Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már szükséged eseményután...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt már szükséged eseményutáni tablettára? Egyáltalán tisztában vagy vele, hogy létezik ilyen lehetőség?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy sok fiatal általában 15-20 lány úgy van vele, hogyha kiszakadt a gumi, a pasija nem akarta felhúzni, akkor már nincs más lehetőség, mint malmozni, hogy lesz-e gyerek vagy nem?

És ha teherbe esik, akkor képes és megszüli az utcára vagy az államnak, mert ő nem nem lenne képes megölni? Ha valóban olyan felelős "szülő", akkor miért nem rohant másnap az orvoshoz eseményutáni tablettáért?

Lehetséges, hogy fiatalok még csak nem is tudnak erről a lehetőségről?!

2011. márc. 16. 15:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Tinikorom óta tudom hogy van,de fogamzásgátló tabletta,és nem kell félni hogy kiszakad a gumi és hasonlók:)

Igaz igy 17 éves korom óta "mérgezem" a testem,de valamit valamiért...

Normális szülő-gyerek kapcsolattal nem lennének ilyenek...6 év alatt 1x sikerült innom a gyógyszerre,kijött ugy ahogy van,én odamertem anyám elé állni,hogy akkor mi is van ilyenkor,és együtt kérdeztük meg a dokit...

de nemrég 18 éves rokonlányka nekem meséli,hogy jaj nem tudja mi lesz,hagyta hogy gumi nélkül csinálják,és hamarabb ment el a pasi mint hogy kivette volna...fogtam a fejem,utána meg a kezét,és nődoki,kiváltottam én neki,mert ugye erre pénz az nincs,pasinak meg csak addig kellett amig hagyta magát...

néha szégyellem magam a korosztályom ( és minusz 5-6 év) helyett is,nem mernék védekezés nélkül lefeküdni a párommal,még ugy sem,hogy lenne helye a babának,legalábbis anyagi részről...

2011. márc. 16. 15:30
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én azon akadtam ki hogy ugye 72 órás.De ugye azt receptre adják ki,de nagyon szűkös az a 3nap.Én egyszer szaladtam a gyógyszertárba és elküldtek hogy menjek receptért,de másnap nem volt orvos.NA ilyenkor mi a teendő?Utolsó pillanatban kaptam ismerős által receptre!Nekem ez a felháborító!És még te érzed magad kellemetlenül,nekem ez egy rossz élmény volt,lenézőek voltak velem!Ezért is mentem el feliratni fogamzásgátlót!
2011. márc. 16. 15:34
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó,ügyeleten is felirják,ami ugye mindig van ünnepnap hétvégén stb.
2011. márc. 16. 15:35
 14/24 anonim ***** válasza:
nekem eddig 2szer kellett,főleg óvatosságból,persze nem lett semmi baj, de hát, hogy ne is legyen, aztán hangsúlyozom óvszerrel védekeztünk mindig, nem szakadt ki még sosem,és egyszer csak terhes lettem, de tényleg nagyon felelősségteljesek voltunk,szóval az eseményi utáni sem használható mindig, nem lehet bekapkodni csak úgy elővigyázatosságból,minden alkalommal
2011. márc. 16. 15:37
 15/24 A kérdező kommentje:

Én 19 évesen használtam egyszer, a klasszikus "kiszakadt gumi" esete állt fenn, de a párom nem nagyon zavartatta magát.. Keresetem nem volt, tanultam, szülőkkel éltem, és eszem ágában sem volt teherbe esni, így rávettem őt hosszas huzavona után, hogy menjünk el a háziorvosomhoz, ő felírta a tablettát, kinyittatta nekem a patikát(!), én pedig nyugodtan hajtottam álomra fejem. Megjegyzem, jobban nem is dönthettem volna, bármennyire is biztos voltam akkor a páromban, néhány év múlva nagyon durva körülmények között váltak el útjaink.

Abban igaza van az egyik hozzászólónak, hogy nem cukorka, de mégis mi az, hogy nem lehet minden félresikerült akció után használni? Akivel egyszer megtörténik ilyesmi, annak nyilván nem kéne erre játszani következő alkalommal is! Azért valljuk be, normál körülmények között nem mindennapos dolog, hogy valami félremenjen.. Velem 5 év alatt 1x történt meg! Mégis hogy csinálják azok, akiknél olyan nagyon gyakori??

A tablettát egyébként orvos írja fel, csak vényre kapható, és a lehető leghamarabb be kell szedni, már másnap reggel jó, ha eljutsz az orvoshoz. Úgy emlékszem 72 órán belül segít, de csökkenti a hatékonyságát az eltelt idő, szóval jó ha 12 órán belül be tudod venni a tablettát. (Én csak 24 óra múlva jutottam hozzá, de szerencsére így is működött). Árban most olyan 5-7000 forint amennyire én tudom, de szerintem elenyésző költség ahhoz képes, amennyibe egy abortusz kerül anyagilag és lelkileg, vagy amit egy becsúszott gyermek rossz körülmények közötti felnevelése emésztene fel, ugyancsak anyagilag-lelkileg.

Remélem, neked soha nem lesz rá szükséged, de azért jó tudni, hogy van egy ilyen mentőöv:)

Való igaz, hogy sok többgyerekes édesanya megy abortuszra, biztos van közöttük felelőtlen is, de ők legalább mérlegelik, fel tudnák-e nevelni a gyereket, hiszen már tapasztaltak ezen a téren. A fiatalok viszont jó muri a gyerek! felkiáltással vállalják akkor is, ha már az elején látszik, nem szabadna megtartani.

Azt sem értem, miért éri meg jobban egy 15 évesnek az, hogy vár, hátha nem terhes, majd ha mégis akkor kész tények elé állítani a családját, mint segítséget kérni, vállalni a következményeket, elmondani hogy baj van, és gyógyszerre lenne szüksége. Kizártnak tartom, hogy a szülők akár egy alapos fejmosás után is, de ne fizetnék ki a tablettát.. Itt látszik az, hogy aki az ágyban nagynak érzi magát, abban nincs elég érettség, hogy elfogadja tettei következményét. De egy gyereket vállalni biztos könnyebb..

2011. márc. 16. 15:39
 16/24 anonim ***** válasza:
Na nem.Tisztán emlékszem hogy este 9kor mentem oda és azt mondta menjek el receptért az orvosomhoz és hozzam vissza!Semmi hogy most akkor menjek el az ügyeletre!Én akkor 16 évesen honnan tudtam volna?A gyógyszertárban dolgozó hölgynek is feladata hogy felvilágosítson,én álltam ott bamba sírós szemekkel.Nekem nem a recepten van a hangsúly,hanem a segítségen,mert ma 24 éves fejjel azt látom hogy a szülőket nem érdekli,a gyereket nem érdekli mert ciki erről beszélni a suliban és az is ciki ha nem élsz nemi életet 15 évesen.Ez egyéni vélemény.Angliában meg sok országban hogy hogy ezek a dolgok ingyenesek?Itt is ezt kéne,sok fiatal nem beszéli meg szüleivel,zsebpénzből meg nem tudja fizetni az állandóan emelkedő fogamzásgátló árakat!És ennek mind ez lesz a következménye!
2011. márc. 16. 15:41
 17/24 A kérdező kommentje:
Tényleg nem 100%, de azért talán az 80 is több, mint a semmi! Semmi sem biztos! De az ember ráér utána is gondolkodni, hogy mit tegyen a megfogant magzattal, ha már minden lehetséges módon megpróbálta megakadályozni.. Ha az esetek 80%-ban használ csak, akkor is elég jó esély van rá, hogy elejét vegye a későbbi problémáknak. Egyébként nem tudom, hány % a hatékonysága, de ha elég gyorsan jut hozzá az ember (1 napon belül), akkor szerintem nagyjából 99%, ami elég jó..
2011. márc. 16. 15:44
 18/24 anonim ***** válasza:

22 évesen voltam először nődokinál.

Előző párommal 1,5 évig voltunk együtt nem történt semmi gubanc. Új párommal végre 9 hónap után eljutottunk odáig, hogy sex és nem akarta használni a gumit. Ráerőltettem de kiszakadt:S

Így irány a nődiki esemény utáni tabiért. Kiváltottunk(5 800,-Ft volt). De bevennem nem kellett, mert szerencsére megjött, visszamentünk a dokihoz és közölte, hogy akkor nem kell bevenni, ne tegye tönkre a hormonjaimat.

Azóta fogamzásgátlót szedek. Megszenvedek vele, mert nehezen szokja meg a szervezetem de inkább ez, mint egy baba.

és a másik kérdésre válaszolva a mai fiatalok tényleg eszetlenül csinálják a sexet és arra nem gondolnak, hogy abból gyerek is lehet.(rosszabb esetben AIDS)

2011. márc. 16. 15:48
 19/24 A kérdező kommentje:

15:41-es, igazad van, nagyon drágák és körülményesek ezek a dolgok. Én is úgy gondolom, meg kellene könnyíteni a folyamatot.. A fogamzásgátlók és óvszer árai is az egekben vannak, csoda hogy sokan inkább nem védekeznek?:S

A patikusod szerintem fajtájának szégyene volt, én eddig még csak nagyon segítőkész és kedves patikusokkal találkoztam szerencsére.

Mintha így akarnák rávenni az embert, hogy mindenképp szülje meg a kicsit, mert túl kevés születések száma..:(

2011. márc. 16. 15:48
 20/24 anonim ***** válasza:

fogamzásgátló és óvaszer árai az abortuszhoz képest vagy ahhoz képest hogy mibe kerül egy gyerek,nincsenek az egekben..

3 havi gyógyszer 4-6ezer,azaz 1 hónapra 1500-2000 forint...

3 doboz cigi ára...

nah,hány tizenéves cigizik rengeteget akiknek nincs pénz védekezni?

ugye-ugye?

2011. márc. 16. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!