Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha párom nagyon mélyre jutott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha párom nagyon mélyre jutott anyagilag egy függősége miatt, akkor szóljak a családtagjainak?

Figyelt kérdés
Hitelt vett fel és családjától is kért kölcsön, de nem a kötelezettségeire költötte hanem a függőségére. Előttem is tagadja, dugdossa az információkat. Az elmúlt 2 hónapban durvult el teljesen. Mit tehetek? Csak nagyobb problémát generál ha elmondom a családtagjainak is?

2024. jún. 6. 10:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Szakemberhez kell juttatni, erről próbáld őt meggyőzni!

Biztos nem segít, ha a családtagjainak elmondod. Valószínűleg a szülei nevelése vastagon benne van, hogy ő most itt tart. Csak olyan embernek lenne érdemes elmondani, aki mellé áll és nem szapulja vagy ítélkezik felette.

2024. jún. 6. 10:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Alapvetően támogatja a családja, de szerintem mindenki ítélkezne ha több százezer elmenne olyan dologra amire egyáltalán nincs szükség. Mindketten magyar átlagban jól keresünk, ezért is kap hitelt simán, de hosszú távon ez nem éleptképes. Szeretem, de én is haragszom rá, hogy tönkre tesz minket és a jövőnket veszélyezteti.
2024. jún. 6. 10:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sz*rakodnék vele akármennyire is szeretném inkább elhagynám. Neki fel kéne fognia, hogy nem jó úton halad. Titkolózik, hazudik. Ő problémája lenne.
2024. jún. 6. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, egy függő embernek beszűkül a tudata. Elvileg tudja, hogy azt nem kéne megtennie, gyakorlatilag mégis képtelen másképp tenni.

Egy szerencsejátékfüggő miért nem áll fel a rulettasztaltól, a játékgéptől, amikor már sokat vesztett??? Hát pont azért, mert függő!

És pont ezért nem szabad felette ítélkezni, hanem el kell cipelni szakemberhez. Ennek érdekében viszont szabad keménynek lenni, akár ultimátumot is szabni. Pl. hogy csak akkor maradsz mellette, ha eljön veled szakemberhez. Vagy csak akkor nem mondod el a szüleinek mindezt, ha eljön veled szakemberhez.

2024. jún. 6. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:

De mi a függőség?

Drog, szerencsejáték, alkohol?

2024. jún. 6. 10:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha szerencsejáték - függő, menekülj! Közben elmondhatod a családjának is, mert ők is meg fogják szívni.

Engem teljesen lenullázott az ilyen függőségben szenvedő párom, pedig volt egy kis lakásom is. A bank meg a család után te jössz..

Sosem fogja törleszteni a hitelt sem!

2024. jún. 6. 11:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Vagy kokainista vagy szerencsejátékos vagy mindkettő.

Nem lennék a helyébe...

2024. jún. 6. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!