Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van, hogy ha egy nő kiáll magáért, akkor az hisztinek van minősítve a férfiak által?
A férfiak is hisztiznek, duzzognak, ordibalnak éppen eleget.
Azért nevezi hisztinek, hogy degradáljon. Az ilyenektol meg kell szabadulni.
Na, lassan már csak ott tartunk, hogy nincs is olyan, hogy egy nő hisztizik, az csak lenézés, megalázás, ha valaki azt mondja, pedig ő csak "kiáll magáért".
Bezzeg a férfiak!
#7 nem, nem nyilván. Miért lenne nyilvánvaló? Az összes férfival beszéltél már innen? Gondolom nem.
Egyúttal kérem elmagyarázni, hogy az 1-es hozzászólás miért lett lepontozva.
"Láthatod, tökéletesen igazolnak az itteni férfi válaszok."
Nem igazolok én az égvilágon semmit.
Soha az életben nem bántottam egyik páromat sem sem fizikailag, sem verbálisan.
Én viszont voltam bántalmazó kapcsolatban a bántalmazott fél. Na bumm.
A számokat szeretem, és én magam szoktam közölni a statisztikákat, amikor ez a téma van.
A nők elleni agresszió fontos téma, nagyon komoly probléma. Egyáltalán nem marginális, szóval mindenképp téma kell, hogy legyen.
A számadatokról annyit, hogy nem annyira egyértelműek, több felmérés is van a témában és vannak árnyalatnyi különbségek.
Magyarországon alapból kissé szegényesek az adatok, de egyébként nagyjából minden nyugati kultúrában közel azonosak az arányok.
A legtöbb adat az USA-ból származik, de ez nem gond, mivel mint mondtam, hellyel-közzel errefelé is hasonlóan néz ki a helyzet.
Az, hogy a párkapcsolati bántalmazások hány %-át és ki követi el, így pontatlan és tág.
Bántalmazást többféleképpen is lehet eszközölni egy kapcsolatban.
Például: súlyos fizikai agresszió (ami maradandó kárt vagy halált is okozhat), enyhébb fizikai agresszió (pofozkodás, taszigálás, lökdösődés), érzelmi bántalmazás (lekicsinylés, sértegetés, izolálás, gázlángozás és társai), pénzügyi kiszolgáltatás, szexuális bántalmazás
Ezeket külön megnézve másak az arányok, másak a számok.
- A súlyos fizikai agressziót a legtöbb kutatás 85-90% köré teszi a férfi elkövetők javára. Ez egy nagyon komoly különbség, nem lehet elmenni mellette, aki nem ismeri be, hogy a probléma valós, az bolond.
Mivel ebből a kategóriából kerülnek ki halott vagy megcsonkított, örök életre fizikai nyomokat hordozó emberek.
A legnagyobb agyf-asz a rendőrség, mivel a mai napig megy az idiotizmus, hogy csak akkor avatkoznak közbe, amikor már késő (pl. a kinyomott szemű nő, akit többször is cserben hagytak).
- Az enyébb fizikai agresszió esetében a nemi megoszlás a legtöbb kutatás szerint fele-fele.
- Érzelmi bántalmazást is mindkét nem vaskosan elkövet, de a férfiak felé billen ez is, de kb. 65% körül
- Szexuális erőszak: 90% feletti férfi elkövető
Szóval ja, az simán csak csőlátású bolond, aki nem látja, hogy bántalmazás terén a férfiakkal van a nagyobb probléma.
DE vannak itt nagyon súlyos vakvágányok, félreértések a témában.
Az egyik az, hogy össztársadalmi szinten a férfiaknak kb. a 10-15%-a követ el párkapcsolaton belüli bántalmazást, és a nőknek a 20-25%-a áldozat. (Igen, úgy jön ki a matek, hogy nagyon sok az olyan elkövető, aki visszaeső, és sok elkövető sorozatosan bántalmaz több nőt is, akár az összeset, akihez valaha köze volt).
Ez összességében, ha egész populációt nézzük, akkor rengeteg (nézzük csak meg, hogy a szociopaták és a skizofrének a társadalom 1-1%-át teszik ki, mégis mennyi problémát okoznak, és a legtöbb ember találkozott már ilyen beteggel). Tehát nem vitatom, hogy komoly probléma.
Pl. a 2-es típusú diabétesz népbetegségnek számít, állandó téma, és Magyarországon az aránya 10% körüli. Ezt csak azért mondom, hogy érzékeltessem a nagyságrendet.
Ha valami, BÁRMI össztársadalmi szinten 10% feletti, az egy nagyon széleskörű jelenségnek számít.
Tehát a bántalmazás tagadhatatlanul az.
DE közben ott van az is, hogy a férfiak TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE, tehát kb. 85%-a NEM BÁNTALMAZÓ, és a nőknek a 3/4-e, tehát szintén a többsége nem bántalmazott áldozat.
Szóval egyáltalán nem tisztességes mocskolni, szidni a férfiakat, sztereotípiaként beállítani, hogy a férfiak elnyomók, bántalmazók, erőszakosak, mocskosak, képtelenek szeretetre, tiszteletre, nem veszik emberszámba a nőt, rohad a lelkük, stb-stb.
Ahogy az sincs rendben, hogy ezeket a számokat sokan úgy értelmezik, hogy ugye a férfiak erőszakosak és primitívek, míg a nők valami fejlettebb emberi minőséget képviselnek, mivel ez nem igaz, nem ebben az egy dimenzióban mozog a világ, hogy melyik nem milyen arányban követ el párkapcsolati bántalmazást. Millió más tényezőből is áll a világunk és a társadalmunk működése, és vannak például pozitív dolgok, amik nagyobb arányban köszönhetőek férfiaknak, mint nőknek, de a fordítottjára is van példa.
Szóval egyáltalán nem fekete-fehér, hogy most akkor a férfi vagy a nő értékesebb és jobb.
Az sincs rendben, hogy sajnos sokaknál a valós problémára adott reakció része az is, hogy az a reflex, hogy a nőt minden esetben fel kell menteni, és ha egy férfi panaszkodik párkapcsolati problémákra, minősíthetetlen viselkedésre a nő részéről, akkor egyesek már fantáziálnak mindenfélét, hogy miért is a férfi a hibás, és miért van mégiscsak rendben a nő viselkedése.
Az sincs rendben, hogy ha férfi áldozatról van szó, akkor nem veszik annyira komolyan, mintha nőről, sőt, akadnak bőven olyanok, akik meg is alázzák a férfit (nekem is volt ebben részem). Ez is jelenség szinten létezik, és van adat arról, hogy a férfiakat ért bántalmazás emiatt teljesen alulmért, rengeteg eset marad rejtve - a nőket ért bántalmazás is alulmért, tudom, sokan nem kérnek segítséget.
A nőket érő erőszak elleni küzdelem nem kellene, hogy azt eredményezze, hogy átforduljon sok helyen a közbeszéd férfigyűlöletbe, általánosításba, és azt meg főleg nem, hogy ha férfit ér bántalmazás, akkor egyre jobban úgy érezzék, hogy nem számíthatnak senkire, nem fog rajtuk segíteni senki.
A másik fontos dolog az, hogy a társadalom beteg alapvetően, és baromi rossz irányba megy. Borzasztóan sok a torz személyiségű ember férfiak és nők között is.
A férfiakra nem térek ki, kapnak elég foshalmot itt nap, mint nap, szóval csak annyit mondok, hogy tudom, milyen az átlag férfi, nem magasztalom fel a férfiakat.
Viszont... Az átlag nővel ugyanez a helyzet.
A tipikus magyar nő nem egy jámbor, tanult, tisztességes, szorgalmas, művelt, intelligens, korrekt személy. Nem ez az átlag és nem ez a többség.
De amikor arról van szó, hogy a nők miért válogatnak annyit (nem, semmi problémát nem látok a válogatással, nem erről van szó), vagy xy férfi miért nem kell a nőknek, akkor a dühvel fűtött női válaszok narratívája pont úgy néz ki, hogy a nő "prototípusa" valami olyasmi, amit fentebb írtam, a férfi viszont ennél alantasabb, és a többség egyszerűen nem ér fel a nőkhöz.
Meg ha egy férfi akar magának barátnőt, ki akar érdemelni egy nőt, akkor rendelkeznie kell a fent leírt emberi minőséggel + mellé még külsőre is hozza ki magából a maximumot, legyen edzett, és legyen anyagilag is rendben.
Miközben a nők többsége szintén nem rendelkezik ezekkel a kvalitásokkal, tehát nonszensz így általánosítva előadni a témát.
(Igen, tudom, hogy nem normális az se, ahogy nyomorult, semmirekellő incelek követelik, hogy JÁR nekik a szép, csinos, tanult nő - nem erről beszélek).
Nem jobb emberek összességében a nők és nem tesznek le többet az asztalra.
Normális ember nem csattogtat nemi sztereotípiákat és nem szid egy egész nemet.
Érdekes, pár éve még a legtöbb nő teljesen normális volt az oldalon, és az incel keménymag undorító, agresszív, gyűlölködő hozzászólásai és az általuk kiírt kérdések rontották itt a levegőt. A női válaszolók pedig értelmesek, mérsékeltek és intelligensek voltak, öröm volt őket olvasni.
De mára már közel sincs ennyi ilyen jellegű és minőségű női válasz, nagyon úgy tűnik, hogy sok értelmes nő elhúzott inkább erről az oldalról és talált magának jobb elfoglaltságot.
Ellenben elszomorítóan megszaporodtak az olyan női hangok, amelyek jellegében és minőségében az incelekével vannak egy szinten, csak épp a másik irányba.
Teljesen mindennapos a nyílt férfigyűlölet, gusztustalan beszólások a teljes férfi nemre, de tényleg, még csak oda se írja némelyik, hogy tisztelet a kivételnek (bár ez se venné el az élét, de legalább megpróbálja), vagy, hogy tudja, hogy van normális réteg, sőt, némelyik kifejezetten ki is hangsúlyozza, hogy minden férfira igaz a mocsok, amit mond, vagy, hogy maga a férfi természet ilyen meg olyan és kész.
Hogy visszatérjünk az eredeti kérdésre:
Van olyan, hogy a nő elviselhetetlen jellemű, minősíthetetlen viselkedésű, hisztériás, vagy akár kompletten személyiségzavaros.
Nem is kevés ilyen nő van, hanem sok (ahogy férfi is).
A legtöbb esetben, amikor azt mondják egy nőre, hogy hisztériás, akkor nem arról van szó, hogy a nőből feltört a girlpowa és végre kiállt magáért karakánul és értelmes módon, a szemét férfi pedig azzal próbálja érvényteleníteni, hogy rámondja, hogy menstruál és hisztis.
Az esetek többsége nem ilyen fekete-fehér.
Általában 2 oldala van az éremnek, és mindkét fél hibázik, túlkap dolgokat, esetleg cinikus, nincs önkritikája, stb.
Persze van olyan, hogy a férfi egy soviniszta disznó, és akármilyen értelmes a nő, mindenre rámondja, hogy hiszti, ha a nő ki meri nyitni a száját szopáson kívül bármire.
De olyan is van, hogy a férfi aránylag normális, a nő pedig egy hisztériás, zavaros, kiforgatós métely, akinek nagyjából zéró igaza van.
Azzal van probléma, ha az utóbbi esetek simán bebújnak a feminizmus és a nők elleni erőszak küzdelme mögé, és simán benyalja bárki ilyen nők szava alapján, hogy a férfi a senkiházi disznó.
Igen, tudom, hogy az ellentéte is előfordul (hogy nőgyűlölő pasik simán készpénznek veszik, hogy a nő csak hisztériás liba lehet), és tudom, hogy sok előítélettel és idióta sztereotípiákkal kell küzdeni a nőknek évezredek óta.
Csak abban nem hiszek, hogy erre az agresszió és a gyűlölet a helyes válasz, meg az, hogy ugyanezt kell csinálni a nőknek is, csak legyen a férfi a célpont.
"Na, lassan már csak ott tartunk, hogy nincs is olyan, hogy egy nő hisztizik"
A férfiak legalább annyit hisztiznek. A különbség az, hogy a maguk egy oktavval mélyebb kirohanásaikat nem nevezik annak.
"A férfiak legalább annyit hisztiznek."
Nem legalább, de az stimmel, hogy ugyanúgy előfordul, nem nemtől függ, nem "női dolog" a hiszti.
De nem számít a kérdés szempontjából.
Ha egy férfi azt mondja, hogy egy nő hisztériázik, akkor nem törvényszerű, hogy szegény nő csak kiáll magáért, a férfi meg csak lesöpörni, elnyomni akarja.
Lehet, hogy tényleg hisztizik.
Mint ahogy a kérdező is hisztizik magában a kérdésben.
A kérdés nem egy valid kritika a férfi nem felé, hanem egy személyes vagdalkozás.
"Soha annyi bántást nem kaptam senkitől amennyit az exeimtől és egyéb férfiaktól."
Ez sajnálatos.
De ugyanakkor én is nagyon sok bántást kaptam férfiként az exeimtől vagy más nőktől, akikkel ismerkedtem, vagy volt valami egyéb kapcsolatom.
Csak aztán felismertem a saját felelősségem.
Pl. hogy mit rontottam el én magam, vagy miért vonzódtam egy bizonyos nőtípushoz, aki mérgező rám nézve.
Ugyanezt javaslom azoknak, akik sorozatosan hasonlóan mérgező férfiakba botlanak bele, és mindig ugyanoda fut ki a dolog.
"A férfiaknak szabad üvöltözni, megsértődni, követelőzni, kiszolgáltatni magukat, és a neten, gyáván név nélkül nők megerőszakolásán fantáziálni"
Nem, nem szabad (mondjuk megsértődni aztán mindenkinek szíve joga, lol), és a többség el is ítéli.
Azért ne tegyünk már úgy, mintha általános "férfi viselkedés" lenne nők megerőszakolásán fröcsögve fantáziálni (gondolom, a motherless jelenségre gondol).
"Van egyáltalán férfi aki nem ilyen (...)"
Ha felmerül, hogy nincs, akkor ott már vele van gond fejben.
Vagy csak egy drámai, teátrális, költői kérdés volt - ez pedig azt támasztja alá, hogy helyesen tituláltam hisztinek a kérdést.
Egyetértek kérdező, nagyon is értem miről beszélsz.
Nagyon kevés az olyan férfi, aki nem a "haha megjött neki "stílusban beszél a haverjaival a párjáról, nőkről. Pont ezért vagyok most egyedül, egyelőre jó így, nincs kedvem ismerkedni. A legtöbb pasi, mert férfinek nem nevezném őket, olyan, mintha csak azért kéne neki valaki, hogy legyen kit ócsárolni. Látom a kollégákon is, kibeszélik a párjukat. Így az asszony, úgy az asszony, röhögnek rajta, stb. Tényleg ezért kell melléjük valaki?
Nekem a férfi ott kezdődik, hogy igazi társ. Kiáll melletted, megvéd, nem beszél ki, nem degradál le. Ismerkedésnél is, ha valaki a volt feleségről kezd minden negatívat mondani, totál kiábrándító.
Egy ilyen férfit ismerek, a volt feleségről soha egy rossz szót sem mond, a gyerekek összekötik őket, segít ahol tud. A mostani párjáról sem hallottam tőle soha egy rossz szót sem. Na az ilyenre feltudok nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!