Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nietzsche és a korai feministák kapcsolata magyarázatot ad arra, hogy miért vannak (bizonyos) nők rosszfiúkkal?
Mark Manson, az ismert Blogger könyvét olvasom éppen, aki drámaian festi azt le, hogy milyen elcseszett világban élünk.
A könyv egy részében terjedelmesen ír Friedrich Nietzsche-ről, és ez felkeltette a figyelmemet. Leírja, hogy Nietzsche milyen beteges ember volt, de emellett voltak női ápolói. A leghíresebb ápolója a kor egyik kiemelkedő nője, Meta Salis volt. Svájcban az első nő volt, aki ledoktorált, élvonalbeli feminista volt. Meta-hoz hasonlóan egy rakás hozzá hasonló értelmiségi/feminista nő sereglett Nietzsche-hez.
A gond csak az, hogy Nietzsche nevetségesnek tartotta a feminista mozgalmat. (Ráadásul... nos, fogalmazzunk úgy, hogy nem írt szépeket a nőkről.)
Miért támogatták akkor a feministák Nietzsche-t???
Manson könyvéből kifolyólag azért, mert az írásai hatottak rájuk. Felismerték Nietzsche írásainak felszabaditó üzenetét. Meta például elhatározta, hogy meg fogja nyerni Nietzsche-t a feminizmusnak. Arra számított, hogy félre fogja tenni az előítéleteit.
Ha ezt a kapcsolatot átgondoljuk, akkor elképzelhető, hogy bizonyos nőket pont az vonzz némely hímsoviniszta pasikban, hogy
1. Magabiztosak - Nietzsche is elég hevesen érvelt az igaza mellett.
2. Vonzó az, hogy esetleg meg tudják változtatni
?
Egy olyan amcsi bloggerről van szó, aki a Boston egyetemen szerzett diplomát, tehát nem valami sült sültbolond, aki össze-vissza ír.
Az volt beleírva, amit kérdeztem. Ha gondolod, meg is adhatom a könyvet, aztán magad is megnézheted.
Manson nem is állítja, hogy Meta orvos lett volna. Kettejük barátságáról is ír, ilyen értelemben kell venni az ápolást, mint amikor valaki egy barátja mellett van, és segít neki.
Attól, hogy Meta egy idő után felhagyott a feminista eszmékkel, még ugyanúgy áll a kérdésem, mert mert nem a náci, hanem a feminista Meta akarta Nietzsche-t megnyerni a feminizmusnak. Ráadásul a könyv leírása alapján ő csak egy volt azon feministák közül, akik Nietzsche körül voltak.
Beszéltem én itt a saját sérelmeimről, meg a nőkkel való kapcsolatomról? 5 barátnőm volt eddig, szóval olyan rosszul azért nem állok.
De a hozzászólásodról az jut eszembe, hogy az egyik kommentelő azt írta évekkel ezelőtt, hogy itt sérült emberek vannak. Vagyis lassan már egy kérdést sem lehet feltenni anélkül, hogy ne feltételeznék, hogy a sérelmek ihlették.
"Beszéltem én itt a saját sérelmeimről, meg a nőkkel való kapcsolatomról?"
na mert kik szoktak elmélészkedni az elcseszett világról meg a rosszfiúkat kedvelő nőkről a "felnőtt párkapcsolatok" kategóriában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!