Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, jogos a mondás: „senki nem tartott pisztolyt a fejéhez”?
Mo.-n ez nagyon gyakori mondat. Kissé olyan felelősségáthárító: "Te vagy a felelős a döntésedért", még akkor is, ha én esetleg félrevezettelek, de jót akartam.
Gyakori ez a mondat jelentősége a pszichológusoknál, a life coach-oknál, de ugyan a papok nem használják, de azoknál is...
Szituációfüggő. Az egyik verziót a kettes válaszadó szépen összefoglalta.
Az érem másik oldala pedig az, amikor órákig tartó panaszáradatot hallasz valakitől a házastársasára, barátjára-barátnőjére és így visszakérdezel csuklóból, hogy "Kötelez valaki, hogy elviseld?"
So so.., nem igazán.
Sok élethelyzet rosszabb, mint a halál.
Szerintem nem. Osztom a hatos álláspontját, kicsit kifejtve. Nem csak külső kényszer van, és nem csak élet-halál döntések vannak.
Lehet, hogy a te fejedhez senki nem tartott pisztolyt, de egy szeretted fejéhez meg igen, és azt mondta lő, ha nem csinálod. Vagy nem a fejedhez tartotta, hanem a lábadhoz, karodhoz stb.
Szerintem ez egy nagyon csúnya áldozathibáztató mondat, amit akkor használnak, ha úgy ítélik meg, hogy a másik "gyenge volt" megoldani a helyzetet és ők az ő helyében(hahahahaaaaa) máshogy döntöttek volna.
Az összes káros, pusztító szólást, mondást ki kellene venni a köznyelvből, általában az ostobák használják őket, akik azt hiszik minden eset beillik egy sémában, és az ember mindent meg tud oldani, ha elég okos.
Nagyon sok ilyen van, pl a ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát is.. mintha csak attól függne, hogy veted meg az ágyad, attól nem, hogy rádomlik e a ház..
Ezek szűklátókörű álintellektuel mondások, a régebbi és a modern verziója is ilyen. Van pár, nagyon nagyon egyszerű eset, de a legtöbb nem az, az esetek 95%a rubikkocka bonyolultságú és leginkább támogatásra szorul az ember, aki ezt nem tudja kirakni. Ott a dominóhatás elve is, vagy inkább olyan, mint kártyavárat építeni.
Én kerülöm az ilyen "egyszerű, mint a faék" embereket.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!