Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férjedet/feleségedet letartóztatnák gyilkosság vádjával, meddig tartanál ki mellette? Már akkor válnál, mikor elviszik a rendőrők? A tárgyalást végigcsinálnad vele? Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, várnál rá, míg börtönben ül?
Leírták már többen, a körülményektől függ. Amúgy, ha nem is gyilkosság, az exférjemnek volt egy esete: Szilánkosra törte egy pasinak a karját, aki maradandó károsodást szenvedett, súlyosan roncsolódtak az idegek. Önvédelemből tette, a bíróság is így ítélte meg. Helyeseltem a döntését, örültem, hogy gyorsan tudott reagálni egy támadásra, és neki nem esett komoly baja. Ha viszont olyan szitu lett volna, hogy puszta agresszivitásból okoz vkinek ilyen sérülést, esetleg meg is öli, nem tudtam volna tolerálni.
Abban az esetben meg pokoli nehéz kérdés, ha mondjuk nem lehet tudni, hogy valóban elkövette-e az ember párja azt, amivel vádolják…
Körülményektől függ.
Nyomozás során addig kitartanék mellette és hinnék neki, amíg bizonyíték nincs. Ha van, akkor meg az esettől függne. Önvédelem, vagy a gyerek védelme miatt elkövetett gyilkosság esetén kitartanék mellette, gondatlanság esetén kérdés lenne nekem, hogy mégis mit vétett (pl. olvastam egy esetet, amikor egy gyermekorvosnő vétett egy hibát receptfelírásnál, aki amúgy egy nagyon jó képességű orvos volt, csak épp orvoshiány miatt durván sok túlórára és ügyeletre kötelezték, és totál ki volt merülve - na ebben az esetben nyilván nem hazudnék, de mellette állnék). Van olyan eset, amely esetben akármilyen jó volt a kapcsolat, válnék és nem támogatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!