Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a szerelem tulajdonéppen?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a szerelem tulajdonéppen? Valami biológiai és kémiai dolog lehet nem? És hogyhogy a biológusok még nem jöttek rá?

Figyelt kérdés

Ugy értem, ez is csak egy érzés, szóval valami köze van a biológiához, nem?

Esetleg olyan angol-magyar oldal van ahol megbizható információt kaphatok?

Előre is kösz a válaszokat :D

2009. febr. 22. 00:30
 1/5 anonim ***** válasza:
44%

Mondd, szoktál-e olvasni? Vagy filmet nézni? Nem sorozatot... ismeretterjesztő filmet.

Olyan régen kiderítették már, hogy már nem csak tudományos művek készültek, hanem filmek is. Sőt: már megvan a magyar szinkron is. Már többször le is vetítették a tv-ben. Nem idén.

Már ezen az oldalon is többször szerepelt a téma: kicsit keresnél, meg is találnád.

2009. febr. 22. 02:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Hmm körülnéztem és nem találtam ilyen kérdést :) biztos vagy benne? Sőt semmi ilyenről még nem halottam......
2009. febr. 22. 11:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem definiálhatóan amortizálódott peripólusos komplexuma mindazon, hol a depresszív neurózis, hol pedig a patetikus levitáció szintjén önmegvédő emulációknak, amelyek a pszeudoindividualisztikus szubkollagenizáció révén diffundálódott kvázi habituációs érzések által retifisizálódott egocentrumban kiváltják a: "de jó lenne egyet b@szni" érzést!
2009. febr. 22. 12:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pedig megvan itt is... na mindegy: NAGYON röviden:

A szerelem kémiai háttere egy hormonkoktél, ami a szerelmesekben szabadul fel. Ennek része az, ami a pupillát kitágítja, amitől homályosabban látsz - plusz a jellegzetes arckifejezés - a rózsaszín köd (látod a szerelmesed hibáit, de nem törődsz vele) - stb. stb.

Plusz egy olyan kábítószer, amit az agy termel. Ennek hatása az extázis. Sajnos - mivel ez kábítószer - így is működik: tehát idővel csökken a hatása, emelni kell az adagot. Ezt hívják "változatosságnak". Ilyenkor kell "feldobni" a kapcsolatot.

A lángoló szerelem tehát idővel mindenképpen csökken.

A jó az, ha KÖZBEN kialakul a szeretet is. Ezt egy másik hormon okozza, amelynek viszont a hatása már tartós is lehet.

2009. febr. 22. 13:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem :) :) :) kössz szépen :D

Pff drogos vagyok :P xD huhhh mégis milyen jó érzés :D :D :D

2009. febr. 22. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!