Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Drogba56 kérdése:

Mi a véleményetek arról, ha az alapok jók, de "nem megfelelő az időzítés" a megismerkedésre? Személyes tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Elég hosszú ideje húzódik/dott már egy kapcsolódás egy lánnyal. A vonzalom, a kémia, a szimpátia, illetve az érzelmi közelség nem volt kérdés sosem, mi ezt egymásnak be is vallottuk, sőt, teljesen nyíltan, őszintén kommunikáltunk is erről. Az ismerősének is beszélt erről, akinek ugyanazokat a (pozitív) dolgokat mondta rólam, mint nekem. Viszont neki egy igencsak toxikus párkapcsolata volt, aminek nyáron lett vége, ebben volt érzelmi elhanyagolás és egyszer fizikai bántalmazás is. Az első szakításuk után visszatért az emberhez, de nekem ezt nem "merte" elmondani, sőt, tulajdonképpen nem is kommunikált velem, egészen addig, amíg végül személyesen találkoztunk és könnyek között vallotta ezt be, majd azzal váltunk el, hogy folytatjuk a kommunikációt. Aztán ismét beszéltünk, amikor már végleg kilépett, konkrétan ő jelentkezett. Ismét nagyon mélyen megnyíltunk egymásnak, ismételten elhangzottak azok, amiket korábban is mondott, hogy szeret, sokat jelentek neki, sőt, azt is mondta, hogy nem a friendzone-ban vagyok, bár ez sem előttem, sem a környezete előtt nem volt kérdés. Ekkor azt mondta, hogy nyitott lenne egy új kapcsolatra. Én maximálisan támogattam, a szeretetemet fejeztem ki iránta mindvégig. Aztán augusztusban megkérdeztem tőle (messengeren, nem azért, mert nerd vagyok, hanem mert nem volt más lehetőség, nem egy helyen élünk) hogy mivel valóban közel kerültünk egymáshoz, minden téren, mi lenne, ha ez a valami, ami köztünk van, szorosabbá válna - persze megnyugtattam, hogy nem őrültem meg, nem azonnali kapcsolatot akarok, de (ahogyan korábban már számtalanszor beszéltük) az alapok megvannak, amire lehetne építkezni. Ekkor ő időt kért és ismét hónapokra eltűnt, igencsak zavaros és minimális kommunikációt folytatva. Én írtam egy búcsúzó levelet, amiben kifejtettem, hogy bár szeretem, de tovább kell lépjek, így az újév alkalmából. Erre ő azt írta, hogy a mi találkozásunk időzítése nem volt alkalmas, rosszkor voltunk rossz helyen, mivel az ő (egyébként általa is toxikusnak elismert) kapcsolatából ő akkor még nem akart/tudott kilépni, de mégis megtette, mert bántalmazta a barátja (aki rám volt féltékeny). Mindez nyilván nagyon komoly mélységekbe taszította. És azt írta nemrég, hogy érzelmileg még nem tudta magát függetleníteni az előző kapcsolatától, az pedig egy fájdalommal teli kihívás, hogy én egy olyat szeressek, aki fejben nincs ott. De leírta azt is, hogy sosem fogja elfelejteni azt a szeretetet, amit tőlem kapott és hogy szeretettel fog rám gondolni. Én mindenképpen azt érzem, hogy ez egy nem kipróbált út, egy nem megjátszott gólhelyzet, hiszen minden klappol(t), csak ugye ő ehhez a mocsokhoz kötődött és nagyon nehezen tudott tőle eljönni. Érzelmileg még most sem "tiszta". Mi a véleményetek? Én nem fogok rá várni nyilván, hiszen magamat kell előtérbe helyeznem, de voltatok már hasonló szituban, esetleg találkoztatok már hasonlóval?
tegnap 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is vannak olyan pasik akik életük végéig hiszik azt hogy majd egyszer összejövök vele.

Csak mert kedves vagyok baráti meg kötődöm.

Ez frend zone csak, akkoris ha mást hazudnak.

tegnap 16:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Én nem "hiszem azt életem végéig" hogy majd egyszer összejön velem, én csak hasonló sztorival, tapasztalattal rendelkezők véleményére lennék kíváncsi. Ez -már ne haragudj- de nem az, hiszen itt konkrétan tudvalevő, hogy nem csupán barátság van, főleg hogy nem csak nekem "hazudta", hanem az ismerősi köre is így tudja ezt a "hazugságot". De azért köszi a választ!
tegnap 16:46
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Pedig azthiszed. Evek ota körülötte forogsz..
tegnap 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom a helyzetedet és minden bántás nélkül azt mondom, szerintem engedd a leányzót és menj el terápiára, ha teheted, tanuld meg magad szeretni és azt elvárni egy emberi kapcsolatban ami jár neked.

Az elmeséltek alapján nekem az jött le, hogy:

- Szíved hölgye teljesen benne van egy kapcsolatban és mostanában nem is fog kijönni. Ha a kapcsolat toxik, akkor általában az a két fél koprodukciója, tehát ha valaki valami nagyon durva szituból jön, akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon ő mennyiben felelős ezért. Itt nem áldozathibáztatnék, tudom, hogy nagyon nehéz ezeknek a dinamikája, de pont ezért, te ne számíts arra, hogy nem fog még sokszor visszamenni hozzá és majd ti ketten boldogak lesztek.

- Problémás a viselkedésében a lánynak, hogy; visszament, eltünedezik (ghosting), lekoptatgat, de hiteget (mézesmadzag), amint a sráccal szétmennek hirtelen keres (talonban tart), validálja a teljesen toxikus viselkedését a másik kapcsolatával stb. Ezek nagyon durván mérgező viselkedésformák veled szemben.

Alapvetően én ebben a rossz időben koncepcióban nem hiszek. Láttam pár ilyet (illetve enyhébb eseteit éltem már át én is), de összességében azt gondolom, hogyha akarsz valamit, legyen az egy kapcsolat vagy egy válaszüzenet megírása, akkor azt meg tudod tenni. Ha nem teszed akkor meg nem akarod. Én ilyen indokkal csak pont ilyen kamu eseteket láttam még, ahol valaki arra használta a másikat, hogy ott legyen ha kidobják, meg az önbizalmát növelje vele, meg minimális szeretetet kapjon, ameddig vissza nem megy a következő körre.

tegnap 17:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat! Jól megfogalmazott, értelmes és tanulságos vélemény! Annyit tennék hozzá, hogy (tudom, naivnak hangzik) de a lány nem fog visszamenni a gyerekhez, szakítottak, végleg, csak nem tudta még lezárni ezt a dolgot, főleg úgy, hogy volt benne egy bántalmazás is. A "poén" az, hogy egy teljesen értelmes, sőt, a pszichológiában némi tájékozottsággal bíró hölgyről van szó, akivel pont ilyen témákról is beszéltünk, ő maga mondta, hogy tudja, hogy ez egy nem egészséges, traumakötésen alapuló kapcsolat volt. Azt is mondta, hogy már a megismerkedésünkkor érezte azt, hogy kettőnk kapcsolódása egy egészséges valami, szemben az ő akkor meglévő kapcsolatával. Az is igaz, hogy sajnos elég durva hangulat-és érzelemhullámzásai vannak, tehát volt a "komoly kapcsolat, házasság, gyerek" periódus (bár nem is periódus ez, hanem szerintem az a része, ami mélyen belül erre vágyik), meg volt az, amikor mindezt egyszerűen kikapcsolta és visszatámolygott a sráchoz. A ghosting-ról írtak teljesen megállják a helyüket, ez egy méltatlan szituáció számomra, én látom, mint ahogyan azt is tudom, hogy én nem lehetek az ő terapeutája, de mégis azt látom és érzem, hogy amikor velem van, akkor az neki is jó, sőt, így fogalmazott, hogy megnyugtatja a társaságom, gyógyítom a lelkét, stb. Gyakorlatilag elengedni se tudott, ezt a fentebb vázolt válaszát is jóformán harapófogóval, pontosabban ezzel a búcsúzó levelemmel tudtam csak kihúzni, pedig bármikor leírhatta volna ezeket. A barátnője amúgy azt állítja, hogy ő látja és tudja, hogy a lány szeret engem és hogy sokat jelentek neki (azt mondta neki pl, hogy nálam jobb embert nem ismer), de ezt is, hogy a leányzóval nem egyszerű a helyzet. Én is látom, hogy nagy káosz van a fejében és azt is tudom, hogy ezen én nem lehetek úrrá, de mégis azért bánt, hogy talán egy olyan lehetőség száll tova, amiben lenne potenciál, főleg úgy, hogy ezt ő maga is sokszor említette.
tegnap 18:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szeret, de nem annyira, hogy párkapcsolatot akarjon veled. Bármennyire is próbálod megmagyarázni és önmagad számára megnyugtató mentségeket keresni a lány számára, csak a saját életedet nehezíted meg. Zárd le valóban és lépj tovább!
tegnap 20:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Nincs mert ha valaki tényleg szeret, igazából szerelmes beléd akkor nem létezik rossz időzítés, helyzet. Egyszerűen fejjel neki a falnak viselkedik. Élő példaként téged is ki lehet emelni. Tudod az eszedel, hogy nem szerelmes beléd, de abban bízol, hogy majd fog és képes vagy érte arra is hogy csalódj mert a szerelem vak. Nem jellemzi a hideg fejjel való gondolkodás.

Vagyis még egyszer megemlítem, hogy nem létezik rossz időzítés, szituáció a szerelem állapotában. Legjobb lenne mint írták előttem ha örökre elvágnád a szálakat vele. Beleértve online csevegést és kihevernéd mert csak tovább és erősebb módon fog tartani a fájdalom. Igaz ha most lelépsz szenvedni fogsz, de nem veszíted el az emberi tartásodat meg nem fogod magad olyan mértékben kínozni mintha később tennéd meg.

tegnap 22:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Egy bantalmazotol nehez igy megszabadulni,h ne okozzon nekem problemat. Remelem talalok valami megoldast.
tegnap 22:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én hiszek abban, hogy van olyan, hogy nem megfelelő az időzítés. Egész egyszerűen vannak élethelyzetek, amik annyi érzelmi energiát/időt emésztenek fel (pl. friss szakítás, gyász, traumafeldolgozás, túlterheltség nulla szabadidővel), hogy bizony van úgy, hogy nem jut mellette tér egy kapcsolatnak. Aztán ha ez a helyzet elmúlik, és a felek még mindig kompatibilisek egymással, miért ne működhetne?

Én relatíve nemrég voltam hasonló helyzetben. Amikor elkezdtem ismerkedni valakivel, addig már eljutottam, hogy az exemet elengedtem, és nem akartam vele összejönni, de a hozzá kapcsolódó traumákat még nem dolgoztam fel, és azt sem mértem még fel, hogy miben kell változtatnom. Reméltem, hogy ezt ismerkedés alatt is meg tudom oldani, de sajnos kiütközött, hogy nem voltam annyira stabil, mint szeretnék lenni (az aggályaimról tudott a randipartnerem). Sajnos ez valamilyen szinten kiütközött, és az ismerkedésnek vége lett, mielőtt durva károkat okozott volna.

Nekem, ami nem tetszik a te sztoridban, az a hölgy hozzáállása. Tisztában vagyok vele, hogy egy traumakötés/egészségtelen kapcsolat el tudja torzítani az ember realitásérzékét, de az, hogy kvázi megcsal vele, el sem mondja, aztán amikor vele nem jön össze, visszakönyörgi magát hozzád, nagyon alja viselkedés. Az meg, hogy hiteget, hogy szeretne kapcsolatot, de amikor te kérdezed meg, akkor eltűnik, szintén. Én ezek után nem valószínű, hogy meg tudnék bízni benne valaha is, akkor sem, ha a jövőben átlendül a gátjain. Az meg, hogy visszamegy egy olyan emberhez, akiről csak negatívumokat mond, szintén nem pont a szavahihetőség mintaképe... Lehet, hogy másmilyen téren kompatibilisek vagytok, de az, hogy hogy bánik veled, és milyen karakter, legalább ennyit számít.

Záró megjegyzésként, nem azért, hogy magamat fényezzem, de én pl. sosem csináltam volna olyat, hogy magyarázat nélkül eltűnök, visszamegyek az exemhez, nem válaszolok, stb., bármennyire labilis voltam is, mert kedveltem és tiszteltem ennyire a srácot, akivel ismerkedtem.

tegnap 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!