Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jártatok már úgy, hogy az váltott ki bennetek vonzalmat valaki iránt, hogy megéreztétek a másik fél vonzódását felétek?
de ez abból indult hogy egy gyerek kérdezte azt meg anya te miért szeretsz engem?
ez nekem kicsit bonyolult
mert ha azt mondod mert az övé vagy azzal arra tanitod hogy a birtoklás a szeretet es másért meg nemnis szereted
ha azt mondod mert ugyes okos szep akkor nem szeretnéd ha beteg buta csunya azaz feltételesen szereted. viszont az életben tenyleg meg kell válogatni kiket szeretunk kiket nem.
de nem egy jo beszélgetés vagy fejtegetések lettek ebből hanem kiderult hogy sakálok az anyák.
Vigyazni kell az anyukákkal nagyon bedurvulnak ha fenyegetve érzik a gyereküket :D
Egyébként nyilván érdekes beszélgetés lehetett volna ebből, főleg családi kapcsolatok esetében ahol nem olyan fekete fehér a kép mint mondjuk a szerelem esetében ahol vagy müködik a kémia vagy nem, szerintem még saját magunk sem vagyunk teljesen tisztában hogy valóban azért szeretjük-e családtagjainkat mert a családunk és ez van "belénk kódolva", vagy ténylegesen feltétel nélkül szeretet miatt van ez, vagy csak megszoktak na :D
De levonhattad a tanulságot hogy anyukákkal ne kezdj ki :D
Nem vágom a kérdést, de remélem a 9 és 10-es válaszoló nem vállal gyereket. :D
Annál károsabb kevés dolog van, mint amikor a gyerek felé azt kommunikálják, hogy adott tulajdonságai vagy tettei miatt szeretik. A helyes szülői válasz erre a kérdésre az, hogy azért szeretlek, mert belőlem vagy és létezel. Pont.
Ez az alapja annak, hogy biztonságos kötődésre adj alapot a gyerekednek.
Egy gyermektelen nő
nem volt arrol szo hogy azt kéne kommunikálni felé hogy a tulajdonsagai miatt.
hanem hogy ezekre miket lehetne mondani ha nincs jo válasz? opcio 1 opcio 2
amugy egy gyerek ilyeneket azert kérdez pont, hogy önmagát megismerje ugyanis eleinte a szemelyiségfejlodes tükörkép alapu,annak hiszik magukat amit a szülő közvetít feléjük.
es ilyen esetben nem mindegy mit alapoz meg az ember a szemelyisegfejlodes alapjának joformán.
hogy a szeretet tulajdonkeppen birtoklas? akkor ezekszerint a feltekeny beteg emberek nagyon szeretnek biztosan.
ha egy gyerek azt kerdezi miert szereti anya valojaban azt kerdezi miert vagyok en szeretheto. en jo ember vagyok? en ki vagyok?
14
Én vagyok 10es :D
Tudtom szerint pont arrol beszéltünk hogy pont nem a tulajdonságai miatt szeretjük a gyerekünket, mert ez nem igaz, akkor is ugyanugy szeretnénk ha mások lennének. És nem is azert mert a gyerekeink, mert ebből azt vehetik le ha nem lennének a gyerekeink akkor nem szeretnénk őket.
16, ha belegondolsz, ez így is van. Ha valaki nem a gyereked, akkor nem fogod gyerekedként szeretni, nem? Pl. ha most a lányom valamelyik osztálytársára gondolok, akinek rengeteg pozitív tulajdonsága van, akkor is a saját gyerekemet fogom nyilván jobban szeretni, még ha neki nincs is meg mindaz.
Egy anya még a sorozatgyilkos gyerekét is szereti, mert az anyja. Ez tök természetes. Közben haragudhat rá, elítélheti a tetteiért, de a gyereke.
Közben kár, hogy eltértünk a tárgytól.
de azbdurva hogy csaknazert szereted masert meg feloled fel is fordulhatna.
ezt igy előadnád a gyerekednek?
amugy nem tértünk el. a targy az hogy mi váltja ki hogy szeretünk vkit.ill a vonzodást.
es a kerdes ennek egyik opcioja, kivalthatja e hogy mert vki szeret akkor szeretjuk?ha vki vonzodik akkor vonzodunk?
szerintem igen, csak épp ez hamis, es el fog mulni. ahogy irta is vki.
Hát kérdező én már láttam közvetlen környezetemben hogy képesek random szülők más gyerekét sajátjakent szeretni, pl a legjobb barátnőm anyukája egy másik barátnőnket örökbe akarta fogadni miután szetment a családja szegénynek.
Nem az anya gyerek szetetet kérdőjeleztük meg hanem hogy nem csak az indok van mögötte hogy család és kész, hanem színtiszta szeretet ami elsősorban van amely vértől független. Legalábbis nekem ez világnézetem.
16os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!