Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez normális vagy már beteges?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez normális vagy már beteges?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy megismertem egy fiút aki már kezdettől nagyon nyitott volt rám.

Ahogy beszélgettünk szimpi volt, normálisnak tűnt. Barátilag jól elvoltam vele de tudtam hogy többet nem szeretnék tőle. Ő egyre jobban közeledett, kiderült belémszeretett, komoly szándékai vannak stb. Belőlem nem váltott ki semmit viszont nem akartam megbántani és durván elutasítani. Csak annyit mondtam neki ne élje bele magát ha valami nem úgy alakulna, nem akarok félreérthető jeleket adni amiből táplálkozni tudna vagy bármi, nem szeretném hogy miattam rosszul érezze magát és csalódás érje.

Jól reagált de igazából ugyanúgy nyomult merthogy ő nem adja fel és küzdeni fog.

Szóval most az történt hogy 3 hét alatt belémszeretett és rajong értem, nagyon erősen, ezt a tettei alátámasztják. Minden percben engem figyelt (nem túlzok azzal hogy minden percben), mindig követett akármit csináltam és akárhová mentem, mindig beszélgetni akart velem, mindig el akart hívni valahova randizni meg hogy kettesbe legyünk, mindig velem akart lenni. Mindig ilyen nyálas szövegeket mond, a céljait már hozzám igazítja, velem összhangban tervez szóval már tőlem függ neki minden. Egy közös képért napokig nem hagyott békén, a számom is elkérte többszöri próbálkozással és én hülye megadtam neki. Azóta minden nap hív, egész nap írogat facen és rögtön reagál, egyfolytában beszélni akar velem.

Elmondtam már neki többször is hogy nekem nem alakult ki semmi és lehet nem is fog sőt úgy érzem ebből az én részemről nem lesz semmi. De ő nem igazán akarja ezt elfogadni mert ugyanúgy hajt. Sokszor mondta hogy én vagyok számára a tökéletes ideálja akit mindig elképzelt magának, külsőleg belsőleg megszeretett stb. Meg hogy nagyon sok bennünk a közös és nagyon megfogtam, ragaszkodik hozzám. Annyira nagyon akar engem hogy szerintem ő álomvilágban ragadt és ettől a képtől nem látja a valóságot, és nem veszi észre hogy mennyire ragadós.

Mondtam neki hogy ez nekem sok, annyira túlzásba viszi a törődést és odafigyelését hogy már azért ez is túlmegy egy határon, úgy érzem megfulladok ettől amit csinál. Vannak dolgai amiket nem bírok. Jobb lenne ha valaki másnál próbálkozna akinek ez még belefér és ez a szeretetnyelve, másnál jó lesz ez a viselkedés de nálam nem jön be.

Azt mondta változtat ezen és inkább a határon belül marad, de mondtam hogy nem kell megváltoznia mert ez ő, ilyen a jelleme, max elnyomni tudná magából. Akkor már nem önmaga lenne ha csakazért visszafogná magát hogy engem ne zavarjon.

De úgy látszik nem érti ezt meg és továbbra is rám van kattanva.

Ezt amúgy én valameddig igazából nagyon aranyosnak és értékesnek találtam hogy ő ilyen, mert ritka már mostanság egy ilyen személy aki küzd. De ez az egész amennyire erőlteti a dolgot rám, már inkább taszító hatása van és elkezdtem megijedni.

Ez így normális hogy egy ember 3 hét alatt belebolondul valakibe és ennyire rajong, amit ki is mutat?

Engem is fogott már meg fiú, én is odavoltam érte de nem zaklattam, nem csináltam semmit, nem mutattam ki. Főleg nem 3 hét alatt.

Ennek szerintem normális esetben hosszabb folyamat kell és idővel alakul ez ki.

Meg belegondolva, ha már most ilyen szinten rám állt, akkor mi lenne később ? Ha netán tegyük fel kapcsolatba lennénk és egyszer szakítanék vele, nem tudnék tőle megszabadulni se?

Apa kíváncsi volt ki ez a fiú, mutassak már róla képet. Nem igazán szoktam megosztani a szüleimmel a magánéletem, de ezt most megemlítettem nekik és megmutattam a közös képet. Apa ha ilyen volt, rögtön egy fotóról le tudta szűrni milyen az adott fiú és mindig igaza volt/lett. Azt mondta most kapásból, hogy egy pszichopatának néz ki a gyerek. Én látásból nem tudok valakiről ilyen megállapítást tenni, de eddig ismerve a fiút szerintem nem kis valóságalapja van ennek az észrevételnek.

Meg az is ott van, hogy nagyon sok ilyesmi történetet hallottam már. Ahol a férfi kezdetben odavan a nőért, tenyerén hordozza és belé bolondul, aztán ha valamiben ellent mond a nő vagy esetleg szakít vele, na a férfinek ott jön elő az abnormális énje ami addig felszín alatt volt.

Persze lehet hogy ez így túlzás és erős megítélés, de nekem valamiért rossz előérzetem van vele kapcsolatban.

Mit lenne érdemes csinálnom?

2023. febr. 10. 16:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
64%

Nem fogom visszakeresni a kérdést, de gyanúsan sok a hasonlóság, egyre több. A lényegen viszont nem változtat.

Ne húzd tovább a srácot.

Mondd el neki, hogy "Figyelj Pisti, aranyos vagy, meg minden, de tényleg nem szeretnék tőled semmit és szeretném megszakítani veled a kapcsolatot."

Ha ennyiből nem érti meg és tovább próbálkozik, akkor veheted zaklatásnak és irány a rendőrség, márha tényleg annyira "beteg" a srác, mint írod.

2023. febr. 10. 19:54
 22/27 anonim ***** válasza:
31%

Megpróbált csókolni többször is, megakart fogdosni, vagy kedves volt, kért esélyt, udvarolt, kedveskedett, elhivott társaságba, randira? Nem mindegy egyáltalán.

Ha az előbbi, akkor jó hülye vagy, ha az utóbbi ő a hülye, mert beveszi a sok sületlenséget, amivel hülyíted.

2023. febr. 10. 19:59
 23/27 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább itt fogyatékosok egy páran.. Mert nem képesek értelmezni amit leírok, vagy csak reflexből negatívan reagálnak minden kis szösszenetre és az én szemszögemből nem látják át a dolgokat. Jó példája ez a magyar mentalitásnak.. Még talán nem is lenne bajom azzal, ha legalább normális stílusban mondanák el a személyes véleményüket (ha már tanácsot nem tudnak persze, amiről amúgy szólna az oldal de mellékes), de ilyen primitív dolgokat felhozva..

Hol említettem én olyat hogy barátságot ajánlottam fel neki? Mivel etettem be, mivel hülyítettem? Nem tudom mivel, ha állandóan igaz diszkrétebben, de elutasító voltam. Kezdetben egy jó barátot láttam benne de amint feltűnt hogy többet akar, már mindig azt nyomtam neki hogy én nem szeretnék többet, bennem nem fog kialakulni több, nekem ez sok amit csinál, próbálkozzon más lányoknál akinél ez be fog jönni de nálam nem. A további kommunikációnk mindig ennyiből állt. Ha nem írtam vissza, meg se nyitottam az üzenetet akkor is írogatott. Néha reagáltam hogy neharagudj de tényleg nem szeretnék többet tőled és remélem megérted, tiszteletben tartod. Kis idő múlva megint keresett nem bírta ki hogy ne írjon, hogy hiányzok neki, meg ilyenek. Gondolkodtam a tiltáson de barátnőim mindig azt mondták ne bántsd meg ne válaszolj neki, de azért ne tiltsd le mert nem adott rá olyan okot. Nálam is a tiltás az már egy olyan dolog amit a legvégső esetben teszek meg. És mivel rendes volt velem, sajnáltam őt és nem tiltottam le, azt hittem abba fogja hagyni az írogatást. Amiatt sem tettem meg mert jelenleg érintenek minket közös dolgok, vagyis látni fogjuk egymást és nem akartam azt sem hogy kerülgessük a másikat hanem inkább fent tartsak egy egészséges köszönőviszonyt.

Annyira kíváncsi lennék, hogy a helyzetemben ti úgy élesben mit reagálnátok

Tényleg ilyen kemények, okosak lennétek vagy csak otthonról megy ez, olvasva a gyakorit más életébe csak úgy szórva a bölcsebbnél bölcsebb javaslatokat?

De mondok valamit, bárcsak mindenki ilyen elegánsan kezelné ezeket ahogy én most a fiúval. Sokan mások a helyemben visszaélnének a fiú rajongásával még nem is feltétlenül tudatosan de úgy és ott használnák ki, húznák le a mai lányok ahol csak tudnák. Na arra azt mondom én is hogy remélem visszakapnák az élettől a tetteik következményét.

Ti meg ilyenekkel dobálóztok hogy feljelentés stb, felfogjátok egyébként?

Na de mindegy, jött néhány értelmesebb válasz, de úgy néz ki nem teljesen lehet magas intelligenciára számítani.

2023. febr. 10. 22:04
 24/27 anonim ***** válasza:
63%

Szóval mi vagyunk a legrosszabbak, de a barátnőd adta a legjobb tanácsot. Ne tiltsd le, mert nem bántott. Ühüm. Nyomakodásként tekintesz a fiú cselekedeteire, de mégsem tiltottad le.Köszönővisszonyban akarsz vele lenni azok után, hogy szerinted pszichopata.De azért fel vagy háborodva olyan opción, hogy megijeszted feljelentéssel holott pszichopata.Most akkor az, vagy se? Döntsd már el.

Vagy úgy forgatod ahogy jólesik, hogy te jól jöjj ki az egészből?

Amúgy egyáltalán nem számít, hogy barátságot ajánlottál fel, az a lényeg, hogy miután tolakodott, akkor nem mondani/írni kellett volna hanem letiltani és kerülni, nem tartani vele a kontaktot!

Mit nem lehet ezen felfogni?

Olyan esetben mit tennél, ha a pasid verbálisan bántana?Azt, hogy tarts tiszteletben, nekem ez nem tetszik, de azért vele maradnál? Következőleg több mint valószínű, hogy megverne azért mert nem pattintottad le időben. Te felelsz önmagadért, ha te barátságosan,illedelmesen akarsz valakit dobni, aki nem ért belőle, netalán tán illúziókba kergetted, akkor a te felelősséged (is) hogy mi történik tovább. Magad alatt vágtad/vágod a fát ilyen mentálissal ne haragudj meg.

Arról nem is beszélve, hogy minek teheted ki magadat, jegyezd meg ha te nem tudod magadat megvédeni, akkor az a te bajod, te hibád, semmenyire nem lényeg, hogy pszichopata, vagy szerelmes az a fiú.

Rögtön akkor, amikor érezted, hogy nem jön be kellett volna stoppolni őt offline/online.

2023. febr. 10. 22:22
 25/27 anonim ***** válasza:
82%

Régen én is beleestem ebbe a hibába, valaki annyira kedvesen és már már szánalmasan próbálkozott, hogy megsajnáltam és nem akartam durván megbántani, viszont az ilyen kedves visszautasításokból egyszerűen nem értett.

Nem fog leállni, amíg nem lépsz fel határozottan és ebben benne van a letiltás is. Tudom, hogy te nem akarsz ilyen “kemény” lenni meg stb de ha válaszolgatsz neki, egyre rosszabb helyzetbe sodrod magad amiből még nehezebben fogsz kimászni.

Anyukám pár éve tàrskeresőzött, talàlt egy furán kedves férfit akivel írogattak. A pasi teljesen beleélte magát, hogy ők már biztosan egy pár lesznek, hogy mire anyum rájött mekkora pszichopata már nem tudta levakarni magàról. Megmondta kerek perec, hogy semmit nem akar tőle, ne áltassa magát, bedühödött és anyum összes ismerősére, csalàdtagra ráírt, hogy milyen egy k.va anyám mert nem akart vele kapcsolatot. Tiltás után újabb fiókokat hozott létre ahonnan figyelt minket és másoktól érdeklődött felőlünk. Évek múlva is találunk becsmérlő üzeneteket anyum kéretlen tartalmai között, szóval nagyon ijesztő ez az egesz.

Remélem nem fogsz így járni, de apudat is megkérheted lépjen fel miattad…

2023. febr. 11. 08:14
 26/27 anonim ***** válasza:
70%

"Tényleg ilyen kemények, okosak lennétek vagy csak otthonról megy ez, olvasva a gyakorit más életébe csak úgy szórva a bölcsebbnél bölcsebb javaslatokat?"

Neharagudj, hogy kiírtál egy kérdést, és mi válaszolunk rá. :D Nem bírod a kritikát? Akkor minek vagy itt?

10ből 9 ember azt mondja, hogy te vagy a hibás és szemét. Akkor mi a probléma? Mindenki rosszul látja? Nem hinném. :)

2023. febr. 11. 19:58
 27/27 anonim ***** válasza:

10) "remélem egyszer visszakapod, hogy kaparsz, négykézláb mászol, anált, hármas szexet, megcsalást is eltűrsz a pasinak, de nem fog szeretni, csak kihasználni"

Te egy beteg állat vagy.

2023. febr. 15. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!