Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedésnél, hogyan lehetne leküzdeni a kezdeti bizalmatlanságot?
Egyre többször veszem észre azt, akár magamon is, hogy ismerkedésnél bizalmatlan az ember. Nehezen oszt meg személyesebb dolgokat a másikkal. Azt mindenki el szokta árulni, hogy hol és mit tanult, éppen mit néz a netflixen, de azt már nehezen osztják meg, hogy mit csinálna igazán szívesen, hogyan élt meg ezt-azt, vagy éppen mi foglalkoztatja most leginkább.
A másikról megszerzett lexikális ismeretekből pedig elég nehéz egy tartalmas beszélgetést kerekíteni, vagy bárhogy is kötődni a másikhoz.
Nem feltétlenül korlátoznám a netes ismerkedésre a kérdést, élőben is tapasztaltam már ezt.
Érdekes, én pont fordítva vagyok ezzel, sokkal hamarabb leírom azt, hogy "mit csinálnék igazán szívesen, hogy hogyan éltem meg ezt-azt, vagy hogy éppen mi foglalkoztat most leginkább", mint azt, hogy mit és hol tanultam, vagy bármit, ami lexikális és beazonosíthatóvá tesz.
A tartalmas beszélgetéshez tartalmas partner kell és olyan kevés akad. Sokan "csak" élik az életet, a tartalmas számomra azt jelenti, hogy mindezt erős önreflexióval és a megértés vágyával tenni, jelentsen ez utóbbi bármit is.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: fel kell tenni magunknak a kérdést mitől is tartunk igazán és szembe kell néznünk a saját félelmeinkkel.
Egyetértek a #4-es válaszoló utolsó mondatával.
Szerintem értékesebbé teszi az idő azt a kapcsolatot. Vagy összejön két ember, vagy pedig eltávolodnak, az utóbbi is meglehet bizalmatlanság esetében.
De mégis sokkal minőségibb, ha megadjuk a módját, kivárjuk egymást, hogy feloldódjunk egymás társaságában.
Persze ez nehéz:D
Várni, várni, hogy ő is megnyíljon.
Mert én is olyan ember vagyok, mint a #2, #3, szeretek mélyebb témákról beszélgetni.
Túl könnyen megnyílok és megosztom felelőtlenül az emberekkel a pillanatnyi érzelmeim, gondolataim. Túl könnyen kitárulkozok. És nehéz várni a másikat, vajon ő mikor fogad a bizalmába?
Kérdező: jó kérdést tettél fel, engem is érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!