Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez normális vagy már beteges?
A helyzet az, hogy megismertem egy fiút aki már kezdettől nagyon nyitott volt rám.
Ahogy beszélgettünk szimpi volt, normálisnak tűnt. Barátilag jól elvoltam vele de tudtam hogy többet nem szeretnék tőle. Ő egyre jobban közeledett, kiderült belémszeretett, komoly szándékai vannak stb. Belőlem nem váltott ki semmit viszont nem akartam megbántani és durván elutasítani. Csak annyit mondtam neki ne élje bele magát ha valami nem úgy alakulna, nem akarok félreérthető jeleket adni amiből táplálkozni tudna vagy bármi, nem szeretném hogy miattam rosszul érezze magát és csalódás érje.
Jól reagált de igazából ugyanúgy nyomult merthogy ő nem adja fel és küzdeni fog.
Szóval most az történt hogy 3 hét alatt belémszeretett és rajong értem, nagyon erősen, ezt a tettei alátámasztják. Minden percben engem figyelt (nem túlzok azzal hogy minden percben), mindig követett akármit csináltam és akárhová mentem, mindig beszélgetni akart velem, mindig el akart hívni valahova randizni meg hogy kettesbe legyünk, mindig velem akart lenni. Mindig ilyen nyálas szövegeket mond, a céljait már hozzám igazítja, velem összhangban tervez szóval már tőlem függ neki minden. Egy közös képért napokig nem hagyott békén, a számom is elkérte többszöri próbálkozással és én hülye megadtam neki. Azóta minden nap hív, egész nap írogat facen és rögtön reagál, egyfolytában beszélni akar velem.
Elmondtam már neki többször is hogy nekem nem alakult ki semmi és lehet nem is fog sőt úgy érzem ebből az én részemről nem lesz semmi. De ő nem igazán akarja ezt elfogadni mert ugyanúgy hajt. Sokszor mondta hogy én vagyok számára a tökéletes ideálja akit mindig elképzelt magának, külsőleg belsőleg megszeretett stb. Meg hogy nagyon sok bennünk a közös és nagyon megfogtam, ragaszkodik hozzám. Annyira nagyon akar engem hogy szerintem ő álomvilágban ragadt és ettől a képtől nem látja a valóságot, és nem veszi észre hogy mennyire ragadós.
Mondtam neki hogy ez nekem sok, annyira túlzásba viszi a törődést és odafigyelését hogy már azért ez is túlmegy egy határon, úgy érzem megfulladok ettől amit csinál. Vannak dolgai amiket nem bírok. Jobb lenne ha valaki másnál próbálkozna akinek ez még belefér és ez a szeretetnyelve, másnál jó lesz ez a viselkedés de nálam nem jön be.
Azt mondta változtat ezen és inkább a határon belül marad, de mondtam hogy nem kell megváltoznia mert ez ő, ilyen a jelleme, max elnyomni tudná magából. Akkor már nem önmaga lenne ha csakazért visszafogná magát hogy engem ne zavarjon.
De úgy látszik nem érti ezt meg és továbbra is rám van kattanva.
Ezt amúgy én valameddig igazából nagyon aranyosnak és értékesnek találtam hogy ő ilyen, mert ritka már mostanság egy ilyen személy aki küzd. De ez az egész amennyire erőlteti a dolgot rám, már inkább taszító hatása van és elkezdtem megijedni.
Ez így normális hogy egy ember 3 hét alatt belebolondul valakibe és ennyire rajong, amit ki is mutat?
Engem is fogott már meg fiú, én is odavoltam érte de nem zaklattam, nem csináltam semmit, nem mutattam ki. Főleg nem 3 hét alatt.
Ennek szerintem normális esetben hosszabb folyamat kell és idővel alakul ez ki.
Meg belegondolva, ha már most ilyen szinten rám állt, akkor mi lenne később ? Ha netán tegyük fel kapcsolatba lennénk és egyszer szakítanék vele, nem tudnék tőle megszabadulni se?
Apa kíváncsi volt ki ez a fiú, mutassak már róla képet. Nem igazán szoktam megosztani a szüleimmel a magánéletem, de ezt most megemlítettem nekik és megmutattam a közös képet. Apa ha ilyen volt, rögtön egy fotóról le tudta szűrni milyen az adott fiú és mindig igaza volt/lett. Azt mondta most kapásból, hogy egy pszichopatának néz ki a gyerek. Én látásból nem tudok valakiről ilyen megállapítást tenni, de eddig ismerve a fiút szerintem nem kis valóságalapja van ennek az észrevételnek.
Meg az is ott van, hogy nagyon sok ilyesmi történetet hallottam már. Ahol a férfi kezdetben odavan a nőért, tenyerén hordozza és belé bolondul, aztán ha valamiben ellent mond a nő vagy esetleg szakít vele, na a férfinek ott jön elő az abnormális énje ami addig felszín alatt volt.
Persze lehet hogy ez így túlzás és erős megítélés, de nekem valamiért rossz előérzetem van vele kapcsolatban.
Mit lenne érdemes csinálnom?
12
Azert, mert a regénnyel bizonygassa önmagának, hogy ő az áldozat és bólogato kiscicakat vár.🙈
Amit itt most megenged magának egy-két válaszoló, azért az is sok.. Ráadásul személyeskedésekbe is átment a dolog.
Kezdeném azzal, hogy nem ismerem azt a kérdést amit most itt említesz kedves 8as. Csak szimplán lehetőségként tekintettem erre a gyakoris oldalra hátha tudnak normális tanácsot írni a helyzetemre, korábban én nem írtam ki semmit. Lehet hasonlít a leírt szituációm más kérdéshez, végülis nem én vagyok az első, sem az utolsó aki átél ilyet. Tehát nem én írhattam azt a kérdést amire most gondoltatok.
Most nem értem ezt az arrogáns reakciót ami jött egy-két embertől. Veletek tényleg nem volt még olyan, hogy valaki normális és udvarias volt veletek és ti nem szerettetek volna keményebben rászólni vagy durván reagálni, így inkább ameddig lehet diszkréten fejezitek ki az elutasításotokat valamivel kapcsolatban? Dehogynem, majdnemhogy biztos vagyok benne hogy hasonló mindenkivel történt már. Elismerem, valóban reagálhattam volna erőteljesebben is, de az nem az én hibám, hogy akaratom ellenére rám kattant. Én semmi jelet nem adtam neki, nem hagytam semmit ami túlmenne barátságon, csak szimplán beszélgettem vele pár szót, ennyi volt az egész. Mindig amikor csak lehetett visszautasítottam a közeledéseit + tisztáztam hogy nincs szándékom. A barátai is észrevették ezt és megértették hogy én nem szeretnék semmit, a fiú viszont meg sem akarta hallani annyira nem szeretné elfogadni ezt. Most ennél többet mit lehet tenni ami még nem indulatos kategória?
Az meg, hogy “írogatok, chatelgetek” vele, az is túlzás. Tulajdonképpen csak közös dolgokról szól (iskolai program), olyan információk melyeket át kell adnunk egymásnak. Ezenkívül még ilyenek hogy el akar hívni ide-oda amire én mindig nemet mondtam, próbál velem beszélgetni más témáról amire én nem vagyok nyitott, próbálja tudtomra adni a szándékait, ezekre én pedig mindig visszautasító voltam/vagyok, mindig elmondom hogy nem szeretnék többet. Ezek alapján kérdezem én, hogy milyen jelekről és reményekről beszélünk? Vagy nektek, a ti szemetekben a sorozatos nem-ek reményt adnának?
Az elején a közös képpel és azzal hogy megadtam a számom, még nem ismertem fel teljesen hogy ez milyen komoly nála. Mostanra azonban már tisztán látok.
Következő lépésem az lenne hogy letiltom, ez a legvégső amit tehetek, de szerintem lenne olyan ragaszkodó továbbra is, hogy keresne máshogy, kamu fiókokból pl. Ezért is én lennék majd a hibás? Vagy nem értem
A 10esnek meg inkább nem igazán szeretnék reagálni a válaszára.. Én vagyok olyan intelligens hogy nem írok hasonló kívánságokat. Neked minden bizonnyal jobb problémamegoldó képességed van hogy helyén tudsz bánni az ilyen esetekkel.
#10-es vagyok és igen.
Ha valakitől nem akarok semmit és ő nem hagyj békén akkor nem írok vele az égvilágon semmiről, nem talizok, nem beszélgetek vele.
Ne írd, hogy pár szót váltottatok, mert ez nem igaz, barátságot ajánlottál fel neki.
És te vagy a hibás hiába nem tetszik, mert nem haverkodni kell, hanem erélyesen ha szükséges mindenféle teketoria nélkül megmomdani, hogy szálljon le rólad, mert ha nem teszi, akkor feljelented (rá kell ijeszteni ha másképp nem megy).
Nem azt mondani, hogy barátok lehetünk és miután rád hajt még tartani a kapcsolatot. Nem állítom, hogy szent a fiú a történetben, de sem vagy ártatlan.
Beetetted a barát dumával, amiből neki lehet az jött le, hogy van/lehet esélye, mert nem egy és nem kettő párkapcsolat/szexkapcsolat alakult már ki barátságból.
Ha valakitől semmit nem akarok, úgy gondolom, hogy abnormális, akkor nem adom alá a lovat és főleg a saját testi épségem nézem. Te meg itt kérdezősködsz, hogy mi normális. Azért, mert életképtelen vagy, vagy mélyen legbelül tudod, hogy te követted el a legnagyobb hibát.
Ha most más profilról nyaggat, mert nem leszel szemtől szemben megmondani neki (apád, barát elkiserhet ha úgy érzed), hogy hagyjon békén azért is te leszel felelős.
Minek kell etetni, ha egyszerűen nem tetszik? Teljesen tök mindegy, hogy észlény, vagy sem.
Nem illik játszadozni más érzéseivel! És visszafogod kapni, elvégre amit megfőztél meg is fogod enni. ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!