Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar szinte mindenki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akar szinte mindenki többet/nagyobbat? (lakás, autó, pénz, nyaralás...). Aki nem vágyik erre, az miért ufó?

Figyelt kérdés
2023. máj. 16. 14:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

2es vagyok

Igggen, azt elismerem, hogy átlag felettiek vagyunk anyagi tekintetben.

De ehhez az kellett, hogy anyám nyomassa, hogy tanuljak tovább, így végül állam fizette a diplomámat és egy olyan helyre kerültem be ahol elég jó fizut adtak kb betanított munkáért. Amit ráadásul 3 éve itthonról csinálok elég lazán.

És kellett az is, hogy a pedagógus párom merjen belevágni a saját vállalkozásába és heti 11 órával jóformán megkereste azt, amit az államival heti 40ben keres.

És persze szerencsénk van, nagyon támogató a családi hátterünk. Apósom hülyére dolgozta magát, így van egy lakás amiben élhetünk, csak a rezsit kell fizetnünk, így tudunk gyűjteni. Magát a lakást nem kaptuk meg, de nyilván spórolunk így egy albérletnyit, ami nem kevés.

Tulajdonképpen mindenhol azt látom, hogy érdemes tanulni, mert abból lesz a pénz.

Ha azt nézzük, hogy szüleim anno egyetlen szobában éltek a 2 gyerekkel és leselejtezett pelenkával sefteltek a piacon... Most meg ha nem is nagylábon élnek, de nincs gondjuk az anyagiakra.. Kellett hozzá az, hogy anyám értsen a pénzre (és ne hagyja, hogy apám minden sz*rba befektessen amivel a 90es években hülyítették az embereket:D).

Ha valamit tudok tanácsolni azon kívül, hogy tanulj amennyit csak tudsz, az az, hogy vezesd MINDEN bevételedet és kiadásodat. Nekünk forintra pontosan megvan excelben az elmúlt 5 év összes bevétele és kiadása kategóriára bontva. Így látjuk, ha épp túl sokat mulattunk, vissza kéne fogni, látjuk, ha túl sok megy el élelmiszerre, át kell gondolni stb.

Csak egy példa: Havi szinten most így a megdrágult árak mellett a két fős háztartásunkra 90-130ezer között van az élelmiszer kiadás. Egyik hónapban 90, másikban 130, szóval mondjuk, hogy 110 átlagosan. Ez naponta fejenként 1830 forint. Volt itt korábban egy szavazás, hogy kinek mennyi a napi kajapénze és a többségnek 3000 forint környékén volt.Hozzájuk képest mi így havonta 60 rugót megtakarítunk. Az sok pénz!

2023. máj. 16. 19:21
 12/15 A kérdező kommentje:

11#

Fogalmam sincs, hogy lehet havi 110-ből minőségi kaját kihozni.

Mi a kaján sosem spórolunk, egyikünk sem akar ipari feldolgozott szemetet bevinni a testébe.

Simán elmegy 200 kajára nálunk. Igaz mi hús, marha, kacsa, lazacra is költünk. Cserébe sosem éttermezünk :-)

2023. máj. 16. 19:29
 13/15 anonim ***** válasza:

12, piaci friss zöldség, de pl tanyasi zöldséget is rendelünk, tanyasi tojás... ezek ráadásul ugye drágábbak, mint a bolti cuccok.

Cserébe kevés hús.

2023. máj. 16. 19:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Minden drága.
2023. máj. 16. 19:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Én soha nem vágytam ilyesmire. Mármint persze, egy saját lakás jó lenne, de amíg nem éhezek, nem vagyok beteg, és nem kell gyógyszerekre elherdálni pénzt, és marad is még félretenni tartalékba, addig nem kell nekem csúcszuper Bmw meg Bali nyaralás.
2023. máj. 17. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!