Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az igazság a nemek aránya...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az igazság a nemek aránya kérdésében?

Figyelt kérdés

Állandóan azt hallom, hogy a nők többen vannak, mint a férfiak és milyen jó ezért férfinak lenni. Tavaly az egyik tanárom (45 éves nő)is ezt mondta és hozzátette, hogy emiatt sok férfi milyen elbizakodottá vált.

Én azonban ezt kicsit másképp látom. Mivel nem akartam problémát, csendben maradtam, de nagyon nem tetszett, amit mondott. Báőrmikor elmegyek egy szórakozóhelyre, rendre több fiú van, mint lány. A társkeresőkre ránézve nagyságrendekkel nagyobb itt is a férfi fölény a nőivel szemben. (Pl. az egyiken 70 000 volt a másik 50 000-éhez képest.)

Amikor próbálkozom én és mások is, rendre úgy vesszük észre, hogy a lányok úgy válogatnak; némi túlzással persze; mint anno a rabszolgakereskedők az emberpiacon.

Egyszóval óriási ellentmondást tapasztaltam ebben a kérdésben. Mi az igazság?

2010. okt. 21. 12:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

12:45-ös vagyok. Nos, ahogy már valaki írta, azt, hogy pontosan melyik korosztályban mennyien vannak, azt a korfa mutatja meg. Íme Magyarország korfája:

[link]

A kékkel jelölt korfára (1900-ból) mondják, hogy egészséges, ideális, mert rengeteg a fiatal, fölfelé haladva egyre kisebb a népesség létszáma, vagyis kevés az öreg. A szürke korfa (2000-ből) kb. napjainkra is igaz, látszik, hogy nem egészséges, mert a tárdadalom jórészét az idősebben alkotják, nincs utánpótlás, a társadalom elöregszik, pl. ezért van összeomlóban a nyugdíjrendszer is.

Légbőlkapott elmélet alatt azt értettem, hogy a kérdező kiemelt egy-egy speciális mintát (pl. társkereső, szórakozóhely) és ebből akart a teljes populációra vonatkozó következtetéséeket levonni. Ezzel az a bibi, amit már más is említett, hogy mivel nem képezni le a minta a teljes populációt, téves következtetések forrásául szolgál.

Szóval ha megnézitek a belinkelt korfát, az alátamasztja az egyik korábbi hozzászóló állítását, miszerint a születésszámban és a fiatal korosztályban nincs nagy különbség a nemek között, de a férfiak "halandóbbak", így az idősebb generációkban a nők javára billen a mérleg.

2010. okt. 21. 16:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi most tanultuk földrajzból ezt.

Születéskor férfi többlet van,de mivel a férfiak átlag életkora 68 év,míg a nőké 76 év időbel nőtöbblet alakul ki.

Ha már itt tartunk érdekességként megjegyzem,hogy Magyarország öregedő ország a népességet tekintve.Ugyanis egyre kisebb a születések száma.Átlag életkorban pedig el vagyunk maradva az európai országok átlagától.

Úgyhogy az amit a tanárnőd mondott csak félig igaz!Ez bizonyos kor után valóban nőtöbblet van.Ez a bizonyos életkor nem tudom pontosan mennyi de 45 körül van ha jól emlékszek!

15/L

2010. okt. 21. 18:26
 13/13 A kérdező kommentje:
Rendben van, elhiszem, sőt tudom is. De azért az már elképesztő hülyeség, ahogyan ezt előadta! Mármint, hogy mi férfiak beképzeltek lennénk, mert a nők többen vannak. Az, hogy az idősebb korosztályban több a nő, nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a fiatalabb férfiakat, ha a saját korosztályukban nem így van.
2010. okt. 21. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!