Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik azt mondják, hogy intelligens társat akarnak, és a párjuk otthon van a művészetben, irodalomban, de alapvető matematikai műveleteket nem tud elvégezni (pl. írásbeli osztás), azok hogy viszonyulnak ehhez?
864:4=?
Aki ezt nem tudja elvégezni, az intelligens?
Engem már többször tahózott le ilyen művészlélek irodalmár forma illető, sőt, még azt is közölte velem, hogy "nagyon lehúzom".
Amikor meg feltöltöttem a telefonját úgy, hogy nem találta a töltőjét anno, kb félistenként nézett rám...
Nem véletlenül az elit sajátja ez a kultúrsznobéria, értékes egy társaság...
Matematikus vagyok.
Ha nem tud fejben számolni az nem baj. Én se vagyok jó benne. Számomra inkább a problémamegoldó és absztraktció képességek számítanak. Pl fel tudja fogni hogy "n dimenzióban is működne", képes megérteni bonyolultabb koncepciókat stb. A számolás nem érdekel, amíg azt meg tudja tenni, amire szüksége van, pl pénzügyek kezelése (akár számológéppel, mert a koncepciót érti)
Villamosmérnök vagyok.
Nem életbe vágó, hogy egy ilyen példát megtudjon felnőtt ember oldani. Sokkal fontosabb nálunk a szakmában a programozás. De ezt sem lehet elvárni egy random embertől akivel ismerkedni kezdek.
Jó ha van tulajdonságok:
- szorgalom
- probléma megoldó képesség
- becsületesség
Nem szoktam megkérdezni a csajokat hogy akkor itt van ez parciális diff. egyenlet akkor oldja már meg, és élvezetesnek itt egy kérdés hogy mikor volt a második Pun háború.
Melyik? 😊😉 Merthogy több volt!
Pénzügyes vagyok, de nem tudnám kiszámolni számologép nélkül, (nyilvan, ha nagyon erősen gondolkodnom, hogy hogy is volt az az irásban osztás, akkor menne). Gyerekem sincs, emiatt sem vagyok benne. Miért? Mert nincs rá szüksegem, ott az excel ott a calculator. Ellenben, nagyon jól tudok macrot írni pl. mert arra viszont gyakran szüksegem van, hogy gyorsitsam a munkámat! 🤷♀️
Én bölcsész vagyok, de emlékszem hogy kell kiszámolni.
Nem lehet amúgy mindenki otthon mindenben. Szerintem ezt, hogy legyen intelligens nem úgy értik az emberek hogy értsen minden művészeti ághoz, minden stílushoz, minden korszakhoz. Ilyen talán nincs is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!