Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A legtöbbször nem jelzem párkapcsolatban a nemtetszésem, igényeim stb. Attól való félelmemben, hogy ha elmondom ezeket, a szerelmem el fog hagyni. Szerintetek ez jogos félelem?
Kérdező, és mit kezdesz ezekkel az elfojtásokkal? Passzív agresszív megnyilvánulásaid vannak? Pl csenddel verés, mártírkodás, manipuáláció? Ezek a nárcik tipikus megnyilvánulásai, főleg a rejtett nárcisztikusoké. Én is ez utóbbi kategóriába tartozom.
A kérdésben feltett problémán úgy tudsz dolgozni, hogy apróbb, lényegtelenebb helyzetekben elkezded meghúzni a határokat, kimondani, hogy én most ezt nem akarom, inkább azt szeretném. Plusz segít az asszertív kommunikáció is, ezzel kapcsolatban nagyon sok anyagot találsz a neten. Jársz pszichoterápiára? Nagyon kéne.
Már leírtam korábban is más válaszok alá, és változatlanul ezt gondolom, a diagnózist felállító pszichológusok biztos nem hülyék. Szerintem jól csinálták a dolgukat, arról nem beszélve, hogy a válaszokat én adtam, nekik "csak" kiértékelni kellett. A válaszaimat továbbra is vállalom. Mint pl.: más sikereit látva szokta-e úgy érezni, hogy ön jobban megérdemelné? Vagy: "szokott-e fantáziálni tökéletes szerelemről, vagyonról, sikerekről?" Igen. Nem tudom, mi a maradék hét kérdés, de hogy az öt beigazoló válasz megvolt, az biztos. Kész a diagnózis: nárcisztikus az illető. Azt is elismerem, teszt nélkül is, hogy életemben viselkedtem már érzéketlenül, vettem részt már játszmákban.
Hogy bántalmaztam-e és mikor, milyen helyzetben, hogyan, hányszor, milyen mértékben, a legközelebb álló embert, a párom, volt párom, jó lenne persze őt is meghallgatni. De ti őt nem ismeritek, nem tudjátok megkérdezni, én pedig még nem állok készen a vele való beszélgetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!