Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen világnézetű társat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen világnézetű társat tudtok elképzelni magatok mellé? Mennyire lényeges az, hogy hasonlóan gondolkodjatok?

Figyelt kérdés

Én markáns baloldalinak vallom magam, szerintem a kapitalizmus fenntarthatlan és, ha nem teszünk semmit a változásért összefog omlani az egész, de ha szép lassan elkezdjük átalakítani gondolok itt a gazdasági növekedés csökkentésére, igazságosabb elosztásra akkor élhetőbb rendszer születhetne a mostaninál. Sokat olvastam erről a témáról ezeket nem én találtam ki.

Kevesen osszák az ilyen markánsan baloldali kapitalistakritikát és biztos könnyebben tudnék ismerkedni egy hozzám hasonló gondolkodásúval, de nem várom el, hogy úgy gondolkozzon, mint én. Csak fogadjuk el egymás véleményét és esetleg tanuljunk egymástól.

Nektek mi a világnézetetek? Volt már olyan partneretek aki mást gondolt a világról? Ha igen működött így, tudtatok normálisan vitatkozni és ezáltal új információkkal gazdagodni?

2023. dec. 3. 07:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hajjaj. AZ embereknek általában erről "véleményük" van, ami a kb az egójukkal egyenlő, ha bántódás éri, megtorolják.
2023. dec. 3. 08:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Itt nem a világnézettel van baj, hanem annak erősségével.

Millió más dolog van az életbe nem kell erre ennyire rárugózni.

Megváltoztatni úgysem tudsz semmit. Én utáltam a szocializmust, mert akkor az volt szar. A mostani helyzetet meg azért utálom mert most ez szar. A kettőt kellene ötvözni.

Am szeretkezz ne háborúzz!

2023. dec. 3. 08:32
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Ha érdekel a véleményem:

Éltem a szocializmusban, amikor azt építettük, amit te idealizálsz. Szar volt. Nem is működött és nem azért, mert rosszul csinálták. Nem lehet jól csinálni, ezért is bukik meg, bukott meg minden országban, ahol kísérleteztek vele.

Csakhogy nálunk ez után a kapitalizmus legvadabb formája valósult meg. Jelenleg egy vadkapitalizmussal ötvözött félfeudális rendszer van, ahonnan nézve tényleg ideálisnak tűnik a szocializmus, de valójában épp olyan szar, mint ez.

Nem kellene izmusokban gondolkodni, csak az "élni és élni hagyni" elvet szem előtt tartva egy egészséges, működőképes együttműködést kialakítani a társadalom és a nagytőke között. Ahol ez működik, ott magas az életszínvonal is.

Szerintem sokkal megosztóbb egy párkapcsolatban a vallási meggyőződés. Az én párom is mást vall, mint én, de össze tudjuk egyeztetni, mert egyikünké sem erőszakos térítő vallás.

2023. dec. 3. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én páromé se erőszakos térítő vallás, viszont ő egy erőszakos térítő pár. Azt hiszem kapaszkodókat keres benne, azért akarja hogy én is azt higgyem amit ő, van akinek erre az átlagnál nagyobb szüksége van.
2023. dec. 3. 09:49
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
Persze. Azt hitte lapos a Föld és le is esett róla.
2023. dec. 3. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
54%

Radikálisat semmiképp. Semmilyen téren, még ugy se ha hasonló az enyémhez. A magánéletünkben ezer fontosabb dolog van mint a rendszer.

Exem eléggé hívő volt, bár kb ellentétesen élt, és nagyon megakart téríteni. Na ez nagyon nem tetszett, főleg hogy ő se tartotta.

2023. dec. 3. 10:11
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Nekem fontos hogy egyformán gondolkodjunk vallás-politika pl, és neki is :-)
2023. dec. 3. 12:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem az alábbiak fontosak:

- ne legyen radikális, szélsőséges egyik oldalon sem (én mérsékelt vagyok, és mindkét oldalról igyekszem megvizsgálni a dolgokat, nem is az én személyiségem ez a majdnem aktivista szintű radikális gondolkodás)

- számomra központi / fontos közéleti kérdésekben gondolkodjunk hasonlóan (nekem pl. az emberi jogok fontosak... olyannal nem lennék együtt, aki homofób és rasszista)

2023. dec. 7. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!