Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizoaffektív zavar mit jelent?

Skizoaffektív zavar mit jelent?

Figyelt kérdés
Barátnőm diagnózisa pontosan Szkizoaffektív zavar depressziós típusa ez mit jelent? Skizofrénia plusz depresszió? Valahol azt olvastam ez Skizofrénia máshol meg azt,hogy ez kevés a skizofréniához csak hasonló. Őt nem érdekli a diagnózis azt mondja ezért nem tudja mit jelent pontosan én meg csak kíváncsi vagyok és ezért nem akarom az orvost zaklatni és infót se adhat ki nekem.

2023. márc. 26. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Ebben a betegségben jelen vannak skizofréniára jellemző tünetek, tehát például téveszmék, hallucinációk, inkoherens beszéd, érzelmi elsivárosodás, a mozgás megváltozása, de persze nem mindegyik, csak egy-kettő ezek közül, és nem is állandóan. De a skizofrénia minden kritériuma nem kell, hogy teljesüljön, így ez nem skizofrénia, bár ugyanazon a spektrumon helyezkedik el. És emellett a tünetek mellett fordulnak elő visszatérően hangulati kilengések is, a barátnőd esetében depressziós epizódok.
2023. márc. 26. 13:22
 2/4 anonim ***** válasza:
61%
Gyakorlatilag a skizofrénia és a bipoláris zavar kombinációja.
2023. márc. 26. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Skizofrénia enyhébb formája és a bipoláris affektìv zavar együttese.
2023. márc. 26. 17:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem végül az orvost azt mondta depresszió és skizo valami nem tudja. Mondom jó :D
2023. márc. 31. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!