Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok.?
Sziasztok! Másfél hónapja költöztünk össze a barátnőmmel. Eddig, akikkel együtt éltem, minden közös költség – kaja, tisztítószerek, albérlet stb. – fele-fele arányban volt elosztva. Most a barátnőmmel úgy működik, hogy egyszer én, egyszer ő fizet a boltban. Legutóbb azonban kiakadt, hogy szerinte mindig ő fizet. Ezt nem tartottam jogosnak, ezért rákérdeztem, és kiderült, hogy nem igazán így van. Ezután azt mondta, hogy az a baja, hogy ő mindig többet fizet.
Nyilván, ha váltogatjuk, hogy ki fizet, előfordulhat, hogy az egyik fél többet költ. Volt már, hogy nekem jutott a több, mégsem zavart. Megkérdeztem tőle, hogy akkor ő hogyan szeretné ezt megoldani, de csak annyit válaszolt, hogy 'nekem mindegy.' Tegnap például délelőtt én fizettem, délután pedig ő, de nyilvánvalóan sokkal kevesebbet költött, mint én. Ennek ellenére megkérdezte: 'Most te fizetsz, vagy én?' Utána pedig láthatóan nem volt elégedett a helyzettel.
Egy kicsit nem tartom ezt korrektnek. Múlt hónapban például másfél-két hétig teljesen én tartottam el, mert egy forintja sem maradt, mégsem tettem szóvá. Szerintetek hogyan lehetne ezt jobban kezelni?
"Múlt hónapban például másfél-két hétig teljesen én tartottam el, mert egy forintja sem maradt, mégsem tettem szóvá. Szerintetek hogyan lehetne ezt jobban kezelni?"
A soha viszont nem látásra!
A pénzen múlik nála egy párkapcsolat, de egyértelműen úgy szeretné, hogy te költs el többet, sőt ha nem dolgozik, vagy nem marad pénze akkor tartsd el, DE ő már azért kiakad, hogy 50:50-ben fizettek és esze ágában sincs, hogy ő téged tartana el valaha!
Fel van háborodva, hogy neki is fizetnie kell, de aztán hozzáteszi bár kérdezed hogyan szeretné, hogy "nekem mindegy".
Azért, hogy ne tűnjön lehúzós, anyagias nőnek hanem te légy a sóher férfinak.
Mint írtam én kidobnám, de ha nem akarod akkor külön kassza a megoldás és mindketten saját magatokra vásároljatok. Ha nincs pénze kérjen mástól, vagy adja vissza amit rá költöttél el.
Meglátod, hogy nem fog neki az se tetszeni és ő fog téged elhagyni!
Azt gondolom, hogy összeköltözés előtt nem beszéltétek át a dolgokat.
Javaslom: bizonyos összeget mindketten dobjatok be felesben a közösbe fizetéskor (rezsire+egyéb dolgokra) és csak addig nyújtózkodjatok a hónapban. A többi pénz pedig mindenkinek legyen a saját megtakarítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!