Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mire figyeljek, mivel másabb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mire figyeljek, mivel másabb egy Asperger szindrómás férfival párkapcsolatban lenni, mint egy nem Asperger szindrómással?

Figyelt kérdés

Először van egy párkapcsolatom. És Asperger szindrómás. Vannak furcsa szokásai, és számomra fel nem fogható gondolkodása.

Viszont azt veszem észre, nem tudja hogyan kell férfi módon bánni egy nővel. Mindig az anyja szól érte, hogy ezt így meg úgy kellett volna. Pl. Kérdezd meg -nevem-tól, hogy ő is kér-e!

Vagy sosem ajánl fel semmit sem, nem szervez programot, nem mondja meg, hogy mikor találkozunk. És nekem kell ezeket csinálni.

Azt veszem észre, hogy vele másképpen kell bánnom és néznem, mint egy normális embernél.

Ez normális? Nektek is ilyen a párotok vagy hasonló?

Viszont nagyon szeretnivaló, nagyon jószívű, kedves embernek ismertem meg.

nov. 7. 16:43
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
A jó szíve és a kedvessége miben nyilvánul meg, ha még azért is rá kell szólni, hogy kínáljon meg téged is a kajából, mert magától nem jut eszébe? Meg nem próbál programokat szervezni, nem hív randira sem. Nem a párom, hanem én magam vagyok Asperger szindrómás, igaz, hogy ez egy spektrum, de amiket leírtál, az nem valami sajátosság, ez a faszi szimplán bunkó, akit nem igazán érdekelsz.
nov. 7. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Mire figyelj? Hát, per pillanat egy óvodásra figyelsz, akit idomítani kell. Ha neked ehhez van türelmed, hajrá!
nov. 7. 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Mi mindenre nem hajlandóak egyesek, csak hogy ne maradjanak egyedül.
nov. 7. 17:44
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Azt írod először van kapcsolatod. És a csávónak? Eléggé úgy tűnik hogy ő is tapasztalatlan. Az ASD-seknek nem jók a szociális képességeik, de ha Aspergeres, ezek egy részét IQ-ból tudja (vagy meg tudja tanulni) kompenzálni. Ha tetszik a csávó, adj neki egy kis időt, van rá esély hogy fog ilyen téren javulni ha segítesz neki benne, és elmondod mit szeretnél / mit vársz tőle.
nov. 7. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Én is autista nő vagyok, és ahogy az 1. hozzászóló írta, ez a csávó csak szimplán egy paraszt... Nem kell mindent mentális kondícióra fogni, meg azzal próbálni magyarázni. Forrest Gump is az ötven IQ-jával képes volt udvariasságra, mert jó nevelést kapott.

Aspergeres emberrel abszolút jól működhet egy párkapcsolat, egy bunkó, neveletlen emberrel viszont már kevésbé...

nov. 7. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

Az Asperger nem korlátoz abban, hogy valaki illedelmes legyen és érdekelje a másik.

Ezt úgy kell elképzelni, mintha egy átlagembert beraknának a királyi családba. Mindenre szabály, etikett van, az utolsó villa sem mindegy, hogy állj, de mindenki elvárja, hogy tudd. Te meg nem tudod, nem automatikus, mint annak, aki ebben nőtt fel. Ezért könyvekből, tanártól és jó sok bántás, kiközösítés után fogod tudni, hogy mit kell csinálni. Az viszont nem biztos, hogy azt is tudod, miért kell úgy.

Ilyen az autizmus. Ha intelligens vagy és pont az emberek a legfőbb érdeklődési köröd, úgy 30 éves korodra be tudsz annyira tagozódni a társadalomba, hogy felszínes ismerősöknek nem tűnik fel, hogy "fura" vagy, "különc" vagy, gyógyegér, szefós, mint gyerekként. Itt viszont annak van veszélye, hogy elsőre túl szimpatikus leszel és majd barátkozni akarnak, de akkor újra kiderül később, hogy "bajod van". Szóval még azt is el kell játszani, hogy sosem érsz rá. Iszonyú nehéz, minden erőd erre megy rá, hogy átlagosnak tűnj, egyáltalán szóljanak hozzád.

Biztos ilyen társat keresel? A neurodiverzek élete nagyon nehéz.

Ha érdekled, lesz hozzád rengeteg kérdése és keres. Sok időt tölt veled és nem mindig érzékeli, hogy már túl sok. Néha viszont neki túl sok és akkor 1-2-3 napig elvonul. Az viszont rettenetesen idegesítő, ha nagyon máshogy viselkedsz vele, mint egy beteg emberrel, mert érzékelheti főleg, ha amúgy nagyon okos.

A te barátod szerintem nem érdeklődik. Az enyém is aspi, de ő mindig megkérdezi, mit akarok inni. Jó, néha olyanokat kérdez, hogy hideg, vagy meleg víz kell-e (inni. Nem iszok meleg vizet, mert összef.snám magam, de ő rákérdez a körülbelüli hőmérsékletére). Vagy utálja a spenótot, de ha ledarálom neki és krémsajtos tésztával összekeverem, akkor megeszi, mert nem látszik zöldségnek (utálja a zöldségnek látszó zöldséget).

Programot az enyém is ritkán szervez, de azért, mert gyalog eltéved gps-szel és bénán szervez én meg b,c és néha d megoldást is csinálok (nem mondom, hogy totál átlagos vagyok, de nincs diagnózisom).

A csokit itthon szó nélkül megeszi és nem kérdezi, hogy akarok-e még, de mikor beteg voltam, szó nélkül hozott a kedvenc pizzámból és ha rossz kedvem van, betűri a takarót a lábamhoz, mert tudja hogy az megnyugtat.

Ő nem ajándékozós (a szeretetnyelve), hanem érintős. Itthon mindig hozzám kuckózik van, hogy mindketten játszunk, de bújik közben. Rengeteg módon kimutatja egy autista is a szeretetét csak nem biztos, hogy ezt mondogatja, hogy szeretlek.

nov. 8. 00:11
 7/7 anonim ***** válasza:
49%

Mit tudsz rajta szetetni?

Szerintem ő csak egy neveletlen barom. Bármennyire is kettyós, valahogy kéne kedveskedjen.

nov. 8. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!