Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyermekelhelyezés még tart,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élekfj kérdése:

A gyermekelhelyezés még tart, de közben összejöttem az új párommal, ha hivatalosan bejegyeztetjük magunkat élettársi kapcsolatba, abból származhat előnyünk a tárgyaláson?

Figyelt kérdés

2023. dec. 28. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne, ezek jöttek ki a google keresőben pl de sok hasonló van

"a szülői felügyeleti jogok gyakorlására azt a szülőt jogosítja fel, akinél a gyermek kedvezőbb testi, értelmi és erkölcsi fejlődése biztosított."

"Figyelembe kell vennie a gyermekhez való ragaszkodás őszinteségét, a szülő nevelési képességét, az iskoláztatási lehetőségeket."

"A családi élet felelőtlen megbontása, a házastárs indokolatlan megszégyenítése és ennek rendszeres ismétlődése olyan magatartás, amelynek megállapítása esetén kétségessé tehető, hogy az adott szülő rendelkezik-e a gyermek neveléséhez szükséges személyi, erkölcsi tulajdonságokkal. A házastársi hűséget sértő fél magatartása azonban semmiképpen sem értékelhető önmagában, figyelemmel kell lenni az előzményekre, a másik házastárs hozzáállására, mentalitására, viselkedésére is."

"A lakóhely megfelelőségéről a bíróság környezettanulmány beszerzése útján győződik meg, melyet – a bíróság megkeresésére – a gyermekjóléti szolgálat készít el helyszíni szemle keretében. A környezettanulmányban rögzíteni kell annak az ingatlannak az állapotát (méretét, állagát, komfortfokozatát, rendezettségét), ahol a gyermek lakik, vagy elhelyezése esetén lakni fog. Fel kell tárni a lakóhelyen életvitelszerűen tartózkodó hozzátartozók vagy más személyek számát, anyagi és szociális körülményeket, az ügy szempontjából lényeges megállapításokat, valamint a család körülményeinek értékelését"

2023. dec. 28. 14:42
 2/6 anonim ***** válasza:
21%

A bejegyzett élettársi kapcsolat az homoszexuálisoknak van.

Heteróknak csak a házasság van.

2023. dec. 28. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez alapján szerintem ha már ott lakik, jobb ha élettárs, mint csak változó rövid kapcsolatok, de mindenképp egy idegennek számít a gyereknek, attól is függ mit mond a gyerek.
2023. dec. 28. 14:45
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudtok addig hivatalosan élettársak lenni amég az egyik fél házas. Ezen mi is átmentünk, ráadásul én terhes is lettem még a válás előtt.

Egyébként semmit nem számít hol laksz, sőt ha úgy adodik a párodat is behívhatják tanúnak.

2023. dec. 28. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
5.-nél a pont! Vagy már kimondták a válást?
2023. dec. 28. 16:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem voltak házasok, se bejegyzett élettársak.
2024. jan. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!