Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy osztjátok el a pénzügyeket?
Pasik miatt en nem költök
Barmit akarnak ök álljàk.
Egy ismerősöm mondta hogy tavaly nyaraltak a nővel akivel találkozgatnak, fizette a nő a saját részét…
Nekem is volt ilyen régen, magamat fizettem be a discóba, csak akkor még ciki volt( a pasinak) és szólt hogy ne mondjam el a barátainak, szóval adjam oda a pénzt otthon neki hogy olyan legyen mintha ő fizetne be… Ennek 20 éve, akkor még égő volt ha valaki nem tudott kifizetni valamit a barátnőjének. Ennyit változott a világ, ma már büszkén kijelentik a férfiak hogy ők aztán nem……
Régimódi gondolkodású vagyok, szeretem a klasszikus udvarlást. Szerencsére a férjem is ilyen. Nálunk nincs enyém tiéd. Minden közös. A megismerkedésünkkor pedig meg tudott hívni pizzázni, el tudott vinni kirándulni, sőt befizette a nyaralást is, anélkül hogy a pénzről beszélt volna. Nem tudom hogy most lennék e a felesége ha mondjuk azzal jön hogy ezt meg azt fizessek én, vagy nem lepett volna meg néha sütivel…
De pl unokaöcsém (25) is udvarolt már egy kiscsajnak, mondhatni körbeugrálta. Szerelmes volt.
Írja itt a második válaszoló hogy pasik miatt nem költ . Tudom hogy senki nem ért egyet vele, de én is így gondolkodom. Lehet hogy azért mert lenne rengeteg lehetőségem ha akarnám, és nem a fillérezőket választanám, hanem a legjobbat…
Oké, csak most itt feltehetően nem az volt a kérdés, hogy az udvarlás szakaszában, az első pár randin ki mit hogyan oszt meg, hanem arról, hogy hogyan kezeljük a pénzügyeket, amikor már együtt élünk.
Azzal nekem sincs problémám, ha az első randit a férfi állja, de ha valaki szerint az együttélés alatt is a férfinek kell mindent fizetnie mindent lakástörlesztőtől a rezsin át a bevásárlásig, az már teljesen más tészta, mint az, hogy az első randin ki fizette a pizzát.
De mi házasok vagyunk és nincs ilyen enyém tiéd , te fizeted én fizetem.
Van fizetésem ahogyan a férjemnek is, van egy hely ahova tesszük a pénzt és amire költeni kell azt onnan költjük. Van egy közös gyerekünk, nem én veszek neki cipőt és nem a férjem hanem közösen vesszük.
Szóval nekünk 1 helyen van a bevételünk. Mi házasok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!