Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A parom skizoaffektiv es gyilkosaggal kapcsolatos gondolatai vannak, felnem kellene tole?
Nem tudom elkepzelni, hogy ezeket a gondolatokat megvalositana, es attol sem felek, hogy engem bantana. Egy erzekeny ember.
Csak elgondolkoztam...

Nyilván kéne, de nem muszáj. Azért azzal legyél tisztában, hogy bármikor megölhet, de ha nem gond neked, akkor ne foglalkozz vele. Ezek az emberek szoktak aztán összetörve állni a bíróságon, hogy hát a hangok azt mondták.
Egyébként ismertem egy ilyen lányt. Csendes volt, visszahúzódó. A légynek se ártott. Ha szólt is, mindig kedvesen, udvariasan. De tudtuk, hogy van baj. Egy napon fojtogatta, majd 16 késszúrással támadta az anyját. Aztán segítséget kért és elmondta a szokásos szöveget, hogy a hangok mondták. Csak azért nem mondom, hogy megölte, mert a mentők kiérkezésekor még élt, utána meg hírzárlat volt, azóta nem hallottam róluk. De kevés esélye volt túlélni, az biztos.

A skizofréniában vagy skizoaffektív zavarban szenvedő betegek kb. 0,3-1%-a követ el gyilkosságot.
Ettől még a pszichózist muszáj lenne kezelni.

Normális embernek nincsenek ilyen gondolatai.
Akinek vannak, az előbb utóbb bekattan és megteszi. Lehet nem veled hanem mással de isten irgalmazzon annak.
Sajnos az ilyen emberek időzített bombák és nem is gyógyíthatóak. A szerencse kérdése ha minden gond nélkül leélik így az életüket ezzel a betegséggel és meghalnak, vagy szedik áldozataikat.
Én a helyedben lépnék. Jó messzire.

Egy dolgot jól megtanultam az életem során. Ha van egy érzésem valakivel kapcsolatban, akkor hallgassak a megérzésemre és ne söpörjem szőnyeg alá, ne nyomjam el, mert bizony nemhiába érzem.
Te is nemhiába tetted fel magadnak is a kérdést és ide is kiírtad. Van egy félelmed, amit most elbagatelizálsz, sőt bebeszéled magadnak, hogy veled nem tenne semmit, téged nem bántana. Néha pont a legközelebbit bántják az emberek, főleg, ha vannak ilyen gondolatai.
Inkább most lépj ki, mintsem akkor amikor már menekülnöd kellene.

Egyébként igaz, mindig a kéznél lévő legközelebbi embernek ártanak. Váratlanul. És a megérzések nem hazudnak, nem szabad elnyomni őket.
Menekülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!