Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hordanak a nők magassarkú cipőt?
Mert szép. Nem túl kényelmes, de vannak nagyon csinos ,szép darabok is.
Egyébként hosszútávon a lábunk is károsodhat. Amitől inkább megkímélem magam.
Hát, erről minimum tanulmányt, vagy inkább könyvet lehetne írni. :)
Kezdve attól, amit az egyik válaszoló már említett, hogy régen praktikus okai is voltak, és azért hordták, hogy ne a szennyben, mocsokban gázoljanak a középkori sikátorokban. Mára viszont leginkább csak az esztétikai funkciója miatt. Egyrészt álló helyzetben hatásos: kiemeli a vádlit, és azzal, hogy lábujjhegyre kényszerít, optikailag nyújtja a láb hosszát. A hosszú lábak pedig általános megítélés szerint szépnek, a férfiak számára pedig vonzónak számítanak. Másrészt a mozgást is megváltoztatja: kecsesebbé, nőiesebbé teszi a járást benne. Jó esetben, ha a viselője vette a fáradságot, és megtanult rendesen, elegánsan magas/tűsarkúban közlekedni. Na meg esendőbbé is tesz: magas sarkúban nem lehet futni, csak tipegni, és kénytelen vagy a gyengébbik, kiszolgáltatottabb nemként viselkedni. Ami persze a férfiak számára vonzó, női szemszögből pedig azért lehet kívánatos, mert egyfajta státusszimbólum, és a viselője ezzel azt jelzi, hogy neki nem kell tudni futni, sokat gyalogolni benne, hanem kiszolgálják. Hogy a modern világban mennyire praktikus, az már más kérdés, de a nők mindenesetre a kényelmetlensége ellenére is ragaszkodnak hozzá.
Asszem az utolsó előtti kommentben volt egy érdekes meglátás!
Ugyanis onnan jutott eszembe ez a kérdés, hogy hallottam ahogy fölöttünk az emeleten kopog a cipőjével egy nő. Lépéseinek ritmusából, a szünetekből szinte ki tudtam venni, hogy milyenek a mozdulatai, hogyan jár a cipőjében. Én nő vagyok, szóval engem kicsit irritált, hogy miért kell nekem hallani azt ahogy ő fel-alá császkál a szobájában, és hogy akár a folyosó végéről is tisztán hallanám a kopp kopp kopp-ot, de el tudom képzelni, hogy egy férfinek izgató lehet ugyanez! Nem lehet, hogy nem is a vizuális megjelenés, hanem a hang az elsődleges vonzereje a magassarkúnak? Állítólag az agyunk hamarabb dolgozza fel a hangot,mint a látványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!