Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Irigy vagyok, ha nem szívesen adom oda a páromnak az autót?
A háttértörténet:
A párommal évek óta együtt élünk, régebben volt egy idős autója, de már évek óta nincs. Városban élünk, valóban nem szükséges a mindennapokhoz, de sokszor éreztem azt, hogy sokkal kényelmesebb lenne programokat szervezni autóval akár együtt, akár külön. Szeretünk jönni-menni együtt, illetve én barátokkal is sokat megyek, vagy egyedül is, ha senki nem ér rá szabadnapokon.
Nos amikor felmerült 1-2 éve a téma, párom egyre azt fújta csak, hogy nem kell autó, fölösleges, stb.
Én meg szerettem volna, ezért gyűjtöttem egy évet, megcsináltam a jogosítványt és megvettem pár hónapja az autót. Mivel szerinte nem kell, így egyedül vettem, egyedül szervizeltem le vásárlás után, én tartom karban, én takarítom, stb.
Eleinte úgy volt, hogy ha meg is lesz , ő aztán azt nem fogja vezetni sosem. Na mostmár megvan egy ideje és lám, néha csak-csak elkéri.
Oda szoktam adni, ha nekem nincsen olyan dolgom, amihez kellene, de őszintén, nem szívesen. Ezt neki nem mondom, elvégre azért van, hogy használjuk, de mégis bennem van az, hogy ő annyira fújta, hogy nem kell és fölösleges, aztán most mégis milyen jó neki is, hogy kéznél van.
Tudom, ez legyen az életben a legnagyobb problémám, de én most rosszul érzem magam amiatt, hogy rossz szájízzel adom csak neki oda.
Ti mit gondoltok?
Én azt gondolom, hogy évek óta vele vagy, akkor tanulj meg kommunikálni vele!
Nekem alap lenne, hogy beszélnék vele arról, hogy engem ez zavar, miért zavar, mi volt korábban, és akkor legalább lehetősége is lenne bocsánatot kérnie, belátnia, hogy mééégiscsak dejó dolog az az autó! És akkor lehet el tudnád engedni ezt a "bazi nagy terhet". Kommunikáció!
Igazad van kettes, csak tartok tőle, hogy nem úgy reagálna, ahogy te írtad, hanem megsértődne. Tudom, ez a felnőtt kategória, de ismerem már.
Én úgy kötöttem a biztosítást, hogy ketten fogjuk vezetni a kocsit. Tudtam jól, hogy ha nem is rendszeresen, de lesz olyan, hogy ő fog a volán mögött ülni, akár egy hosszabb úton, ha leváltanánk egymást. Mivel nem tudom, mennyire veszik a biztosítók ezeket komolyan és mi lett volna, ha csak 1 személyt adok még és mégis más vezeti, ezért kettőt adtam meg.
De igen, az is aggaszt, hogyha bármi történik, de ne történjen persze, akkor legalacsonyabb kategóriában lévőként az én biztositasom fog megsokszorozodni + károkozói büntetés. És ez persze akkor is bosszantó, ha én okozok bármit a kocsival, na de ha valaki más...
És akkor mi van? akkor beszélgessetek a kommunikációtokról is! Komolyan mondom így rekednek meg kapcsolatok h semmi fejlődést nem produkálnak?
Nem megy a beszéd, mert valaki esetleg mesértődik? Dugjuk a homokba a fejünket akkor 20 évre? Egyébként is rengeteg minden azon múlik, hogy kommunikálja a másik fél... lehetnek ott is elcsúszások! Gyakorolni kell! Itt az alkalom. De ez csak kifogás, hogy jajj inkább nem is mondok semmit, mert még...
"Én úgy kötöttem a biztosítást, hogy ketten fogjuk vezetni a kocsit."
Abban a pillanatban már előre kölcsönadtad neki. Miért? Akkor nem volt rossz a szájízed?
"Tudtam jól, hogy ha nem is rendszeresen, de lesz olyan, hogy ő fog a volán mögött ülni, akár egy hosszabb úton, ha leváltanánk egymást."
Kb. kihasználni jó lenne a párod ha te fáradt, beteg leszel, vagy bármi, de mivel nem hallgatod rád és az egó dolgozik benned rendesen így néhány alkalmon túl nem akarod neki oda adni a kocsit.
A biztosítás, a pénz is jobban érdekel mint ő maga pedig bármi baja lehetne egy baleset miatt.
Őszintén szólva eszembe nem jutna egy hülye autón izélni - jobb szót nem tudok írni mert ez szerintem izé - ha én szeretem a párom. Még akármikor vehet autót, még akármikor vehet olyan használati tárgyat ami neked nincs és mégis odaadja bármikor. Nem tudom mert honnan tudnám, de nagyon úgy tűnik, hogy te igazán nem szereted a párod.
Tudom. Évekkel ezelőtt volt néhány mélypontunk a rossz kommunikáció miatt. Azóta már rengeteget javult a helyzet szerencsére mindkettőnk részéről. Nyilván törekednék arra, hogy átmenjen az üzenet, de normális stílusban.
De sokan vannak úgy, hogy az autó az csak egy használati tárgy, tökmindegy, csak guruljon. Ő például olyan, meg sok barátom, ismerősöm is.
Én meg nem ilyen vagyok, és már másfél éve tudtam, hogy ha lesz autóm, akkor ilyen lesz, mert más nem kell. És most hogy megvan, egyrészt büszke vagyok rá, hogy sikerült, boldog vagyok és mellette féltem is, talán túlzottan is, de ez ellen nem tudtok mit tenni.
"És most hogy megvan, egyrészt büszke vagyok rá, hogy sikerült, boldog vagyok és mellette féltem is, talán túlzottan is, de ez ellen nem tudtok mit tenni."
Hát igen, a kocsit félted meg a pénzt:
"De igen, az is aggaszt, hogyha bármi történik, de ne történjen persze, akkor legalacsonyabb kategóriában lévőként az én biztositasom fog megsokszorozodni + károkozói büntetés"
A párod nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!