Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vonzalom, szerelem, szeretet?
Létezik valamilyen elkülöníthető határ? Értem, hogy keverednek a dolgok, de még is?! Vagy a válasz az éppen domináló érzésen múlik?
Gyakran látom x két napja vagy akár két hete ismeri y. Lehet még csak kétszer vagy annyiszor se találkozott y-nal de ő szerelmesnek vallja magát.
Mások hónapokig járnak valakivel szerelem nélkül.
Mikor és hogyan alakul ki az egyik, majd fordul át a másik érzésbe?
kérdező:
épp ez a lényeg hogy mindenkinek máshol a határ, és nem meghúzható ilyen egyértelműen
ha nem vagy biztos egy érzésben, akkor az nem szerelem, nem jó erőltetni, mert csak seveled-senélküled lesz belőle. ha valaki igazán lehengerlő számodra, és megveszel minden pillaantért, hogy érintkezz vele, állandóan rajta jár az eszed hosszú időkön át, és akár egy évig is, akkor valószínű, hogy az szerelemnek mondható. a vonzalom ösztön alapú, érzékiségi csupán, de nincs jövője, a fellángolás meg illúzió, mert hamar véget ér.
első-második:
egyetértek, ha már szerelemnek kell nevezni valamit, ez legyen. a tisztelet/csodálat vagy szeretet nélküli(önző) "szerelem" meg a 2 napja ismerem-smároltunk-dugtunk-jártunk komolytalan ehhez képest.
Tudom nem tartozik a kérdéshez, de a válszod alapján eszembejutott.: Ez a mondatod ha más okból is, de nagyon megfogott. "Popper Péter szerint addig kell élnie egy kapcsolatnak amig boldog,amig tart a szerelem-szeretet kölcsönösszége,mert ha nemígy van vesztegessük az időnket :életünk idejét a semmire a boldogtalanságra."
Egyedűl élek, soha se volt senkim.
Az őszinteséggel kapcsolatban pedig néhány dolog: Mostanában nagyon elgondolkoztam azon, vajon miért nem tudok társra lelni. Nyílvánvalóan először-talán a reklámok hatására is-a szépségemen és a vonzáson tünődtem. A szépséget nem volt nehéz letesztelni, s elégedetten nyugtáztam az eredményt. Ugyanakkor zavart is, ha szép vagyok ami nekem eddig nem tünt fel akkor miért nem?
Az emberekkel egy kissé felemásan érzem magamat. Valamelyest elütök, máskor én feltételezem, hogy elütök. Ritkán értékelem magamat olyan csoporttagként mint bárki más.
Annyiban kapcsolódig a gondolat ahhoz amit írtál, ha őszintén vállalom vannak dolgok amiket nem értek, nem tudok. "Zavaros" vagyok (bár számomra önmagam egyszerűen érthető), az taszítja az embereket. Hát ez egy randin sincsen másképpen.
Konkrétabban a kérdésre válaszolva. Most jutott az eszembe, de azt hiszem egy Peter Lauster mű alapján. Vajon jó az a megfogalmazás, a vonzalom testi vágy. A vonzalom révén hosszabb idő eltöltése után esetleg kialakult szexuális színezetet is tartalmazó szeretet, a szerelem. Az mér más kérdés, a szerelemnek több formája is lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!