Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az ember honnan jöhet rá,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ember honnan jöhet rá, hogy mennyire fontos neki, hogy legyen párkapcsolata?

Figyelt kérdés

Igazából a legtöbbször azzal találkozunk, hogy valaki arról beszél mennyire szereti a társát, vagy arról, hogy mennyire szeretne találni valakit maga mellé. Arról viszont ritkán esik szó, hogy vannak olyan emberek is, akiknek ez nem mindenek felett áll. Vagyis, hogy nem csak akörül forog az életük, hogy van párjuk vagy nincs.

Én igazából nem használok társkeresőket, nem keresek aktívan társat, próbálok eljárni rendezvényekre, társaságban lenni és nem is esik nehezemre beszélgetést kezdeményezni másokkal vágy táncra felkérni valakit. Viszont az, hogy most valakivel együtt kéne élni, feladni a saját kényelmes életem és az időbeosztásom, ez a gondolat megrémiszt. És nem tudom mi lenne a jó, egyrészt csak jó lenne kötődni valakihez és tök jól tudnék minőségi időt tölteni mással, másrészt meg úgy vagyok vele, ha tényleg annyira szükségem volna társra, akkor jobban fájna a hiánya, mint most. Persze bizonyára családi minták is közrejátszanak, mert több felmenőm is fiatalon özvegy maradt és nem keresett magának új társat, szerette a kényelmet és azt, hogy ne kelljen alkalmazkodni. Ezért nem vagyok benne biztos, hogy most akkor kell nekem társ vagy sem.

ma 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Aki szeretne társat, az tudja ezt, és keres. Nálad más a helyzet.
ma 10:58
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
attól mert együtt élsz valakivel még nem kell feladni sem az életed, sem az időbeosztásodat.
ma 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Neked nyilván nem való komoly párkapcsolat. Légy csak mingli/situationship/szex vagy barátság extra kapcsolatban viszont ne feledd, hogy alkalmazkodni ugyanúgy kell a másikhoz. Már csak azért, hogy nem lesz idő mindig kettyinteni, nem lesz hozzá kedve, vagy minőségi időt eltölteni. A barátaidhoz, szüleidhez, kollégákhoz is alkalmazkodni kell úgyhogy a szexpartneredhez szintén kell. Hiába hiszed hogy s9kkalkonnyebb meg ilyenek és párkapcsolatban semmi én időd nincs, folyamatosan kompromisszumokat kell kötni. Konkrétan tévképzeteid vannak és szakember kéne neked, de inkább maradj egyedül. Nem mindenki - ergó te is köztük vagy - való párkapcsolatra!
ma 11:44
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
nekem se volt fontos és jól elvoltam magamban, míg meg nem ismertem a párom. Aztán fontos lett. Nem a kapcsolat a fontos, mert még mindig jól el tudom foglalni magamat egyedül is, hanem a párom.
ma 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod eldönteni és közben úgy állsz hozzá, hogy tiszta ideg lennél, megrémiszt, hogy valakivel együtt élj akkor ne keress társat kapcsolatra.
ma 11:56
 6/8 anonim ***** válasza:
40%

"valakivel együtt kéne élni, feladni a saját kényelmes életem és az időbeosztásom, ez a gondolat megrémiszt."

Akkor (egyelőre) ne tedd ezt. Amúgy meg írta már más is, lehet úgy is párkapcsolatban lenni valakivel, hogy mindezeket nem adod fel. Persze, ehhez olyan társ kell, aki partner ebben is és egyeznek a szükségleteitek és igényeitek. Lehet, hogy neked olyan társ kell, aki szintén nem akar összeköltözni senkivel, legalábbis egyelőre.

Én is voltam hasonló korszakban, vagy inkább úgy mondom, hogy sokáig tartott az a korszakom, amikor el nem tudtam képzelni, hogy valakivel együtt éljek. Elég sokáig egyedül voltam. 25 elmúltam már, mikor lett először összeköltözős párkapcsolatom.

Féltem tőle én is, de közben meg vágytam rá, ezért is mentem bele, pedig alapvetően én olyan vagyok, kell az énidő, kell a magányosság is időnként. Volt, mikor ezt rosszul kezeltük, vagyis kezelte a párom (aki már a feleségem), de már régóta jól kezeljük ezt is. Sokat vagyunk külön is, főleg a hobbijaink kapcsán.

Tehát megfelelő partnert kell találni, akivel egyeznek az igények ezzel kapcsolatban (is).

ma 11:56
 7/8 A kérdező kommentje:
De azt is érzem, hogy igazából semmivel sem vagyok rosszabb, mint sok párkapcsolatban élő ember. Vagy mindenki olyan odaadóan viselkedik párkapcsolatban? Mindenkinek olyan könnyen megy az alkalmazkodás? Barátaim amúgy kötődnek hozzám, de tiszteletben is tartják a határaim, nem tudom mondjuk ez mennyire releváns abból a kérdés szempontjából, hogy hogyan tudnék együttélni valakivel.
ma 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
53%
Nem való neked senki max. egy szerető.
ma 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!