Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szépség bizonyos esetekben a pénzen múlik?
Még régen néztem egy amerikai műsort, a 10 évvel fiatalabb, vagy mi volt a címe. A lényeg az volt, hogy csúnyácska embereket egy profi csapat vett kezelésbe, és 10 évvel fiatalabbá varázsolták őket. Smink, fodrász, stylist stb.
Amúgy ez most úgy jutott eszembe, hogy szembejött velem egy Facebook videó, ahol egy csúnyácska srácból csináltak jóképű srácot. Mondjuk van egy olyan gondolatom, hogy a srác eleve jóképű volt, csak elcsúfították a videó kedvéért, de azt jól mutatta be a videó, hogy ha valaki ad magára - és ahhoz bizonyos esetekben pénz kell - akkor önmagához képest jobban tud kinézni.
Bár tiszteletben tartom a véleményed, de szerintem ez szélsőséges megközelítés, hogy a szépség egy adottság, vagy van, vagy nincs.
Ha így lenne, akkor csak Rumer Willis és Palvin Barbi féle emberek élnének a Földön.
Rumer egyáltalán nem szép, hiába van pénze, nem tudtak belőle szép embert varázsolni (habár azért fel lehet vállalni, meg jó képet is lehet róla csinálni.
Barbi viszont gyönyörű, akkor is szép lehet, ha reggel felkel.
"Az aki szép, az reggel is szép,
amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy," - énekli Charlie.
De rajtuk kívül ott vannak a köztes emberek, akik ha elhagyják magukat, csúnyává válnak, viszont ha odafigyelnek magukra, és kezelésbe veszi őket egy profi csapat, rájuk költenek akár milliókat is, akkor szebb, vagy talán kifejezetten szép embert lehet belőlük varázsolni.
Pl. a 40-es dúsgazdag nők közül némelyek, akiknek hibátlan az alakjuk, és kisimult a bőrük, valószínűleg rosszabbul néznének ki, ha gyárimunkások lennének, minimálbérrel.
Igen, férfi vagyok.
"Ha nincs és alapjában véve nem vagy szép/helyes,"
Ezzel egyet is értek, de én tetszek magamnak, egy időben kifejezetten egoista voltam. 😅
Én nem akarom a jelenlegi külsőm lecserélni, mert az szerintem alapvetően jó.
Csak jobbá akarom tenni, mert úgy gondolom, nézhetnék ki még jobban ezzel az alappal.
12
Mi köze a szépségnek ahhoz, hogy kik élnek a Földön? Nem értem az összefüggést.
Azt is írtam, hogy kivételek mindig lesznek, mert a szépség bár szubjektív, de nem abban a formában mint ahogy sokan gondolják.
A Palvin Barbira sok ember mondhatja azt, hogy neki nem tetszik, de egyetemlegesen elismerik, hogy szép nő. Nekik nem tetszik, de szép nő.
Ha te nem nézel ki jól, akkor 10-ből 2 ember mondhatja rád azt, hogy nekik tetszel, de egyetemlegesen te nem nézel ki jól. Az hogy nem nézel ki jól, nem azt jelenti, hogy nem tetszhetsz embereknek. Ezért szubjektív megítélés, de önmagában a szépség objektív.
Ha rajzolok neked egy kört körzővel meg egyet szabadkézzel, meg fogod tudni mondani, hogy melyik a szebb kör. Mondhatod hogy neked az is tetszik amit én rajzoltam mert kis cuki kör lett, de ha választanod kell szépség alapján, akkor biztosan a körzővel rajzoltat fogod választani.
De én emberközelibb példát hozok neked, hogy megértsd, a pénz nem segít azon, hogy jól néz ki: ott van például a Jákob Zoli, akinek a vagyona valami 40 milliárd Ft, benne van a médiában, sminkes, fodrász, öltöztetik és hát nem egy Ryan Gosling... Pedig elhiheted, hogy belőle a maximumot hozzák ki a stylistok, a fodrászok, sminkesek.
Ez nem azt jelenti, hogy a Jákob Zoli ronda vagy hogy nem tetszik senkinek, ez azt jelenti, hogy a Jákob Zoli mindent összevetve nem egy jó faszi.
Te kevered az igényességet a szépséggel. A kettő nem ugyanaz.
Én ismerek 50 éves nőket is, akik nem gazdagok, egész életükben fizikai munkát végeztek és irtó szépek még ennyi idősen is...
Sz.rból nem fogsz várat építeni, bármennyi pénzed is van. Az adott szintedhez képest javíthatsz, de ha nem jó az arcszerkezeted, fejformád, alkatod, genetikád, akkor locsolhatnak rád milliókat, naponta beülhetsz a fodrászhoz, akkor sem fogod azt a szintet hozni, amit egy alapból szép ember. Mert ez vagy van, vagy nincs.
Egy attraktív férfi borostával, szakállal és frissen borotválva is jól fog kinézni.
Egy attraktív nő kontyba fogott hajjal, copfosan, kiengedve, egyenes vagy hullámos hajjal is szép lesz.
De ezt te magad is leírtad 2 ember példájával, de most mégis arról akarsz meggyőzni, hogy a külső a pénzen múlik. Akkor a saját példáddal élve, Rumer Willissel mi van?
Az igényességet ne keverd a természetes szépséggel.
Bizonyos esetekben igen, pl. akinek nincs szép bőre vagy haja, arra költeni kell, hogy szép legyen. Ápolt, igényes lesz vki pénzzel.
Nos én nem vagyok szép, úgy általában semmise szép rajtam, de van férjem, 2 kamasz gyerekem, egészségesek vagyunk, jól keresünk, van lakás, autó, mi kell még? Én inkább boldog szeretnék lenni az életben, szépség másodlagos. Tudnék még magamra költeni, de nem érdekel se a műköröm, se a szolárium.
Örülök, hogy a 16-os idehozta a bőr témát.
Tudod mennyi ember szenved az aknétól? Egy halom pénzt elköltenek kozmetikusra, bőrgyógyászra, orvosokra, krémekre, permetekre, sminkekre, lemosókra, és mindezek után úgy lépnek ki az ajtón, hogy "emberek közé léphetek", tehát sikerült az arcukat vállalhatóvá tenni.
Meg vannak emberek akik azzal a törölközővel törlik meg reggel az arcukat, amivel előző este a seggüket és konkrétan selyem bőrük van.
Na ezt hívják úgy hogy genetika, ami meghatároz mindent.
És a szépség szubjektív, de mint már írtam, nem abban a formában amiben ti gondoljátok.
Mert bár az igaz, hogy ha az aknés bőrű nem csinálna semmit, akkor vállalhatatlan lenne az arca (tehát kell pénz ahhoz, hogy el tudjon menni orvoshoz, kozmetikushoz, meg tudja venni azokat az eszközöket amik szükségesek hogy az arca/bőre vállalható legyen), de mindezek ellenére SEM lesz soha olyan a bőre, mint aki szappannal mosogatja az arcát (ami konkrétan az agyadat is kiszárítja) és a sz.ros törölközővel törli meg az arcát.
Minden esetben meg fogod tudni mondani, hogy melyiknek van szebb bőre, holott az egyik több százezret elköltött orvosokra, kozmetikumokra és kezelésekre hogy úgy nézzen ki ahogy kinéz, míg a másik semmit sem tett, mégis selymes, szép bőre van.
Na ez pontosan így van az arcoddal, a fejformáddal, a fogaiddal, hajaddal, szőrzeteddel, mindennel.
Nem
Kelet Európa tele van szegény családba született gyönyörű lányokkal
Beatrice hercegnő meg a királyi családba született mégis úgy néz ki mint egy horrorfilm szereplő
Egyrészt feleslegesen élezed ki a kérdést rám, nem tudsz elbizonytalanítani magamban, de mindegy.
"Egy attraktív nő kontyba fogott hajjal, copfosan, kiengedve, egyenes vagy hullámos hajjal is szép lesz."
Emelném a tétet:
Egy igazi "attraktív" nő kopaszon is szép.
Natalie Portman kopaszon is szép volt, de ez aligha igaz az más "attraktívnak" nevezett nőkre, mivel kevés nőnek van olyan arca, hogy a kopasz fej menjen hozzá.
"De ezt te magad is leírtad 2 ember példájával, de most mégis arról akarsz meggyőzni, hogy a külső a pénzen múlik."
Olvasd el a kérdést figyelmesebben:
Beszúrtam a "bizonyos" jelzőt. Tehát nem állítottam, hogy a pénz minden esetben széppé tesz.
A kérdés inkább azokra az emberekre vonatkozott, akik most nem szépek, de megvannak az alapjaik ahhoz, hogy szebbek/szépek legyenek.
(vajon a jó alapok már egyenlőek a szépséggel, mint adottsággal!?)
A műsor, amire hivatkoztam pont ilyen volt.
Nem ronda, csúf embereket változtattak szebbé/széppé, hanem olyanokat, akik átlag emberek voltak, és lehetett kezdeni velük valamit.
Az átlag ember közül meg sokakat széppé/szebbé lehet tenni. A sztárok közül is némelyik ilyen átlag ember, akit csak széppé/szebbé tettek.
Tehát mégegyszer: a kérdés nem a Quasimodo féle emberekre vonatkozik. Hanem bizonyos esetekre.
"A kérdés inkább azokra az emberekre vonatkozott, akik most nem szépek, de megvannak az alapjaik ahhoz, hogy szebbek/szépek legyenek."
De már leírtam, hogy te kevered a szépséget az igényességgel. A kettő nem ugyanaz.
Ha valaki le.zarja hogy milyen a haja, 3 hónapja nem volt fodrásznál és már a fülére nőt a haja, az nem szép vagy nem szép kérdés, hanem igénytelenség. A szép ember is lehet igénytelen.
Ráadásul ilyen műsorokból messzemenő következtetést ne vonj le, ugyanis én is megtehetem azt, hogy 3 hónapig nem megyek el fodrászhoz, nem borotválkozom és melegítőben járkálok és látsz rólam egy képet.
Majd elmegyek borbélyhoz, lenyíratom a hajam, rendbe szedetem a szakállam/borostám, felveszem egy menő cipőt, passzos nadrággal és inggel és megint küldök egy képet, aztán leesik az állad, hogy aztaa, váó! Micsoda változás, mennyivel jobban néz ki ez az ember!
2 szélsőségből nyilván meg tudod mondani, hogy melyiken nézek ki jobban. Nem változott semmit sem az arcom, sem a genetikám, semmim, csupán az igénytelenségből átmentem igényesbe.
Nyilván igénytelen, elhanyagolt emberekből lehet "varázsolni" új embert, de az sem új ember, csak a szemednek egy szokatlan változás.
Az átlag ember, aki eddig is igényesen öltözködött, eljár 2 hetente fodrászhoz, rendben tartja a szakállát/borostáját, ápolja a bőrét, azzal nem tudsz semmit sem kezdeni. Azt nem tudod még jobbá tenni a szemednek.
Igénytelen emberekből lehet igényest varázsolni. Ez így van. De ennek vajmi kevés köze van a szépséghez. Minél jobban elhanyagolod magad, annál markánsabb változást tudsz magadon eszközölni.
De ha odafigyelsz magadra ahogy eddig is tetted, sok mindent nem tudsz magaddal kezdeni, mint ahogy egy fodrász, stylist, sminkes sem tudna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!