Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokaknak ilyen az illatmemoriaja?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokaknak ilyen az illatmemoriaja?

Figyelt kérdés
Ha egy akar evekkel ezelotti partnerem parfumjet megerzem az utcan azonnal be tudom azonositani kinek volt ilyen illata.Ez gondolkodtam hogy ez vajon massal is igy van e, es ha az en exeim megerzik az illatom eszukben jutok e. Ez massal is igy van? 26L
2023. dec. 9. 13:53
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Velem így van, de másoktól nem hallottam. Mindenkinek más az érzékenyebb érzékszerve. Nekem pl.az orr. Minden emlékem illatok alapján jön vissza elsősorban.

Van, aki meghall egy számot és rögtön beugrik neki, hol, kivel hallotta először.

2023. dec. 9. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Mindegyik párom parfümjére emlékszem
2023. dec. 9. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Elvileg az összes érzékünk közül a szaglás van a legjobban osszfonódva a memóriánkal, szóval a szagok/illatok sokkal intenzívebben hoznak vissza emlékeket, mint egy hang, vagy látvány.
2023. dec. 9. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi. Vannak akiknek több ilyen pontjuk is van.

Kérdésedre pedig a válasz kérdező, nekem is hasonlóan jó az illatmemóriám. Ösztönösen egyből visszahozza a múltbéli érzéseket és emlékeket 1-1 illat. Ez főleg akkor érdekes és intenzív élmény sokszor, ha már nagyon rég nem éreztem azt a bizonyos illatot. Olyankor szabályosan fejbecsapnak az érzések és emlékek, tényleg erős hatása van.

2023. dec. 9. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Amikor gyerekkoromban szalmabálákról ugráltam le ha ma olyat érzek akkor is bevillan.

Meg tinin a voltpasim kocsikat szerelt ha most érzek vmi olajszagot akkor is bevillan a tinikorom is.

2023. dec. 9. 14:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is visszahoz emlékeket az illat.
2023. dec. 9. 15:09
 7/7 anonim ***** válasza:
2023. dec. 9. 15:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!