Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kapcsolat olyan mint egy hatalmi harc, hogy hol találkozzatok, ki mennyi házimunkát végez, ki mit fizet, mennyi szex van és hogy stb.?
Alkalmazkodni kell egymáshoz. Parternek pedig olyan embert keresni akivel hasonló az értékrendetek, akkor nem lesznek ilyen nagyobb volumenű véleménykülönbségek. (Pl dohányzás)
Én pl nem akarok gyereket akkor nem is lennék olyannal aki szeretne, mert akkor elveszek tőle valamit ezzel
Ez nem hatalmi harc amit írsz dinnye, de válaszolok.
-ő dohányozni akar te meg hogy ne legyen füstszagú és tüdőrákos --> olyan férfit kerestem a pár választáskor aki nem dohányzik.
-te nem akarod hogy továbbhízzon ő meg enni a cukros süteményt és nem érdekli --> megbeszélem vele felnőtt módjára, hogy veszélyben az egészsége és oldjuk meg.
- nyolcas mondjuk ő nem akar ma este te meg nagyon akarsz akkor mi lesz --> bár nem neem szólt de mi lenne semmi? Senkire nem szabad eröltetni.van hogy nekem nincs kedvem megérti.tudod a felnőttek így működnek.
- Vagy ha te óvszerrel akarod ő meg fogamzásgátlóval. --> ilyet csak egy olyan pasi mondgat akinek lövése sincs, hogy szétcseszi a nő hormonháztartását a gyógyszer. Ez szinten olyan pont, hogy olyan férfit kerestem akivel megegyezik a gondolkodasunk.
-Te programra akarsz menni vele hétvégén, ő meg otthon akar maradni. --> egyszer megyünk egyszer nem. Van hogy neki nincs kedve van hogy nekem nem
A konkluzió az hogy a felnőttek akik egy szeretetteljes és normális kapcsolatban élnek egymással meg tudnak egymással beszélni mindent, és nem lenyomni akarják a másikat. És ha van is véleménykülönbség megoldják kompromusszummal.
Ha ilyeneket kérdezel csak az látszik, hogy nem volt soha egy igazi értelmes szeretö kapcsolatod. 9#
Egy kapcsolat 2 emberről szól. Igenis meg kell tenni bizonyos dolgokat a másikért amiket mondjuk nem szeretünk, pl film, zene hallgatás,kirándulás, étel bármi, viszont nem lehet elvárni semelyik félnek sem a másiktól, hogy olyat tegyen ami őt veszélyezteti, kellemetlen, fájdalmat okoz stb.
Meg kell találni a középutat és megoldást találni az esetleges kérdésekben. Mindkét fél akarata kell hogy érvényesüljön egészen addig amíg a másikat nem veszélyeztetem vele. Ez lehet a szex, jogosítvány, étel bármi kérdése. Nyilván nem lehet mindenben megegyezni (gyerek,lakás,karrier) de törekedni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!