Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják azt hogy a szerelembe a kor nem számit?
2
AKkor szeress bele egy 8x éves nőbe. Kb. pont olyan vagy egy huszonéves lánynak, mint neked a 80-as mami.
7-es
"akivel megvan a szikra"
A 4-5 ös kommentelők szerint ez nem igy van..
Vannak olyanok, akiket nem érdekel a köztük lévő korkülönbség, elég Nekik annyi, hogy kölcsönös a szimpátia és jól kijönnek egymással, megvan az összhang. És erre szokták ezt mondani, hogy “szerelemben a kor nem számít”, mert anélkül is megvannak egymással. Nekem mondjuk számít, nálam van azért egy bizonyos mérték, másoknak meg egyéni dolguk, hogy mennyire mérvadó!
Például sógorom anyja és nevelőapja között 16 év volt (50-66), én azt már végképp nem tudnám elképzelni, és csak kicsivel kevesebbet is épphogy. Más rokonoknál meg van 26 év is (22-48), 3 éve összehozták a gyereket, megvannak a családi programok, de amúgy keveset “turbékolnak” kettesben. De ismerősöktől hallottam már 22 évet is (53-75), a legdurvább meg 35 év (45-80) !
Anno egy kolléganőm 24 éves volt, az akkori barátja meg 38 . Csak úgy megjegyeztem, hogy szerintem 14 év az sok, erre a csaj annyit mondott: “De ha két ember megérti egymást...”
Relatív, de szerintem a normális korkülönbség 10 éven belül van.
Egy másik kolléganőm anno alighogy betöltötte a 18-at, már jött is a céghez dolgozni. Én akkor voltam 31 éves. Kívül-belül megvolt a kölcsönös szimpátia, de amikor megtudtam a korát, direkt nem akartam Tőle barátságnál többet. 13 évet már alapból kissé sokalltam, + a 18 éves korához mérten arányosan is. Ő viszont nyíltan bevallotta, hogy első látásra belém szeretett! Elmondása szerint nincs apakomlexusa, de az Ő szülei között 15 év van, ezért úgy van vele, hogy max. annyi még Neki is belefér. Lehet, hogy egy minimális kompromisszumot kötnöm kell, mert most megint mindketten szinglik vagyunk, és mostanában akaratlanul is sokat gondolok rá, és 5 év elteltével kezdek én is viszont beleszeretni (Már ritkán futunk össze, és hiányzik a társasága)
ma 02:23
Na azért itt a hölgyek szeretettel lekisfiúzzák a 40 fölötti férfiakat is,tehát akkor nem is értem miről beszélünk..
"Miért mondják azt hogy a szerelembe a kor nem számít?"
Mert nem számít.
Akiknek igen, azok neveltetésüknél fogva vagy a társadalmi és saját elvárásaik mentén élnek, szeretnek és gondolkodnak. Nincs ezzel gond.
Akiknek nem számít, ők 'szabadad' emberek, nem korlátozzák be magukat. A szerelemnek parancsolni nem lehet. Elfojtani lehet, de mi érteme lenne?
Ráadásul a szerelem olyan sokrétű érzelem, mi mindenkinél másként jelentkezik, másként éli meg.
Ha valaki szabadon szeret, az sem számít meddig tart, miért pont a kornak lenne jelentősége?
Szerintem a szerelem és ezt értem a 'szabad' szó használata alatt, az amikor nem korlátozzuk magunkat és a másik embert sem.
Szeretünk. Csak úgy. Egyszerű.
ma 09:24
A 4-5 ös kommentelők szerint ez nem igy van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!