Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar állandóan alám...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akar állandóan alám tenni a volt férjem?

Figyelt kérdés
Míg együtt éltünk, addig lelkileg kicsinált, tönkre mentem mellette. Elváltunk, egy közös ingatlan maradt. Most húzza az időt. Ki akar fizetni, elvileg, de fél év alatt annyi ideje nem volt, hogy leüljünk és megbeszéljük, ki mire gondol pénzben. Én már szabadulni akarok tőle, de úgy veszem észre, ő élvezi ezt a helyzetet.
2023. jan. 3. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor állj végre te a sarkadra !
2023. jan. 3. 17:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogyan? Pénzem nincs ügyvédre sajnos.
2023. jan. 3. 17:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő akar téged kifizetni, és húzza az időt, akkor az azért lehet, mert nincs meg rá a teljes összeg hogy kifizessen. Vagy ha ki is tudna fizetni, akkor totál nullán lenne. Azért húzhatja az időt hogy addig több pénze összegyűljön (lehet hogy nem akar hitelt felvenni, vagy kölcsönkér rokontól és arra vár). Ez lehet az egyik verzió.

A másik verzió meg az, hogy direkt szívat, hogy később kapd meg a pénzt, és addig se tudjál továbblépni az életben.

Te ismered jobban, neked kellene tudni, hogy mi lehet.

2023. jan. 3. 17:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Fél év alatt addig sem jutottunk el, hogy a vételárban megegyezzünk. Nem hajlandó leülni és beszélni róla. Kértem, hogy rögzítsük írásban, mikor és mennyit fizet, akkor egyikünk sem tudja a másikat átvágni. Ez sem tetszett neki.
2023. jan. 3. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Váláskor nem volt vagyonmegosztás, vagy mi?

Kérj ügyvédtől egyszeri jogi szaktanácsot. Ez most jelenleg kb 15-30 ezer Ft lehet szerintem.

Felvázolod neki a pontos helyzetet, ha volt értékbecslés az ingatlanról akkor vigyél minden papírt. Majd az ügyvéd elmondja, hogy lehet jogilag rövidre zárni a történetet.

Lehet hogy csak egy megállapodást kell írni amit odatennél az exed orra alá és HA megfelel neki aláírhatná (de legjobb lenne ha menne veled az ügyvédhez).

Ha rajta múlik ő nem fog tenni semmit. Ha ő lakik az ingatlanban akkor pláne nem fog semmit csinálni, mert neki így kényelmes.

Ha nincs pénzed ügyvédre, kérj kölcsön a szüleidtől vagy barátaidtól, mert egy ingatlannal nem érdemes szórakozni, mindenképpen megéri, hogy legalább egyszer kikérd egy ügyvéd tanácsát.

Nem kell pereskedni, el sem kell addig jutni, szépen meg kell egyezni közös megegyezéssel amit egy ügyvéd is okiratba tudna foglalni (ennek költségét is közösen kellene fizetni). Ha nem így teszel, soha nem lesz vége ennek az egésznek (szerintem a pasasnak nincs egy fillérje sem azért lapít).

2023. jan. 3. 17:54
 6/9 anonim ***** válasza:
34%
Mert ember. Az emberi természet pedig sajnos ilyen.
2023. jan. 3. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Váláskor a bíróságon lehet rendezni a vagyonmegosztást, de most sem késő, közös tulajdon megszüntetése, kérd a bíróságtól, illeték feljegyzéssel.

Kirendelhetnek értékbecslőt, úgy biztos nem tud átverni a volt férjed.

2023. jan. 3. 18:02
 8/9 anonim ***** válasza:
22%

Sértett félként viselkedik, meg tudom érteni. Mikor váltunk mi is 4-5 alkalom után állapodtunk meg, amit egyszer már kifizettem vehettem fel 20 millió hitelt amit ma is fizetek. Persze a volt nejem ügyvédje mondta a mantrát, hogy közös vagyok és hasonlóak, nos a volt nejem fizetése a harmadát sem érte el az enyémnek és pont akkor támadt kedve válni amikor végre kifizettem a céges hitelt és törölték a földhivatalnál.

-lehet, hogy időt akar húzni, mert addig is kamatozik a pénze

-lehet, hogy nincs meg a teljes összeg és időt akar nyerni

-lehet, hogy arra játszik, hogy neked nagyobb zsükséged van a pénzre és emiatt belemész alacsonyabb összegbe

- az is lehet, hogy addig húzza amíg csak lehetséges, hogy minél később kapjál pénzt

- az is lehet hogy azt várja, hogy te tegyél ajánlatot, ebben az esetben úgy gondolhatja, hogy jobb az alkupozíciója.

Felbérelhetsz egy ingatlan szakértőt aki hivatalosan felbecsüli az ingatlan forgalmi értékét, de megegyezés nélkül egy ingatlan tulajdonrész nem sokat ér, főleg ha nincs használati megosztás a felek között.

2023. jan. 3. 18:05
 9/9 anonim ***** válasza:

"Elváltunk, egy közös ingatlan maradt."

Telek, vagy lakóingatlan?

Ha lakóingatlan, akkor jelenleg ki lakik benne?

Ha ilyen helyzetben lennék, akkor normális hangnemben igyekeznék megbeszélni vele, hogy szeretném már reális időn belül rendezni ezt a dolgot, és adnék neki egy határidőt arra, hogy leüljünk, és megbeszéljük a tulajdoni hányadom kivásárlásának a feltételeit a vételárral együtt.

És megmondanám neki, hogy amennyiben nem tudunk az adott határidőig megállapodni, akkor bíróságon fogok a közös tulajdon megszüntetése iránti kérelmet benyújtani.

Tényleg érdemes lenne ügyvédhez fordulnod, mert még mindig a töredékébe kerül, mint amennyit veszíthetsz azon, ha egy komolyabb értékű ingatlan esetén jogi ismeretek hiányában nem megfelelően képviseled az érdekeidet.

2023. jan. 3. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!