Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz e a mondás, hogy párunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz e a mondás, hogy párunk a mi tükörképünk? (képletesen)

Figyelt kérdés
márc. 11. 06:55
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Nem.
márc. 11. 07:06
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem igen. Mindenki olyan part választ magának, amilyet szeretne, ergo ha valakinek toxikus családi mintái voltak, ezek ismerősek, akkor tudat alatt ehhez passzoló partnert fog választani. Persze pozitív értelemben is, aki képes egészségesen kotodni, az egy olyan embert választ, akivel ezt meg tudja tenni.
márc. 11. 07:08
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Talán vallási krízishez köthető.

Mostanában római katolikus vallású férfi ismeretségi körömben alakult ki mélyebb bizalom. Nagyon rossz volt tavaly, amikor hárman is féltékenyek voltak egymásra, hogy kit tüntessek ki a "kegyeimmel" - úgymond.

Én úgy tudom a családfa hátteremről (történet,) hogy minden egyes távolabbi családtag ilyen vallást gyakorol. Az idősebb generáció kifejezetten toxikus légkörben tengette életét.

A fiatalabbakról nem tudok nyilatkozni egyelőre. Mindenkit nem ismerek. Mostanában a facebookra sem tudok felmenni, hogy ott üzenjek nekik.

márc. 11. 07:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ember alapból magához hasonlóval érzi jól, kényelmesen, önazonosnak magát. Így nyilván ennek megfelelően is válogat párt, illetve nem csak párt, de úgy általában közösséget (már amit ugye ő tud válogatni). A baráti körben, hobbis közösségekben, bárhol, ahová elmész, zömében olyanok lesznek, akik _valamilyen szinten_ hasonlóak hozzád. Hasonló a gondolkodásuk, az életvitelük, az érdeklődési körük a bármi. Nyilván párkapcsolatra még erősebb a szűrő, ami különbség még egy barátnál simán belefér, az párkapcsolatban már nem biztos, így igen, még hasonlóbbat keresel. Persze vannak üdítő különbségek mindenhol, de szerintem amikor igazán azt érzed, hogy "egymásra hangolódtunk", az azért van, mert annyira "tükörképei" vagytok egymásnak.
márc. 11. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:
Igaz, nemhiába van az, hogy a problémás emberke problémás emberrel van együtt és a normális normálissal.
márc. 11. 09:08
 6/9 anonim ***** válasza:
2-es, akkor mitol tukorkep az, akit vert az apja, o elturte, majd hozzamegy egy ugyanolyan vadbaromhoz? Neked megvan, hogy a tukor az tok maskeop viselkedik? Tisztaban vagy a tukorrel, mint targgyal? Nyilvan nem. Vagy a tukorkep lehet, hogy ertelmezhetetlen fogalom neked. Mert nem arrol irtal az tuti.
márc. 11. 09:32
 7/9 anonim ***** válasza:
Mert az ember olyan part választ maga melle, amilyen állapotban éppen van. Nem tudom ezt jobban megfogalmazni, voltam ilyen helyzetben, ezért tudom, miről beszélek.
márc. 11. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Amikor pl onbizalomhianyos valaki, akkor olyan párt szokott választani, aki csak rátesz erre. Nem olyat, aki mondjuk felemelné. Ha valaki jól érzi magát egyedül, teljes életet el, akkor nem fog leállni egy olyannal, aki mondjuk önbizalom hiányos, mert nem akarja ezt a nyakába venni. Nem tudok vele mit kezdeni, ha ezt nem érted.
márc. 11. 09:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nem érzem úgy. Nyilván fontos dolgokban hasonló elveket vallunk, az sztem nélkülözhetetlen egy jó kapcsolathoz... de egy csomó mindenben pl. nem vagyunk egyformák a párommal (pl. ő extrovertált, én introvertált; ő lazább, én kicsit szorongóbb).
márc. 11. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!