Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizoaffektív zavarosok?...

Skizoaffektív zavarosok? Milyen tünetekkel éltek? Disszociáció?

Figyelt kérdés
2024. márc. 27. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Hallucináció, téveszme, depressziós időszakok (nekem nem a bipol típus van), alvás probléma, emlékezeti zavar (bár ez lehet a már évek óta beszedett sok gyszertől)eltompult érzelmek, szegényes beszéd, motiváció hiánya, anhedónia (örömérzetre való képtelenség) érzelmi sivárság, indíték szegénység, még ami csak kicsit az indulat szabályozás, és a paranoid gondolatok. Azért tudom ilyen jól felsorolni, mert épp pár hónapja szedtem ki a pszichológusomból, kiírtam a tüneteket, beszéltük át melyik igaz rám. Ami nem igaz: zavart gondolkodás, összefüggéstelen beszéd, gondolati kisiklás, zavaros viselkedés, kataton viselkedés és higiénia (szerencsére), és a külvilággal való kapcsolat zavara. Bár ezekből is igaz lehet ha épp nagyon szarul vagyok. Forrás: bura.hu. Nem tudom mi az a disszociáció! Neked milyen tüneteid vannak? Jársz pszichológushoz? Milyen gyógyszereket szedsz? Én 6 mg reagilát, 150 elontrilt, 0,25-0-0,5, frontint és 200 mg seroquelt.
2024. márc. 27. 19:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Téveszme, hallucináció, depresszió, érzelmi elivárosodás, csökkent munkabírás, szociális szorongás.
2024. márc. 27. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Korábban kaptam egyszer skizoaffektív zavar diagnózist, azóta többször deluzív zavart.

Ami volt/időnként van: érzelemszegénység, anhedónia, szorongás, üldöztetéses és más, részben bizarr téveszmék, szociális elzárkózás, disszociatív tünetek, alvásproblémák.

Soha nem voltak hallucinációim, sem kognitív problémáim, sem dezorganizált viselkedésem.

A tünetek ciklikusan jönnek elő. Néhány hónap nyugi után egyre feszültebb leszek, nem tudok aludni, majd jön valamilyen téveszme (pl. megfigyelnek, mérgeznek, démoni megszállottság, súlyos bűnök beképzelése, besugárzás érzése stb.), majd 3-4 hónap után elmúlik és jön ismét 6-8 hónap nyugi.

Kb. 18 éves koromban kezdődött ez a dolog. Akkor a bipoláris tünetek domináltak. Az örömképtelenség és az érzelmi sivárság csak később alakult ki és ezzel párhuzamosan lecsökkentek a bipoláris tüneteim.

2024. márc. 27. 20:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Az egyik pillantban még jól vagyok (a fellegekben vagyok) a másik pillanatban meg már el akarok menekülni onnan ahol vagyok és mindenki ellenség

Az én tudatomban az emberek vagy szeretnék vagy utálnak nincs köztes állapot és igy is gondolkodom

Járok pszichologushoz felhoztam neki a legutobbi ulesnel hogy azt gondolom hogy skizoaffektiv vagyok es azt mondta lehet igazam van

Abilify Maintena inj., sertraline 100 mg, akineton 2 mg

2024. márc. 27. 20:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Az előző válasz az egyesneknek.
2024. márc. 27. 20:44
 6/8 A kérdező kommentje:
3-as milyen disszociativ tuneteid voltak?
2024. márc. 27. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:
1 vagyok, köszi!
2024. márc. 27. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
#6.: Derealizáció, amnézia és olyan értelmetlen kóborlások, amelyekre nem tudok visszaemlékezni.
2024. márc. 27. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!