Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek problémás egy párkapcsolatban, ha az egyik félnek alacsonyabb iskolai végzettsége van?
Akinek normális önértékelése van, azt nem fogja ez meghatni. Ha úgy érezné, hogy ő képes egyetemen végezni, valószínűleg levelezőn elvégezné munka mellett.
A fizetés kérdésköre más téma. Itt a fórumon lehet látni, hogy sokaknak van ebből problémája, de aki "közöskassza" jellegű családban nőtt fel, ott nem lesz gond, mert jobb esetben az ember nem fél vagy bánja a pénzét a párjára költeni.
Nagy különbség biztos nem jó.
Pl nekem szakmunkás végzettségem van, egy diplomás emberrel nem igen lenne közös érdeklődési körünk.
Viszont ha az egyik egyetemet végzett a másik főiskolát ott szerintem nem lehetnek akkora nagy különbségek..
#4 igen, de attól még a proli az proli marad, már bocsánat.
Nekem nem működtek az ilyen kapcsolataim, de a jogász/orvos + főiskolát végzett között nincs nagy különbség, nem ilyenre kell gondolni. Olyat képzelj el, hogy nekem majdnem 2 diplomám van, a srác pedig az érettségit se tette le, de jellemre kedveltem. Viszont nagyon más világ voltunk, más hobbik, más életvitel, máshogy álltunk a pénzhez is. Nem tartott sokáig.
Az se működött nálam, ha ugyan diplomás volt a párom is, de szegény családból származott, én meg gazdagból. Olyan komplexusai voltak emiatt, amikkel megölte a kapcsolatot. Szóval azt kell mondjam, a működőképes minden szempontból inkább a suba subához párosítás.
Erre az oldalra én már nem tudok/merek mit írni erről.
Ma tudtam meg itt, hogy a doktori cím SEMMIT nem ér, mert a "diplomához adták" és nem csináltam tudományos munkát!!! :(
Meg eleve, mit írnak itt mindig a nő? Hogy nekik azért kell diplomás férfi, mert fontos a műveltség. Érdekes...én sosem a valóban művelt irodalmár, történész, muzeológus, meg hasonló srácok mellett látok fullos csajokat. A csajok valahogy mindig a pénzes diplomás mérnök, meg IT-s srácokra mennek.
"Mondjuk egy orvos és szakmunkás már tényleg nagyobb kontraszt lenne, ott már el tudom képzelni, hogy gondot okoz, meg ott már az intellektuális különbségek is látszanának."
Az esetek kb. 98%-ában igen.
De azért ismerek olyanokat, akik annak ellenére, hogy nincs túl magas iskolai végzettségük, egyáltalán nem buták. A munkahelyemen az egyik takarítóval vagyunk jó barátok, róla ha nem ismerném a munkáját és végzettségét, simán azt hinném, hogy diplomás. Bár az is igaz, hogy a másik három takarító agyban a közelébe sem ér.
Ami a párkapcsolatokat illeti: a legutóbbi barátnőmnek érettségije és szakmája volt, fizikai munkát végzett. Nekem diplomám van. Nagyon okos nő volt, az más kérdés, hogy a munka, amire vágyott, nem diplomás munkakör, és csak azért, hogy legyen papírja, nem akart egyetemre menni. Sokáig tartott a kapcsolatunk, és ameddig tartott, fantasztikus volt. Semmi köze nem volt sem a végzettségnek, sem a fizetésnek ahhoz, hogy vége lett.
Most akivel ismerkedek, neki meg három diplomája van, és durván kétszer annyit keres, mint én. Itt sem érzem azt, hogy ezek a dolgok problémát jelentenének.
#9 vagyok.
Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy másoknál ne jelenthetnének problémát. Legalább egy tucat olyan tönkrement kapcsolatról, vagy házasságról tudok, ahol komoly különbség volt a két fél iskolázottsága között, és az eltérő intellektus nagyon komoly feszültségekhez vezetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!