Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik egy kapcsolat előnyei és hátrányai manapság?
Sziasztok, 31 éves vagyok, ebből kb 10 éven át voltam kapcsolat, ebből volt egy 4 meg egy 6 évig tartó, meg pár rövidebb. Sajnos engem egy kivételével mindegyik nő megcsalt, (nem volt sok eddig, talán 5-6) bár mondhatjuk hogy fiatalok voltak, bár én tudtam bőrt húzni a gyíkra mindig fiatalon is, na de nem is ez a lényeg. Most is szeretek már 2 éve valakit (4 éve vagyok egyedül) de ez ilyen lelki társak féle kapcsolat lehet, nem jöttünk össze, ő nem akart. A napokban sajnos csúnyán összevesztünk és így kb egy hét távlatából próbálom nézni a dolgokat, hogy egy mai, (főleg a fiatalabbakra gondolok, idősebbek talán máshogy szocializálódtak, hűségesebbek pl) nőnek/férfinak mi előnye lehet egy kapcsolatból?
Megpróbálom az általam gondolt előnyöket és hátrányokat összeszedni, mindegyiknek megpróbálom az ellenkezőjét megtalálni.
Előny:
- lehet kire számítani, már ha olyat fog ki valaki
- olcsóbb a lakhatás
- van állandóság az életben
- ingyen lehet szexelni szinte mindig
- nem kell egyedül tölteni a napokat, legalább mindig van kihez szólni, bár ez később sok vitát is generálhat
Hátrány:
- nem biztos hogy jól választ az ember, de legalább ott lehet hagyni ha olyan, nem "veszi a szájára a falu" mint régen
- az olcsóbb lakhatás később hátrány lehet, főleg egy férfinak, ha válásra kerül sor + van gyerek is
- az állandóság sokakat untat úgy vettem észre
- mindig azon kell aggódni mikor megy félre egy pasis/csajos estén amikor elmegy berúgni a haverokkal vagy a melóhelyen
- ha vannak az embernek barátai, akkor jobb esetben rájuk is számíthat, nem kell azon aggódni hogy megcsalják-e vagy kisemmizik egy válással
Hirtelen ennyi jutott eszembe, láthatjátok, mivel nálam egy kivétellel félre ment mind, ezért gyakran a megcsalással kapcsolatos dolgok jutnak eszembe ha a kapcsolatra gondolok. Kíváncsi lennék a ti ötleteitekre, mik lehetnek manapság egy kapcsolatnak az előnyei és a hátrányai szerintetek?
Én ha megtalálnám a lelki társam, akit érzem hogy szeret és támogat, akivel érzelmileg-testileg-lelkileg tudok kapcsolódni, akkor minden ilyen racionális gondolatot letojnék, mert az szinte csak másodlagos. A baj, hogy ŐT meg kell találni... :D
Ha nem találom, akkor jól jön egy ilyen lista. Szerintem ha jól érzed magad egyedül, akkor úgyis lehet élni, csak vegyél egy kutyát. :D
Férfi voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!