Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok.? 26F

Figyelt kérdés
Sziasztok, barátnőmmel 4 éve vagyunk együtt. 3 éve kapott anyukajatol egy házat amiben jelenleg lakunk. Viszont az udvarban van egy masik haz ahol az apukaja lakik. Úgy lett kialakitva ha lesz baba stb... legyen hely neki. Nos viszont én régóta szeretnék egy saját házat. Hitelre venném az ingatlant. Felhoztam a barátnőmnek de nem nagyon akar kimozdulni a családi fészekből. Jól ki jövünk a szüleivel de még is a gondolat hogy nem az enyém és apukája is ott lakik.

2023. febr. 25. 16:56
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Ha jól kijöttök, maradjatok, és ne vegyél fel hitelt. Ha majd lassan, kényelmesen összejön a rávaló, változtathattok. Hogy nem a tied, az ne zavarjon, érezd otthon magad. Apukája miben zavar? Csak a tudat, hogy ott van? Külön ház, kedves szomszéd, nem probléma.
2023. febr. 25. 17:07
 2/8 Noren1989 ***** válasza:

Mit mond a matek?

Egyedül tudod fizetni a hitelt?

2023. febr. 25. 17:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg 50et fizetek havonta 120 havi szinten a hitel. 200-300korul tudok minden hónapban kényelmesen félre rakni.
2023. febr. 25. 17:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg jól kijöttök, tehát nincs semmiféle nézeteltérés akkor egy ideig én még maradnék és ha meg lenne a rávaló vagy csak kevés hitel kéne akkor próbálnék meg lépni.
2023. febr. 25. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem látom az indokot, hogy miért akarsz saját házat. Mármint csak annyit írtál le, hogy saját legyen, ennyit akarsz, de ez így önmagában még nem érthető. Nem jó ott élni? Mitől lenne jobb a másik házban? Elköltenéd a pénzed, holott van hol élnetek, és ha azt tervezitek, a közös családra költhetnétek, de helyette te erre szeretnél. Egyelőre logikusnak látszik, hogy a párod ezt miért nem látja fontosnak.
2023. febr. 25. 19:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem érthető hogy nem apóssal a kertben képzeled el az életedet. Ráadasul ha csak rakosgatod félre a pénzt és vársz, akkor valószínűleg nem jársz jól, hiszen a pénz inflálódik, az ingatlan árak meg vagy nőnek vagy stagnálnak, de csökkenni nem szoktak. Úgyhogy reálisan nézve ezen az úton az életben nem lesz saját otthonod, csak egyre messzebb kerülsz tőle. Aztán ha mégsem maradsz a mostani pároddal majd nézhetsz, hogy már mondjuk dupla annyiért lehet bármit is venni mint pár éve, a fizetésed viszont távolról sem lett dupla annyi. Félnek az emberek a hiteltől, ami érthető, de ebben az esetben szerintem anyagilag a lehető legrosszabb megoldás gyűjtögetni és reménykedni hogy egyszer majd megy hitel nélkül is. Nem abba az irányba mennek sajnos itthon a dolgok.

Attól, hogy veszel valamit, még nem kell feltétlen oda is költözni, ki is adhatod. Ha alapvetően megfelel neked is a jelenlegi lakóhelyetek csak zavar, hogy nincs sajátod, akkor ez egy jó megoldás lehet.

Itt amit meg kell gondolni, hogy terveztek-e a jövőben házasodni. Mert ha igen, és akkor még lenne fizetendő hitel, akkor egy esetleges válásnál járna belőle valamennyi a párodnak is. Mivel hiába házasság előtti vagyon a te ingatlanod, házasság után minden onnantól szerzett pénz közös lesz, tehát az a is, amit a maradék törlesztőnek fizettek. De gondolom lehet erről szerződést írni, hogy az csak a tied maradjon.

Én mondjuk soha nem laknék ennyire közel rokonokhoz. Amúgy ha fordított nemekkel írtad volna ki, hogy te vagy a nő, aki nem akar anyós szomszédjában lakni, tuti mindenki azt írná, hogy ez természetes, és a párod anyuci pici fia aki nem tud elszakadni az anyja szoknyájától.

2023. febr. 25. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
Ja, azt nem értem még, hogy mire írtad, hogy 50-et fizetsz? A baránőd pénzt kér a lakhatásért tőled? Mert ha igen, akkor az alapból nem valami bíztató.
2023. febr. 25. 23:05
 8/8 A kérdező kommentje:
7. Nem a Barátnőm hanem az anyukája. Rezsi néven
2023. febr. 26. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!