Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire korai szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire korai szerintetek ezen agyalnom?

Figyelt kérdés

A barátnőm 20 éves én 23, július végén lesz két éve hogy együtt vagyunk.

Tegnap a nagybátyja szülinapján voltunk, és ott voltak az unokatestvérei is 3 kisebb, ilyen 3-5 éves kislány, meg egy 10 éves fiú is. Kb végig a gyerekekkel játszottunk, mondta a barátnőm, hogy érdemes kimaradni a “felnőtt beszélgetésből”, mert úgyis politizálni fognak, és ha mi beleszólunk, megkapjuk, hogy ehhez túl fiatalok vagyunk és stb, de a gyerekek még cukik is, szóval mindenki jól jár.:) Ahogy ott ültünk, játszottunk a gyerekekkel, én inkább a 10 éves kisfiúval sakkoztam, meg kártyáztunk, a barátnőm meg a 3 kislánnyal játszott, csak az járt a fejemben, hogy bár a mi gyerekeink ülnének így az ölében. Annyira szép volt, hogy mosolygott, ahogy rájuk nézett, annyira természetesen elbírt 3 ilyen kis eleven gyerekkel. A kisfiú rám is szólt, hogy figyeljek, mert 2x megvert kártyában.

Este összebújva megkérdeztem a barátnőmet, hogy szeretne-e gyereket, erre mosolyogva felém fordult, és mondta, hogy “biztos vagyok benne, hogy pontosan tudod, hogy már kislány korom óta gyűjtőm a név ötleteket is.” Ezen nevettünk, és kérdezte, hogy én szeretnék-e, mondtam, hogy én mindig is úgy voltam vele, hogy csak úgy gyereket nem szeretnék, de ha megtalálom azt a nőt, akit igazán szeretek, akkor vele majd lesznek gyerekeink. És mondtam neki, hogy mennyire tetszett ahogy a lányokkal viselkedett. Erre csak annyit mondott, hogy “Tudtam én hogy ennél jobban kártyázol! :D” és így aludtunk el. Vagyis ő egy idő után elaludt, de én még mindig ezeken agyaltam, hogy mennyire szép, mennyire szeretem, elképzeltem, hogy 10-20 év múlva gyerekeink vannak, és hogy milyen lehet majd akkor az élet, mi milyenek leszünk, stb, nem fogok itt feleslegesen ömlengeni.:)

2024. jún. 16. 11:57
1 2
 11/20 anonim válasza:
25%

Az én anyám 23 évesen szült. Utána nem sokkal szétmentek apámmal. Egyedül, minimálbérből nevelt fel. Nem volt könnyű, sok mindent nem engedhettünk meg magunknak. Ugyanakkor, mostanra rendeződött az anyagi helyzetünk, tanultam, majd dolgozni kezdtem. Utólag mindketten nagyon örülünk, hogy 23 évesen megszült, mert így sokkal több időt tudunk együtt tölteni. Ő most 48 éves, és azt mondja örül, hogy láthat felnőni, munkába állni, illetve hogy már egy felnőtt gyereke van, akivel lehet komoly dolgokról beszélni, akire lehet támaszkodni. Én meg annak örülök, hogy fel tudott nevelni, illetve még most is mellettem van, lehet rá számítani. Aki 40 évesen vállal gyereket, azoknál jóval problémásabb a helyzet. A gyerek hamar elveszti a szüleit, jó esetben is kb. 30-35 éves koráig vannak jelen az életében. A szülő szempontjából sem annyira ideális a helyzet, hiszen az élete hátralévő részében a gyereket kell sínre tenni, visszakapni nem nagyon fog semmit (öregségben, betegségben sem tudja megfelelően gondozni egy fiatal gyerek a szülőt, az unokákat könnyen lehet hogy nem fogja látni, mivel nem él annyit stb.).

A lényeg, hogy szerintem megéri fiatalon szülővé válni.

Az anyagiak megteremtését is sokan túlmisztifikálják, a boldog gyerekkorhoz nem szükséges csillogó életmódot biztosítani (nem szenvedésként éltem meg a gyerekkorom, pedig mint említettem, nagyon szerényen kellett élnünk).

Ugyanakkor egyedül nevelni egy gyereket tényleg nem könnyű (az én anyám persze megoldotta, de ő egy kivételes asszony 😃). Én azt javasolnám neked, hogy várjatok még egy 2 évet, és ha még mindig minden rendben van, akkor vágjatok bele.

2024. jún. 16. 13:49
 12/20 A kérdező kommentje:
Azt hiszem sokan rosszul értették, nem akarok még most gyereket, ezért írtam, hogy 10-20 év múlva gyerekeink lesznek, ő jelenleg csak 20 éves, nem akarom hogy szüljön, nyilván. Csak hogy szerintetek korai-e azon gondolkozni, hogy majd vele szeretnék gyereket.
2024. jún. 16. 14:36
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Korai.
2024. jún. 16. 15:11
 14/20 anonim ***** válasza:
60%
10 év múlva már rég lesz másik 10. kapcsolatod
2024. jún. 16. 17:05
 15/20 anonim ***** válasza:
23%
Ez még korai neki sry de még az se biztos hogy veled marad. Nem kell hozzá sok és hidd el nekem úgy lecserél hogy észre sem veszed .....
2024. jún. 16. 17:26
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

Úgy látom mindenki a gyakorin egy mizantróp depressziós pesszimista szenvedő szerkezet.

Nagyon aranyos a gondolat, kérdező! Még én is egy picit bekönnyeztem rajta. Sok sikert kívánok nektek!

2024. jún. 16. 21:07
 17/20 gabor49 ***** válasza:
34%
minek neked ennyi idősen gyerek amikor meg te is az vagy foleg a gondolkodásod
2024. jún. 17. 04:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudja mennyi idő, energia, pénz. Csak a jó oldalát látja.
2024. jún. 17. 05:04
 19/20 Senior Séf ***** válasza:
100%
A hídon akkor kell átmenni, ha odaér az ember.
2024. jún. 17. 14:58
 20/20 anonim ***** válasza:
48%

Némelyik kommentelő förtelmes, főleg elsők között!!

Nagyon szép gondolatok és ebből is látszik pontosan a komoly felnőttkorú szándék!

Ráadásul vannak olyan 30+ éves ismerőseim, akik 16 éves koruktól együtt voltak a párjaikkal és akár lehetne gyerek! Az egyik pár még mindig együtt van, csak a gyerekhez nincs stabil élet.

Kívánok boldog életet nektek. :3

35/F

2024. jún. 18. 09:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!