Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hűség lényegében egy szexuális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hűség lényegében egy szexuális elfojtás?

Figyelt kérdés
Persze szükség van rá hogy működhessen a társadalom.

tegnap 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy esetleg a morális tartás gyakorlati megnyilvánulása?!
tegnap 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól is néznénk ki, ha mindenki minden vágyát megélhetné kötetlenül.
tegnap 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nekem a hűség magától jön, természetes.
tegnap 13:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Pont most voltam fenn a Redditten és volt ott egy kérdés 36 éves férfitól. 2 gyereke van a feleségétől aki 31 éves és nyugodtan megcsalta szerinte egy gyönyörű nővel és most a felesége el fog tőle válni. Egy ismeretlen nővel, egyszeri alkalom miatt tönkretette a házasságát, családi életét. Nem az volt a kérdése hogyan tegye helyre, meg sem említette, hogy bánja a történteket hanem az zavarja, hogy a jövőben a feleségének lesz párja és, hogy milyen könnyen eldobta a szeretetet iránta holott ő volt az aki megtette simán.

Úgy tűnik ugyanaz a típus vagy. Pedig lehetne nyitott kapcsolatban létezni, lehetne szakítani, elválni és csak szexkapcsolatokban működni.

tegnap 13:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Valakinek kínszenvedés, valakinek olyan természetes mint a levegővétel. Személyfüggő.
tegnap 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A hűség egy olyan döntés, amit a saját belső tartására, értékrendjére alapozva hoz meg valaki magában. Lehet hűnek lenni a morális értékeidhez, egy eszméhez, egy emberhez, egy cukrászdához, a zöldséges Mariska nénihez, stb., ahogy az 1-es hozzászóló is írta. Nekem azt is jelzi, hogy valaki nem birka és meg tud hozni önállóan egy döntést, ami után vállalja a felelősséget, mert hűségesnek lenni manapság nem "divat" és majdhogynem lenézendő tulajdonság, mert minden és mindenki 5 percig izgalmas és egyébként is biztos, hogy van helyette jobb és szebb is... Egy társas kapcsolatban pedig igenis hogy a szeretethez/szerelemhez is abszolút hozzátartozik, hogy bár látszólag megtehetném, hogy felpróbálom az összes utamba kerülő ellenkező neműt, mégsem teszem meg, mert becsülöm és szeretem azt az embert, akivel a saját és egyben közös döntésünk alapján egy párt alkotunk. Véd- és dacszövetséget. Arról nem is beszélve, hogy ha velem szemben ez hiányzik a másikból, én akkor sem fogom megcsalni őt, mert magamhoz is hűséges vagyok... Nem tudom, ez érthető-e?

Pont mostanában jöttem rá, hogy azoktól az emberektől, akik soha nem tudnak megállapodni egy ember mellett sem, nem is lehet elvárni, hogy hűségesek legyenek, mert ez számukra egy ismeretlen fogalom. Olyan, mintha a (nem létező) kutyámnak akarnám elmagyarázni, mit jelent a mélység fogalma. Vagy mintha engem akarna ránevelni valaki az egyéjszakás kalandokra.

A társadalom nem a hűség miatt (nem) működik, hanem a társadalmi normák teljes felborulása, átértékelődése miatt. Főleg a magyaroknál: itt már minden mindegy...

A szexuális elfojtásról inkább a papokat meg az apácákat kellene megkérdezned.

tegnap 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Számomra nem, mivel nincs más a páromon kívül, aki vonzana. Ha meg nem vonz, nincs mit elfojtani.
tegnap 14:15
 8/8 anonim ***** válasza:
12%

Azt gondolom, hogy a hűséget azért találhatta fel az evolúció, hogy a férfit a nő mellett tartsa, hogy fel tudják nevelni az utódot.

Ne felejtsük: evolúciós nézőpontból csak a túlélés és a szaporodás számít.

Az utód felnevelése után azonban a hűségnek már semmilyen funkciója nincs. Azt már csak a társadalom találta ki, hogy hűségesnek kell lenned, de az indokot ők sem tudják, csak így hangzik jól.

tegnap 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!