Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti, hogy viselnétek ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti, hogy viselnétek ha a párotok kibeszélne az anyjának titeket?

Figyelt kérdés

3 eve vagyok egyutt a parommal, kezdem ugy erezni, hogy egy idiota vagyok, hogy nem hagytam el mar a legelejen. De most elegge fontolgatom. Sajnos rossz csaladi mintat lattam otthon, anyam apam alkesz volt, anyam elturte, hogy apam porig alazta sokszor es kuss volt a neve. Tehat ezt lattam otthon ezert rossz kapcsolatot vonzok be es nem mindig tudom mikor kene kilepnem belole es tul sokat turok el amivel visszavan elve kemenyen mert en hagyom. Erre mar rajottem. A problemam ott kezdodott mikor osszejottem a parommal, folyamatosan ketertelmu helyzetbe kerult egy kolleganojevel, persze felvolt haborodva es balhe volt es csak en voltam a hibás. Utana bosszubol folyton szekalt egy kollegammal, hogy biztos van valami holott semmi nem volt.. Aztan igy szepen lassan megtudtam, hogy minden vitankrol beszamolt az anyjanak aki elvileg csak annyit mondott akkor, hogy osszekell csiszolodnunk.. Utana kezdodtek a gondok. Amikor a parom ujbol es ujbol elecsetelte, hogy mi volt a vita targya en miket mondtam szepen finoman elkezdett az anyja furni engem a hatam mogott mint megtudtam.. Amin egyszer nagyon ledobbentem egy nagyobb vitanal, hogy a parom leaztatott a sarga foldig az anyja elott, olyanokat mondott neki, hogy hogy takaritson el engem innen??? Kimentem a konyhaba es letamadt az anyja, hogy mit képzelek magamrol? Miert vitazunk? Hat nem tertem magamhoz. Utana folyamatosan ez ment, hogy amikor elmentem mert dolgom volt, akkor engem szidott a parom az anyjanak vagy a noverenek a hatam mogott. Mint utolag megtudtam. Aztan a hatam mogott az anyja elkezdett engem szidni a paromnak es a lanyanak meg magat sajnaltatni. Karacsony kornyeken megint a hatam mogott a lanyanak mocskolt a parom anyja. Erre a paromat a novere kiosztotta akivel sose voltam rosszban egeszen idaig, hogy miert nem kuld el engem a p*csaba? Meg, hogy nekem az anyjuknak a p*csajat kikene nyalnom. Szo szerint ezt mondta. Ekkor a parom kibukott es megvedett, aztan persze az anyjanak ezt elmeselte aki kussolt arrol, hogy o kavarta meg a szart..Csak akkor derult ki mikor a parom megkerdezte, hogy a novere honnan vesz ilyeneket ha itt seblakik? Tán csak nem panaszkodtál? Megkaptam mar azt is a parom anyjatol, hogy a fia miattam cigizik, mert en cigizek!! Hozzateszem mikor megismerkedtunk mindketten cigiztunk es ezt tudtuk egymasrol.De ezt a dohanyboltos kozos ismerosunk is megmondta, hogy o mar akkor dohányzott eleg rendesen mikor meg nem is ismert engem. Erre egy ideje miota ezt mondta a parom anyja, a parom is azzal szekal szo szerint, hogy en tegyem le a cigit mert miattam cigizik. Tegnap megjegyeztem neki, hogy ez nem allapot, hogy te meg anyud engem hibaztattok azert mert te dohanyzol, mert regen is dohanyoztal, tudtad, hogy en is dohányzok es tudtad mire vallalkozol.Ha leakarnad tenni letudnad akkor is ha az egesz csaladod dohanyozna. Erre ramformedt, hogy ne merjem az anyjat megegyszer a szamra venni, kulonben eltakarodhatok. Nem tudom ebben mi volt olyan serto mert nem szidtam az anyjat, csak ezt megemlitettem. Persze erre a parom nem emlekezett, pedig o is ott volt mikor mondta az anyja ezt nekem... Persze nem erti miert es mi nem tetszik nekem ezek utan! Ha megmondom akkor megint all a balhe es a sajat igazat hajkurassza, ha nem mondom meg az a baj. Nagyon banom, hogy ide koltoztem mert amugy se nagyon szerettem volna pont az anyjaek miatt, mert elotte jobb kapcsolatunk volt. Hiaba takaritok az anyja helyett is, hiaba fozok, hiaba vagok jopofat az egeszhez megis valahogy mindig en vagyok a hibas. Egy fekete báránynak erzem magam aki folyton kivan beszelve a hata mogott,es folyamatosan generalva van a feszko, ez egy ilyen csalad, a noverenek a ferjet is a hata mogott a felesege leocsarolja es akkor ebbe a csalad beleszall es kibeszelik. Szoval rajottem, hogy ok ilyenek es amig itt vagyok nekem is ez lesz a sorsom. Meg is jegyeztem ezt is a paromnak finoman, hogy azert az nem teljesen jo, hogy a sogorat is meg engem is porig alaznak a hatunk mogott. Erre azt mondta, ez egy ilyen csalad ha nem tetszik akkor igy jartal. Hat mondom lehet masnal is egyszer ketszer elofordul ez, na de allandoan.... Milyen dolog ez, hogy kibeszelem a csaladtagom aztan a kepebe vigyorgok utána? Sose bantottam az anyjat megis fur a hatam mogott... Bar kezdem erteni, hogy a paromnak miert volt komoly kapcsolata, a rovid 2 honapos kapcsolatokban is a nok nem szerettek ide jonni. Kezdem erteni... Az anyja buszke arra, hogy a fia bármelyik not elkuldi a p*csaba.. Büszkén meseli, hogy az o fia kidobta az elso szerelmet, mert a csaj azt merte mondani munka es suli mellett az o fianak, (mikor nem ertette meg miert nem er ra tobbszor talalkozni a lany) ,hogy nem tudsz te semmit az eletrol...Elvagyok itelve amiatt is, hogy rossz a csaladi hatterem, anyam se szent mert mentalis beteg es alkoholista, apam is alkoholista es a szulei szerint meg ha nem is mondjak ki nekem, tudom, hogy azt gondoljak, hogy egy problemas no vagyok, ne hozzam ide a problemaim.. Volt olyan, hogy segitseg kellet volna es nem kaptam es a parom se segitett, csak finoman burkolva megmondta, hogy nem akarnak a szulei segiteni mert ugy gondoljak ez nem az o gondjuk. Egy ideglenes lakcimbejelentesrol lett volna szo, vallaltam azt is ha kell ugyved elott irunk egynpapirt, hogy amint szet megyunk kijelentkezek. Az anyja nem mondta meg nekem a szemembe, hogy nem, csak kussolt es terelte a temat... A parom is terelte a temat. Akarkitol kertem segítséget mindenki megkerdezte tolem, hogy van párom miert nem o segit nekem? Mert ha az o parjuk lenne ilyen helyzetben, gondolkozas nelkul segitenenek...

Mit tudnek tenni, hogy tobbszor ne vonzzam be a rossz kapcsolatokat? Mert mostmar elegem van.

2024. jún. 22. 08:03
 1/8 A kérdező kommentje:
"miert nem volt komoly kapcsolata
2024. jún. 22. 08:07
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
bármit mondhat rólam bárkinek. Nem érdekel. Ki van próbálva.
2024. jún. 22. 08:22
 3/8 Ghgj ***** válasza:
100%
Az első hosszú kapcsolatomban is hasonló volt a dinamika, a 6 éves kapcsolatot 6 évig nyögtem, mire terápiával meg rengeteg kemény munkával sikerült kicsit fellélegeznem. Nagyon nehéz, de szerintem lépni kell.
2024. jún. 22. 08:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Én a helyedben szakítanék.Ez a kapcsolat nem hiszem,hogy tartós lesz, ha mégis húzzátok egy ideig teljesen kikészülsz eben a helyzetben. Dolgoztok mindketten? Miért nem néztek egy olcsóbb albérletet? Egyetlen megoldásnak találnám arra,hogy meglásd a párod igazi arcát amikor az anyja nélkül, kettesben élitek az életeteket. Ha nem akar különköltözni nem érdemes ebben a mérgező családi légkörben maradnod.
2024. jún. 22. 09:07
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Sosem fogom megérteni, hogyha valaki ennyire kényelmetlenül érzi magát valamilyen élethelyzetben, akkor miért képtelen kilépni belőle. Ez nem bevonzás kérdése, hanem az, hogy mennyire tiszteled magad.

"kezdem ugy erezni, hogy egy idiota vagyok, hogy nem hagytam el mar a legelejen" - Ez alapján pedig semennyire, mert már az elején érezted, hogy ez rossz lehet neked. Megértem, ha a családi minta, amiben felnőttél az tett ilyenné, de azt nem, hogy felnőtt ember létedre nem érzed a saját felelősségednek, hogy tegyél ez ellen, hogy boldogabb és nyugodtabb életed lehessen. A családunkat nem mi választjuk, de azon tudunk dolgozni (szakértői segítséggel!), hogy kemény munkával, de levetkőzzük ezeket a rossz mintákat.

Hasonló helyzetben én szakítanék és keresnék egy pszichológust, ha nem szeretném újra és újra elkövetni ugyan azt a hibát.

2024. jún. 22. 09:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó helyzet, a párom velem legyen már a legfőbb bizalmas viszonyba, ne pedig az anyjával! Így meg olyan mintha hárman lennénk a hálószobában, hát borzalmas! Érzelmileg érett ember szerintem ilyet nem csinál.
2024. jún. 22. 09:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem lenne a párom
2024. jún. 22. 09:46
 8/8 anonim válasza:
Próbálj meg minèl előbb megszabadulni ettől a családtól, mert ez később csak rosszabb lesz. Utána picit legyél egyedül és próbáld meg a gyerekkori traumáid helyretenni segítséggel. Drukkolok!
2024. jún. 23. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!