Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Magasan funkcionáló, intellige...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magasan funkcionáló, intelligens Asperger szindrómással hogy lehet közeli kapcsolatot kialakítani (párkapcsolat)? Tippeket kérek szépen. Trollok kíméljenek.

Figyelt kérdés

máj. 6. 17:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ez tévedés: Csak nem igazán megy a kifejezés.
máj. 6. 19:36
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem tévedés, tanultam. A kifejezés sem megy nekik így van, de minden egyebet lemásolnak másokról, maguktól nem tudnák eldönteni, hogy például xy-nak szomorú az arckifejezése éppen.
máj. 6. 20:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12

Kevered a másokról leolvasást és a kifejezést.

Igen, a könyvben lévő képeken az emberek ugyanolyanok nekik.

De a valóságban nem csak két szemet látsz, és sokszor a másik fél sem egy idegen ember.

máj. 6. 20:26
 14/18 A kérdező kommentje:

12: Ismersz te BÁRKIT aki aspergeres, teszem azt van ilyen barátod, családtagod? Tudod te a gyakorlatban milyen egy ilyen kapcsolat?

Amennyiben nem, és nem tudsz releváns választ adni a kérdésre akkor rossz helyre írtál.

máj. 6. 21:19
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Olvass inkább utána 😃

Egyébként igen, ismerek ilyet.

máj. 6. 21:32
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
15: én kettővel élek és rajtuk kívül több tucatot ismerek. Te kevered az Asperger-szindrómát a pszichopátiával, pedig nagyon nem ugyanaz. Légyszi soha ne foglalkozz élőben aspikkal, mert az aspi kamasz gyerekemnek egy ilyen "tanultam, én jobban tudom" féle "szakember" után hónapokig kellett pszichológushoz járnia és még egy év múltán is rémálmai voltak. Sajnos nem volt vele egyedül, többet is sikerült tönkretennie.
máj. 6. 21:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Az Asperger-szindrómásoknak vannak érzelmei. Amiben nehézségük van, az az empátia, vagyis mások érzéseinek azonosítása, az arra való reagálás. Ez tudatosan tanulható, fejleszthető.

DE: a neurotipikusok jelentős részében sem alakul ki empátia, csak ők ezzel nincsenek tisztában, nem érdekli őket, nem fejlesztik, elvannak abban a tudatban, hogy velük a világon semmi baj nincs, másoknak kellene hozzájuk alkalmazkodni.

máj. 7. 08:08
 18/18 anonim ***** válasza:
A pszichopatákban vannak autisztikus vonások. Nem egy lapon említendő attól függetlenül a kettő, viszont mindkettő betegség egy spektrum. Hibáztasd az oktatási rendszert, amiben ezek vannak leírva tananyagként! 😃
máj. 7. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!