupillát kitágítja, amitől homályosabban látsz - plusz a jellegzetes arckifejezés - a rózsaszín köd (látod a szerelmesed hibáit, de nem törődsz vele) - stb. stb.
Plusz egy olyan kábítószer, amit az agy termel. Ennek hatása az extázis. Sajnos - mivel ez kábítószer - így is működik: tehát idővel csökken a hatása, emelni kell az adagot. Ezt hívják "változatosságnak". Ilyenkor kell "feldobni" a kapcsolatot.
A lángoló szerelem tehát idővel mindenképpen csökken.
A jó az, ha KÖZBEN kialakul a szeretet is. Ezt egy másik hormon okozza, amelynek viszont a hatása már tartós is lehet.
Értem :) :) :) kössz szépen :D
Pff drogos vagyok :P xD huhhh mégis milyen jó érzés :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!